ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Piața produselor organice va crește cu 60% pînă în 2020

Un studiu al Grand View Research a arătat că piața produselor alimentare și a băuturilor organice va crește anual, în medie cu 15,5% în perioada 2016-2020. Volumul pieței produselor organice, conform prognozelor, va ajunge la $212 miliarde.

Se așteaptă că pînă în anul 2020, regiunea Asiei și Oceanului Pacific va deveni lider în domeniul agriculturii organice. Însă, deocamdată, fără Rusia, deoarece că funcționarii și deputații nu pot crea deja de 12 ani un cadrul legal pentru dezvoltarea agriculturii organice. Piața mondială de produse organice a atins deja $110 miliarde, iar Rusia rămîne în urmă, deși are posibilități naturale enorme.

„Odată cu elaborarea cadrului legal, Rusia ar putea deveni un participant al pieței mondiale de produse agricole organice. Deja astăzi, noi trebuie să promovăm includerea acestui domeniu în cooperarea comercial-economică a Rusiei cu alte țări. Un mare potențial există în domeniul exportului de cereale și leguminoase. În cazul agriculturii organice, roada acestora se reduce cu 25-30%, iar prețul crește cu 50-100%”, afirmă Roman Gurov, directorul executiv al Uniunii agriculturii organice.

 

Рынок органических продуктов к 2020 году вырастет на 60%. Какое место в нем будем занимать мы?

Produsele alimentare organice sunt fabricate fără adaosuri alimentare, coloranți, OMG, chimicale sintetice, hormoni de creștere, antibiotice. Potrivit datelor IFOAM, agricultura organică este practicată în 172 de țări, 82 de țări au propria legislație în domeniu. 16 țări sunt în proces de elaborare și adoptare a cadrului legal în domeniul agriculturii organice, inclusiv Rusia.

În 11 țări, peste 10% din terenurile agricole sunt organice. Statele Unite sunt lider pe piața producției organice cu un volum de 24,3 milioane de euro. Urmează Germania (7,6 miliarde de euro) și Franța (4,4 miliarde de euro). În 2013, China a publicat în premieră date oficiale privind piața organică (2,4 miliarde de euro), plasîndu-se pe locul patru. Cele mai mari cheltuieli pentru produsele organice pe cap de locuitor sunt în Elveția (210 euro) și Danemarca (163 de euro).

Рынок органических продуктов к 2020 году вырастет на 60%. Какое место в нем будем занимать мы?

 

Sursa: rodovid.me

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 09 februarie 2016 15:00
Vizualizări: 2235

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
141
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
125
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
179
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
116