ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Piramidele din Rusia sînt de 2 ori mai vechi decît cele egiptene!

 

Cele mai vechi piramide ale lumii, descoperite pe peninsula Kola, confirmă existența civilizației antice pe teritoriul Rusiei. Această civilizație este cu mut mai vechi decît civilizația egipteană.

Pe peninsula Kola au fost reluate săpăturile arheologice ale piramidelor, care sînt cel puțin de două ori mai vechi decît cee egiptene și nu se știe pînă în prezent cine le-a construit.

Peninsula Kola este o peninsulă în nord-vestul părții europene a Rusiei, în regiunea Murmansk. Este spălat de mările Barenț și Albă. Suprafața e de circa 100 de mii de km p.

La nord – vegetați de tundră, mai a sud – tundra și taiga. Clima peninsulei este moderat rece. Înghețurile și căderea zăpezii sînt posibile chiar și vara. Pe litoral sînt frecvente vînturi puternice (pînă la 45-55 m/s), iarna – furtuni lungi. Relieful peninsulei Kola prezintă depresiuni, terase, munți, platouri. Masivele muntoase se înalță deasupra nivelului mării cu peste 800 de metri. Cîmpiile peninsulei Kola sînt ocupate de mlaștini și lacuri.

Cele mai vechi piramide din lume, descoperite pe peninsula Kola, confirmă existența legendarei Hiperbore. Peninsula Kola a devenit recent Mecca pentru cercetători și vînători ai descoperirilor științifice.

Peninsula Kola ar putea fi patria celei mai vechi civilizații. Este afirmația savanților, care au efectuat o expediție spre piramidele rusești. Aceste piramide uimitoare și planșele imense din piatră, ce au origine artificială și datează de la 9 000 pînă la 40 0000 de ani în urmă, descoperite pe peninsula Kola, sînt un argument puternic în favoarea existenței civilizației antice în acele locuri.

Cei mai mulți cercetători sînt interesați de două înălțări, amplasate nu departe de lacurile de pe peninsulă. Însă nimeni nu a reușit să finalizeze cercetările.

Ultima tentativă de a dezlega tainele Nordului rusesc a fost efectuată anul trecut de o expediție rusă, ce consta din istorici, astronomi, geologi și cineaști.

Organizatorii expediției au fost jurnaliștii, care au creat filmele documentare din seria „ ГипоТэза” de la canalul „Cultura”. Dar, potrivit autorilor, filmul despre peninsula Kola trebuia să fi în alt format.

Miercuri, 13 septembrie 2017
Vizualizări: 3209

Citiţi de asemenea

Nu am putut trece cu vederea această informație utilă. Deși datele se referă la pădurile din Ucraina, pentru noi acest...
7144
Odată cu venirea frigului schimbăm garderoba, dar și rutina de îngrijire a pielii. Vîntul și temperaturile scăzute de af...
48
  Creșterea kombuchei din ceai negru Dacă aveți nevoie de kombucha doar pentru a obține o băutură gustoasă c...
39016
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
107