ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pîine de casă fără maia: rețeta e simplă! Pufoasă, aromată, cu coajă crocantă …

Dacă pînă acum nu ați copt pîine deoarece credeați că e foarte complicat, atunci această rețetă e pentru voi! Datorită ei, vă veți putea bucura apropiații ci pîine pufoasă și aromată în fiecare zi. Fără rămîntări îndelungate.

Pîinea iese destul de umedă în interior, cu pori mari și coajă crocantă. Aceasta va fi pe placul amatorilor de chiabatta – pîine italiană albă. Drojdiile proaspete pot fi înlocuite cu cele uscate, iar pentru această cantitate de făină vor fi suficiente și 4 g (aproape trei pătrimi de lingură).

Ingrediente:

Făină de grîu – 530 g

Apă – 420 ml

Drojdii – 10 g

Sare – o linguriță

Prepararea

Dizolvați drojdiile în apă caldă (37-39 de grade). Cerneți făina, adăugați sarea, turnați drojdiile. Frămîntați un aluat de consistență medie. Acoperiți vasul cu o peliculă cu orificii mici pentru aer și lăsați-l 2 ore la temperatura camerei.

Peste 2 ore, aluatul trebuie să crească în volum de 2 ori, iar pe suprafața lui vor fi multe bule de aer. Nu uitați că aluatul nostru e fără frămîntare, de aceea, fără a-l aduna, acoperiți vasul cu peliculă sau capac cu gaură și puneți-l în frigider pe noapte.

Dimineața scoateți aluatul. Ca să nu se lipească de mîini, presărați mîinile cu făină. Adunați aluatul în făină.

Puneți aluatul pe o foaie de copt, presărată cu făină și lăsați să crească încă 40-60 de minute. Între timp, încălziți cuptorul pînă la 235 de grade.

Faceți 3 tăieturi în aluat și puneți-l pe tavă în cuptor, în mijloc. Pe nivelul de jos, puneți o altă tavă cu 1,5 linguri de apă fierbinte, pentru a crea efectul de baie. Coaceți pîinea 45 de minute, apoi scoateți-o din cuptor și răciți-o.

Aluatul pentru pîine se păstrează bine în frigider timp de 2 săptămîni, pentru a putea coace în orice moment pîine proaspătă pentru masă. Nu uitați doar să-l acoperiți cu o peliculă.

 

Sursa: coocook.me

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
289
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
284
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
334
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
96