ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Peste tot. Ne-am mutat într-o nouă viaţă.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ulitskaya, scriitor.


Omenirea se confruntă acum cu o criză totală, inclusiv o criză de conştiinţă în sine.

A fost deja scris o mulţime de scenariu apocaliptic, şi nu numai nerv analfabeţi religioase tendinţe diferite, dar, de asemenea, extrem de educat şi cărturari sobru.

Că criza financiară, care mai toată lumea writes altcineva ziarul lume în câteva ultimele luni, de fapt, este doar un mic bacşiş de aisberg al unei catastrofe globale, care a doua jumătate întreaga secolului XX a încercat să vorbească, să se exorcizeze, sau, în populara peste strat nu observaţi. Una dintre caracteristicile esenţiale ale momentul actual, mi se pare, schimbările sunt imprevizibile nu este de nici un parametru de viaţă, şi toate, fără excepţie, chiar şi natura biologică a omului a început brusc să prezinte proprietăţile, au mai văzut înainte.

Legile fundamentale, care odihnit mintea noastră să devină clătina, sau cel puţin a arătat limitele dincolo de care aceste legi nu funcţionează. Fiabilitatea existenţa speciilor Homo noastre sapiens, numai ni se pare înainte, iar acum este deja sub semnul întrebării, "capabile de reflecţie, la auto-cunoastere, fiabilitatea oferite de un loc stabil în habitatul nostru, puterea a planetei noastre, din diferite motive, de asemenea, pus la îndoială -furnizarea de apă, aer, alimente şi materii prime globale găsit extremitatea acestuia.

Puterea omului asupra naturii a fost evaziv. De viaţă al omenirii de azi sunt un pericol pentru existenta a Pamantului. Efectele ireversibile, şi progres ştiinţific şi tehnologic nu se asigura de restaurare a planetei adus daune. Societatea de consum aproape "cere" planeta.

Ceva timp în urmă a fost publicată o carte celebra astronomul britanic Sir Martin Rees. Este cu siguranta printre cele competente oamenii de ştiinţă mai cu în legătură cu profesia lor o privire specială la lume şi în mintea lui mai bine decât în mintea oamenilor obişnuiţi, se potrivesc şi miliarde de ani calendaristici, şi miliarde de ani lumină, începutul şi sfârşitul universului, el ştie cum stabilească piercing privirea sa. A fost la acest punct, îmi pare rău comentariul meu, manifestat măreţia Creatorului de proiectare a omului, creat după chipul şi asemănarea. Sir Martin Rees, se pare, nu cred: Astronomul despre şansele de a omenirii de a trăi sau nu vii până în secolul al XXII ca egali.

Cu toate acestea, există unele astronomi care îl neagă: optimiştii cred că, înainte de închidere a cortinei rămas 8 miliarde ani. Şi aceasta prognoza personal am fost mai mult neîncrederea chiar.

Dar întrebarea a fost foarte acută. Şi este destul de evident faptul că structura existenţei umane de pe Pământ catastrofal rău. Pe de o parte, sărăcia, epidemii, foamete, pe de altă parte, supraproducţie de alimente şi consumul, şi fără sens de lux incomensurabil. Sens de război, agresiune necontrolate. Cea mai mare dezvoltare a ştiinţei şi analfabetism aproape jumătate din populaţia de pe Pamant.

Desigur, pentru toate aceste fenomene este o criză de conştiinţă şi cele ale sistemelor mitologice, care sunt generate de această conştiinţă. Şi dacă acest fapt să recunoască faptul că ambele au de a recunoaşte şi colapsul toate mitologiile şi condiţionat vechi şi noi condiţionat. Acest lucru este valabil în special pentru politică şi mitologiile sociale.

Doua paradigme principale ale social-capitalism şi comunism, nu există astăzi în domeniul real, şi viaţa, şi ştiinţa. Acest umbra joc. În lumina aceasta este necesar să renunţe la clişeele ideologice a unei epoci trecute. La determinareaHinom sens întrebări despre modul în special de Rusia, împreună cu sloganul ambigue şi vagi "Mintea mea nu intelege Rusia" lipsită de relevanţă, în întregime în trecut. Este prea evident că există un mod special şi în China şi în India, şi în Scandinavia, şi vanitate în acest moment este fără sens şi contraproductivă, în termeni de supravieţuire ale lumii deja într-o situaţie catastrofală. Mai ales inutil să-mi să revizuiască mitologia, liderul: o evaluare a rolului şi personalitatea lui Iosif Djugaşvili este acum de preţ academice interes de barili de petrol, şi kilogram si mai multi bani de pâine şi un kilogram de orez, în lumea de azi mai consistent decât de evaluare a personalităţii Stalin, dacă el a fost un geniu al tuturor timpurilor persoane sau un criminal, un manager de succes sau un criminal.

Nu a fost o schimbare tectonice: trecutul este tăiate din prezent. Viitorul nu pare a fi. Şi din acest punct de vedere este prea târziu pentru a vorbi despre personalitatea lui Stalin, şi cum va fi lumea bipolară sau multipolară, capitaliste sau socialiste, democratice sau totalitare. În această situaţie, ar trebui să fie mai degrabă orientate în funcţie de modul în care un ardezie curat. Experienţa veche nu este potrivită în noile condiţii. Omenirea este în creştere, terenul este redusă, scăderea livrărilor de apă şi aer, scade suma totală de clorofilă, acumulează mai multe deşeuri radioactive şi chimice.

