ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante acvatice pentru iaz
 

Apa va îmbogăți gradina Dvs. cu noi perspective frumoase și relaxante,vă va oferi ore de neuitat în serile de vară și, desigur, vă va adăuga griji plăcute cu privire la noile plante acvatice.
Primăvara aici încep să se ivească lăstari de rogoz mare (Carex elata), precum și a soiurilor  timpurii de primula. Apoi apare miozotisul și vedeții.
Vara iazul devine împărăția nuferilor, iar malul iazului se bucură de numeroase plante cu flori iubitoare de apă. Chiar și atunci când primele înghețuri ating marginile frunzelor și florilor, despre vară vă vor reaminti tulpinile ciudate de papură și graminee.
Pentru o creștere și dezvoltare bună fiece specie acvatică are nevoie de un anumit loc. În părțile mai profunde, așa-numite zone de nuferi, împreună cu acestea locuiesc și alte plante de apă adâncă.
Sub apă, îmbogățind iazul cu oxigen, prosperă Bogul, Hottonia și Myriophyllumul.
E comod și practic de sădit plantele acvatice  în coșuri. Astfel, puteți preveni răspândirea sa necontrolată și pătrunderea rădăcinilor în solul iazului.
Acoperirea cu prundiș a substratului din coș previne scurgeri de sol în apă. Mânerele facilitează instalarea plantelor și deplasarea sa prin apă.
Pe suprafața iazului plutesc specii de Stratiotes și Ceratophyllum.
Acolo unde adâncimea nu depășește 40 cm e un loc potrivit pentru Alisma, Butomus, Hottonia, precum și pentru Iris, Pontederia, Sagittaria, Juncus  și Typha.
În zona mlăștinoasă, în care nivelul apei este în jur de 10 cm, se simt bine cala, irisul de apă, feriga onokleia.
La limita acestei zone pot fi plantate Acorus, Lysimachia , Euphorbia și Menyanthes.
Zona uscată e o zonă de trecere spre alte părți ale grădinei. Aici se simt bine Rudbeckia, irisul de siberia, Trollius și Veronica.
 

Plante acvatice

În zona nuferilor cresc bine Nymphaea (1), (2) Ranunculus aquatilis și (3)Aponogeton distachyon.
În zone mai puțin adânci se găsesc (4) Spar-ganium erectum, (5) Orontium aquaticum, (6) Polygonum amphibium, (7) Butomus umbellatus și (8) Pontederia cordata.

Plante de mal

Lângă mal se plasează zona de mlaștină cu (9) Acorus calamus, (10) Lythrum salicornia, (11) Iris pseudacorus, (12) Darmera peltata și (13) Lychnis floscuculi.

La zona de limită cresc (14) Iris laevigata, (15) Myosotis palustris, (16) Lysichiton americanus,  (17) Primula pulverulenta.
Zona uscată ne bucură cu (18) Carex elata, (19) Polemonium coeruleum, (20) Trollius europaeus, (21) Polystichum, (22) Tradescantia andersonia și (23) Hosta.
 

Водные растения для пруда

Водные растения для пруда

Водные растения для пруда

 

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 31 octombrie 2014 16:05
Vizualizări: 21670

Citiţi de asemenea

"Amplasat în sectorul forestier Lazarevskoye al Parcului Național Sochi. Singurul dolmen monolitic rămas pe Caucaz,...
194
Iubitorii de natură pot admira mai multe specii de arbori și arbuști, chiar pe teritoriul Grădinii Botanice Naționale (I...
229
"Joaquin Phoenix - vegan de la vârsta de trei ani!În 2003, Joaquin Phoenix a participat la realizarea filmului documenta...
176
Vinul nu este altceva decât suc de struguri fermentat, iar noi am creat în jurul său întregul cult. Ne vindem unii alt...
118