ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Piaţa mondială de iluminat cu LED-uri se dezvoltă rapid
Potrivit agenţii ElectroniCast Consultants, utilizarea lămpilor LED în SUA, în 2011 a ajuns la 592 milioane de dolari, ceea ce este cu 22% mai mult decît în 2010; în 2016 nivelul de consum va atinge 2,4 miliarde de dolari cu CAGR egal cu 32,4 % pentru perioada 2011-2016. În 2018, veniturile companiilor din Taiwan, care se specializează în iluminatul stradal cu LED-uri va ajunge la 1miliard de dolari.

 

Potrivit lui Steve Montgomery, analist principal în Secţia LED Practice din compania ElectroniCast, lămpile LED A19, echivalente cu sursa de lumină de 60W, au devenit lideri în 2011. Lămpile LED, echivalente cu sursa de lumină de 100W, în 2013, vor deveni lideri în consumul energiei, deşi aceste produse au apărut pe piaţă destul de recent.

Potrivit lui Montgomery, deşi se aşteaptă o scădere bruscă a preţurilor medii de vînzare la lămpile A19, echivalente cu surse de lumina de 100W, volumul de vînzări al produselor din această categorie va creşte treptat cu 223% în perioada 2011-2016. Ca rezultat, în loc de lămpile LED A19, cu o capacitate echivalentă cu 60W, liderii vînzărilor vor deveni surse de lumină cu LED-uri, destinate să înlocuiască becurile de 100W.

Se aşteaptă ca rata de creştere a utilizării lămpilor cu un reflector parabolic din aluminiu (PAR), în perioada 2011-2016, va fi exprimată de un număr format din două cifre. Totodată, rata de creştere a produsului în bucăţi, se compensează parţial cu preţurile mai mici. Ratele de creştere a segmentului de lămpi LED pentru iluminatul decorativ, se vor majora anual cu 40%. Becurile incandescente practic vor dispărea de pe piaţă, lăsînd doar lămpile decorative cu incandescenţă pînă la 40-60 W (în funcţie de tipul de soclu), pentru care interdicţia la producere şi distribuţie, deocamdată nu este valabilă.

Piaţa mondială de LED-uri creşte într-un ritm rapid. De exemplu, guvernul taiwanez a dezvoltat un program energetic ESCO (Energy Service Company), pentru realizarea a trei planuri. Se presupune că în 2018, veniturile companiilor din Taiwan, care se specializează în iluminatul stradal cu LED-uri, va ajunge la 1,1 miliard de dolari sau 20% din piaţa mondială.

Guvernul taiwanez a elaborat un plan de economisire a energiei, care prevede înlocuirea fiecărui al şaselea bec în lanternele stradale cu un corp de iluminat cu LED-uri. Din declaraţia guvernului urmează că programul ESCO, va facilita producătorii la crearea unui lanţ complet de aprovizionare, precum şi grupurile industriale, care vor contribui la sporirea competitivităţii acestor companii pe piaţa internaţională.

Programul ESCO, în cadrul căruia se va efectua înlocuirea a mai mul de 326 de mii de lămpi, costă 800 milioane de dolari Ca urmare înlocuirii, economiile anuale se vor ridica la 143 milioane kW / h, ceea ce va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 87,5 tone

Mai mult decît atît, Leadray Energie, unul din cei mai mari producători taiwanezi de iluminat stradal cu LED-uri, deja a format o alianţă cu FOREPI, producătorul taiwanez de cristale LED. Cooperarea acestor două companii le va permite să controleze mai mult de o jumătate din piaţa taiwaneză de iluminat stradal cu LED-uri.

În acelaşi timp, guvernul chinez alocă sume enorme de bani pentru a instrui muncitorii, din industria ce produce echipamentul tehnic pentru iluminatul stradal. Planul cincinal prevede dezvoltarea următoarei etape de iluminat stradal cu LED-uri în China, iar companiile naţionale producătoare LED capătă experienţă, care le va permite să funcţioneze cu succes pe această piaţă.

 

 

Sursa: cleandex.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 13 mai 2012 11:01
Vizualizări: 2945

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
79
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78