ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Photon International: China — prezentul şi viitorul energiei solare (+Video)
 

 

Ediţia internaţională de autoritate, revista Photon International, pe parcursul ultimilor 13 ani publică o analiză anuală a pieţei de energie solară. Studiile recente efectuate în 2011 au arătat că şase din zece mai mari producători ai echipamentelor pentru energie solară sunt corporaţii chineze. Al doilea an consecutiv în fruntea listei de TOP-10 s-a plasat Suntech Power. Dacă în 2008 doar 33% din panouri solare au fost fabricate de China, în prezent ponderea Regatul Ceresc a crescut până la 57%. Câte două companii din clasament sunt din SUA şi Taiwan. Pentru prima dată printre primele zece companii nu figurează producătorii europeni sau japonezi.

 

Photon International: China - prezentul şi viitorul energiei solare (+Video)

Companiile occidentale s-au confruntat cu creşterea numărului de falimente şi reducerea locurilor de muncă. În acest sens, redactorul principal Photon International, Michael Schmela, a sugerat că a sosit timpul ca societăţile energetice să caute noi parteneri pentru a fi capabile să dezvolte linii de afaceri promiţătoare şi să deţină poziţiile pe pieţele în creştere ale energiei solare. Potrivit redactorului, "Zilele producătorilor celulelor solare în ţările occidentale sunt numărate. După alte bunuri, producţia celulelor solare va continua să se deplaseze rapid în ţările asiatice cu costurile forţei de muncă reduse, în principal, în China".

Un impuls suplimentar pentru creşterea producţiei celulelor solare, fabricate în Asia, a dat anul 2011, atunci când cererea care, potrivit celor mai optimiste estimări, a constituit 28 GW, nu a fost capabilă să fie satisfăcută în întregime. Producătorii chinezi ai celulelor solare consideră că necesitatea consumatorilor europeni în produsul lor în 2012 va constitui aproximativ 52.5 GW, ceea ce este cu 41% mai mult, decât nivelul de anul trecut.

În general, firmele chineze intenţionează să crească producţia panourilor solare în 2012 cu 19%, pentru a aduce nivelul până la 69 GW. La sfârşitul anului 2011, puterea produsă de panourile solare fabricate în China a totalizat aproape 58 GW, crescând cu 57% într-un an.

Michael Schmela consideră că starea producţiei europene va depinde de poziţia ocupată de ţările liderii industriei solare europene, Germania şi Italia. De la faptul dacă guvernele acestor ţări vor fi capabile şi dispuse să reexamineze schemele de finanţare ale producătorilor celulelor solare.

Conform previziunilor revistei, producătorii chinezi vor domina în producţia echipamentelor pentru industria solară şi în 2012. Cel puţin cinci din zece primele nominalizări ale clasamentului vor aparţine lor. Probabil, vor reveni printre primele zece companiile occidentale, cum ar fi First Solar şi SunPower, cu toate acestea, şi ele vor fi forţate să mute cea mai mare parte din producţia celulelor solare în Asia.

 

Autor: Alex Norkin  

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 01 aprilie 2012 14:01
Vizualizări: 2187

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
79
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
80
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
85
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
79