ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante mai…altfel
Dintre numeroasele specii de plante întâlnite pe planetă, există unele ce se diferenţiază faţă de celelalte, mai ales prin colorit, tip de hrană etc, şi pot fi plante carnivore, ce pot “înghiţi ” un şobolan, plante urât mirositoare şi chiar plante ce imită monezi de argint. Dintre acestea se numără:

 

1. Rafflesia arnoldii – este considerată a fi planta cu florile cele mai mari din lume. Din cauza mirosului care provoacă repulsie, planta este considerată a avea un miros similar cu cel al peştelui putrezit.

Иные… растения

 

 2. Amorphophallus titanum (floarea cadavru) – Are o creştere incredibilă, de 16-18 cm/zi şi emană un miros urât atunci când înfloreşte.

Иные… растения

 

3. Capcana lui Venus – După cum sugerează denumirea, aceasta este o plantă carnivoră şi se numără printre puţinele specii de plante capabile să efectueze mişcări rapide, în câteva fracţiuni de secundă.

Иные… растения

 

4. Stapelia – originară din Africa meridională, este o plantă suculentă. Florile sale cuprind 5 petale acoperite cu un perişor şi au un miros de carne putrezită.

Иные… растения

 

5. Mimosa pudica – cunoscută şi ca Mimoză, este originară din America Centrală şi de Sud. Este o plantă sensibilă la atingere, ce îşi închide frunzele sau se lasă în jos atunci când este atinsă. Motivul pentru care planta reacţionează la stimuli poate fi considerat un mecanism de apărare împotriva prădătorilor.

Иные… растения

 

6. Welwitschia mirabilis – este o plantă extrem de “veche” şi se crede că îşi trage originile încă de pe vremea dinozaurilor. Aceasta creşte numai în zone deşertice, mai exact în Namibia, şi este una dintre cele mai rezistente plante din lume.

 

Sursa
 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 22 iunie 2014 12:33
Vizualizări: 4191

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
239
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243