ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Peste 10.000 de delfini sunt ucisi anual doar pentru a fi folositi ca momeala pentru rechini
O ancheta realizata de publicatia Daily Mail in Peru a scos la iveala date ingrijoratoare referitoare la pescuitul ilegal: aproximativ 10.000 de delfini sunt ucisi anual doar pentru a fi folositi drept momeala pentru rechini.
Tragedia este dubla: o data pentru ca pescuitul acestor mamifere este interzis prin lege, dar si pentru ca deseori rechinii prinsi cu momeala de delfin apartin unor specii rare, unele dintre ele protejate prin lege, potrivit cotidianului Daily Mail.
Desi stiu asta, pescarii, care au botezat delfinii „porci de mare”, prefera totusi aceasta metoda foarte putin costisitoare.
„Carnea de delfin o folosim doar pentru rechinii albastri. Cand il tai, delfinul sangereaza foarte mult. Rechinilor albastri le place grasimea, iar delfinii sunt plini de grasime”, a explicat capitanul unui vas care pleaca desori in larg in acest scop.
„Inteleg ca este ilegal pescuitul delfinilor. Dar pentru mine este o necesitate, asa imi pot mentine cheltuielile la un nivel minim. (…) Momelile speciale pentru rechini sunt foarte scumpe”, a adaugat el, precizand totodata ca toti pescarii din zona folosesc acest „truc”.
In mod normal, echipajul care a acceptat sa stea de vorba cu jurnalistii ucide aproximativ 35 de delfini pe an. Totusi, avand in vedere ca in Peru exista 500 de barci care pleaca in larg pentru a pescui rechini, datele reale pot fi mult mai grave.
“Afacerea” este insa mult prea profitabila pentru a fi stopata in vreun fel: carnea de rechin, extrem de scumpa, este vanduta pe piata neagra, deseori imediat de barcile pescarilor ajung in port, iar mai departe ajunge in bucatariile restaurantelor din intreaga lume.

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 08 martie 2014 11:09
Vizualizări: 2226

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243