Ce putem spune? O cale special pentru Rusia? Cu privire la diferenţele subtile dintre Est şi Vest? La aspectul Eurasia? Pe rolul personalităţii lui Stalin? E târziu.
Vorbind astăzi poate fi doar că fără o descoperire, fără o schimbare in constiinta ne vymrem toate fara nici o urma, impreuna cu cele din dinţi probleme navyazshimi. Vymrem toate negru şi alb, musulmani şi hinduşi, bogaţi şi săraci, homosexuali, şi normal, ulii şi porumbei, din dreapta şi stânga, şi "toate lucrurile capacul din spate al apei, iar faţa lui Dumnezeu este reprezentat in ele."

Criza este un fenomen dificil, dar purificare. În timpul crizei este în curs de revizuire la un set de axiome şi reguli, legi şi scheme, stereotipuri, şi modele în care înlănţuite constiinta noastra. Aceasta în primul rând, se referă la constructele ideologice. Astăzi a schimbat complet parametrii din lume este obligat să revizuiască materiale care formează mintea, fiind atât o parte din ea.

Omenirea are într-adevăr nici o şansă de supravieţuire cu excepţia cazului în care există un progres în conştiinţă, în cazul în care conştiinţa nu începe să lucreze la un alt nivel, aruncând mitologia vechi, eliberat de egoismul naţional sau de grup, în cazul în care omenirea nu învaţă să ia în considerare viaţa ca valoare primară, înţelegerea într-un sens larg incluzând în această categorie florei şi faunei, precum şi propriile lor specii biologice, luând în considerare atât mai mult, probabil, foarte bine organizate, dar nu ca un fel de consum de odihnă. Ideea de consum, ca bază de existenţă, societatea de consum ca un model al lumii care au nevoie de revizuire. În acest fel, care a fost comisă o denaturare monstruos: un om înţelept a devenit o persoană consumă şi se pune intreaga planeta într-o situaţie dezastruoasă.

Nu ştiu ce mecanisme sunt necesare pentru a sprijini acest proces de regândire a lumii, renovarea de conştiinţă. Dar, în orice caz, este necesar de a părăsi vechi şi să ia o nouă, conflicte sfârşitul ideologiilor din trecut şi este în curs de dezvoltare o strategie pentru supravieţuire. Din acest punct de vedere, mă aştept la cele mai importante cuvinte şi nu sunt semnificative a fluxurilor de anumite ideologii, ci mai degrabă din ştiinţele sociale care nu sunt în zona de diferenţele ideologice, precum şi în domeniul cercetării stadiul actual al societăţii. Ei au observat schimbări în prima situaţie şi le rezolvaţi.

Un ultim lucru: într-un fel epoca de aur a luat sfârşit ieri. Noi nu suntem conştienţi de faptul că timpul se încadrează la cota de generaţia noastră, care a trăit în a douajumatate a secolului XX în Europa post-război, a fost, în ciuda tuturor sale cruzime, o perioadă de prosperitate fără precedent: nu ştiam de foame si de represiune care au experimentat bunicii noştri, în tinereţea lor, am calatorit prin intermediul unei ţări vaste şi frumos, înotat în plaje pustii şi colectate boabe în pădurile minunate, am băut apă curată din fluxuri, pescuite în lacuri, aer curat, şi că, turnat în ploaie de la data scadenţei, nu au fost nici acid, nici alcalin. Ei au fost binecuvântaţi.

Am supravieţuit sărăciei post-război, sau sărăcie, a prosperat apoi atât de mult încât sa oprit poartă o pereche de pantofi de zeci de ani, a început să cumpere haine noi şi scumpe oprit perelitsovyvat ei. Am cumpărat frigidere şi televizoare, aproape fără să observe că această revoluţie este mai importantă decât cea din luna octombrie. Suntem în linişte, fără anunţ, locuiau în lumea viitoare. Apoi, el a deschis de frontieră, şi noi, ex-sovietic a văzut la Paris şi Roma, Cairo şi Delhi. Am uitat despre carduri de pe pâine şi utilizate ca rafturile magazinelor sunt de rupere cu mărfuri.

Peste tot. Am intrat în noul secol, si pentru totdeauna. Niciodată acum nu va fi în lume, un astfel de deşeuri monstruos, de lux, cum ar. Şi nu pentru că toate acestea vor fi redistribuite la acele ţări în care mersul pe jos şi desculţ purta pe o bucată de pânză, moştenit de la bunica ei. Lumea pur şi simplu nu va putea să trăiască aşa cum a trăit în a doua jumătate a secolului XX. Niciodată.

Noi nu am vrut sa voluntară şi auto-acum devine o necesitate. Am ajuns la un moment în care se întâmplă şi este deja o realitate, reconsiderare a valorilor şi a inflaţiei va afecta nu numai bani, ci şi ideile noastre despre viata. La valorile sale, primatul sale, adevărata sens. Dar cât de mult gunoi trebuie să ne arunce afară din capetele lor ...

vpomestie.ru

Luni, 01 iunie 2009
Vizualizări: 2255

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
219
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
186
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
125
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
193