ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

plantaţii de nuci Moldova creşteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/06aug07_nuts/big.jpg Orehovody Moldova stabilite de la începutul anului 2007 680 de hectare de plantaţii noi şi la sfârşitul planului de ani de creştere a suprafeţei cu încă 700 de hectare.

A declarat Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Preşedinte al Asociaţiei din Moldova, Alexandru Zholondkovski nuci, nuci de cultivare a devenit o afacere profitabilă în ţară.

"În 2006, plantate 650 de hectare de plantaţii noi în 2007 a fost planificată 700, dar interesul în acest sector este foarte mare, deoarece de nuci din Moldova este la mare cautare in strainatate", - a spus el.

exporturile Moldovei fructe nuci în 41 de ţări, inclusiv Franţa, Grecia, Italia şi Germania.

"Înainte de 01-05-2007 am trimis în străinătate pentru 9.2 tone de nuci decojite pentru 37 de milioane de euro", - a spus Zholondkovski.

Preşedinte al Asociaţiei susţine că Moldova este cel mai mare producător al patrulea din lume de nuci, după SUA, China şi UE. În lumea produce anual 1.46 milioane de tone de nuci.

"Lipsa unei nuci pe piaţa internaţională este estimată la 200 mii tone, prin urmare, cultivarea de nuci din Moldova are toate şansele să devină unul dintre sectoarele cele mai promiţătoare", - a concluzionat Zholondkovski.

Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Preşedintele

Luni, 06 august 2007
Vizualizări: 4677

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
190
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
323
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
423
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
227