ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pînă în 2030, India planifică să treacă complet la transportul electric

Guvernul Indiei dorește să treacă toată țara la transportul electric pînă în 2030. Pentru aceasta, autoritățile pregătesc un program, potrivit căruia, cetățenii vor putea lua autocare în credit fără plată inițială și îl vor achita din banii pe care i-ar fi cheltuit pentru benzină.

India ocupă locul șase în lume după consumul de petrol, iar propria producție acoperă doar o pătrime din necesar. O mare parte din combustibil este importată.

Guvernul elaborează planuri ambițioase de răspîndire a transportului electric, avînd ca bază experiența substituirii lămpilor cu lămpi cu diode. Prețurile ridicate a LED-urilor a fost compensată de subvențiile de stat și sistemul centralizat de distribuție – vînzătorul cu amănuntul nu și-au majorat profiturile în baza lor, iar lămpile puteau fi achitate în rate. Acum se preconizează distribuire ventilatoarelor energoeficiente și a climatizoarelor.

Lipsa energiei electrice rămîne o problemă în multe sate sărace. Potrivit estimărilor guvernului, aproape 50 de milioane de gospodării pînă în prezent nu au acces la electricitate.

Nu este clar dacă hindușii vor trece la motocicletele electrice. Acestea sunt o raritate, deocamdată. Totodată, transportul pe două roți în Asia este cel mai popular mijloc de transport.

Producătorul Reva din India și-a lansat electrocarul REVAi în 26 de țări. Mașina cu trei uși, cu lungimea de 2,6 m, are capacitatea de doi maturi și doi copii. Un automobil nou costă circa $13000.

 

Sursa: econet.ru

Marţi, 05 aprilie 2016
Vizualizări: 764

Citiţi de asemenea

În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
8
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
41
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
94
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei efectuate în raionul Anenii Noi, a vizitat unicul Vio-Par...
111