ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante medicinale, sau chiar iarba nu cresteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Recoltarea plantelor medicinale încă nu le place de afaceri, şi distrugerea barbar al materiilor prime medicamentoase.

Bogată în plante medicinale regiunea Altai nu este confruntă cu un boom brute "farmaceutice" de plante. Acesta a fost spontană, necontrolată de afaceri, spun expertii. Ca rezultat, mai mult de jumătate din materialele colectate în viitor, pur şi simplu aruncată fără prelucrare. Monitorizarea colectarea de plante şi a plantelor o populaţie nu mai este angajat, rezultând în 36 de regiuni ale teritoriului care face obiectul domeniului de aplicare al distrugerii plantelor, verifice limita de putere. Dar perspectivele pentru industria este. Este suficient să spunem că, potrivit experţilor, producţia de grâu de două ori de producţie profitabile musetel. Pentru dezvoltarea pieţei are nevoie de investiţii serioase şi un cadru juridic care să permită controlul furnizorilor privaţi.

Grass-pieptul

Flora din regiunea Altai este mai bogată decât în Siberia regiunile învecinate, şi are aproximativ 900 de specii de plante medicinale. În medicina oficiala utilizate pe scară largă în jurul 70. La prima Rhodiola rosea, de asemenea, cunoscut ca root de aur, radacina de Maral (safrolovidny rapoptikum), brusture, St John's Wort, bujorul şi mai mult. În plus, provincia cresc specii, rezervatii naturale, care sunt singurele surse de materii prime pentru industria farmaceutică - şi P Marsh, afine, Adonis primăvară.

"Volumul de prelucrare şi monetare în termeni fizici, a anunţat astăzi este imposibil, deoarece nu există statistici", - spune de produse alimentare, produse alimentare şi de prelucrare farmaceutică şeful administraţiei regionale Tatiana Zelenin.

Experţii subliniază numai că medicamentele de piaţă bazate pe material vegetal este extrem de competitivă. Pe baza fitosyrya naturale din regiune produc produc mai mult de 20 întreprinderi. "Productia, specializata in prelucrarea de plante, în regiunea Altai mult. Şi mulţi de furnizare nu numai marginea farmacie, dar întregul sector farmaceutic în Rusia şi CSI. În prezent, această creştere a pieţei nu este la fel de dinamic ca anul trecut. Mai degrabă, ea poate fi descrisă ca o stagnare în declin în activitatea de consum ", - a declarat directorul general companii farmaceutice din" Evalar (Biisk) Larisa Prokopieva. Potrivit ei, devenind acum popular droguri mai puţin costisitoare şi suplimente alimentare. Farmaciile optimiza raza de acţiune.

Cu toate acestea, companiile farmaceutice simt lipsa de înaltă calitate ţagle ierburi. Motivele sunt diverse - lipsa de prelucrare competente, producătorii de calificare scăzut, plante de export către alte regiuni. "Cele mai multe dintre fitosyrya, produs în regiunea Altai, este exportat în afara regiunii - Moscova, Sankt-Petersburg, ţara în străinătate. producătorii altaică, desigur, utilizate în producţia de plante locale, dar există şi situaţii paradoxale, atunci când acestea sunt importate din Kazahstan şi Kârgâzstan. Uneori, se pare, pentru că materiile prime din străinătate este semnificativ mai ieftine Altai. De exemplu,'s Wort, John sau frunze de mentă St ", - spune directorul general adjunct pentru Marketing si Vanzari de companie" Altai buchet "(Barnaul) Yuri Korshunov.

Cu toate acestea, în funcţie de punctul de vedere oficial, de cele mai multe plante recoltate încă prelucrate în Altai. Dar statisticile de prelucrare a volumelor în termeni fizici şi monetare nu există. Ştim doar că, în ultimii 10 ani în afara regiunii exportate 270 tone de materii vegetale uscate.

Altai Teritoriul are o bază substanţială de droguri, dezvoltarea producătorilor farmaceutice. Dar link-ul de recoltare de plante atât de departe sau se află în umbră, sau nu în interesulparticipanţilor la piaţă şi de stat. "Am avut nevoie de doar organizarea de colectare a acestora civilizate şi prelucrarea materiilor prime medicamentoase. Pentru Teritoriul Altai este o posibilitate foarte mare a cifrei de afaceri şi crearea de locuri de muncă ", - spune Iuri Korshunov.

Oamenii, cu lopeţi


"Situaţia din provincia cu achiziţiile de plante medicinale sa dezvoltat destul de usor. În prezent, recoltarea de plante medicinale, ca o activitate nu este licenţiat, şi reglementată de Codul Silvic al Federatiei Ruse. Aceasta a constatat că persoanele juridice sunt de colectare plante medicinale pe baza de contract de leasing care urmează să fie încheiat pe baza de licitatii. Potrivit gestionarea pădurilor din Teritoriul Altai, terenuri forestiere să închirieze pentru depozitarea de plante medicinale nu se acordă ", - spune seful departamentului de resurse naturale şi de mediu din Teritoriul Altai Alex Dubrov.
Participanţii pe piaţă reamintească faptul că până în 1994 a existat un sistem mai mult sau mai puţin ordonată de colectare şi recoltare de plante medicinale. În regiune au fost colectori profesionale, care a ascultat Lekrastpromu. Apoi, sistemul sa prăbuşit. "Recoltarea de plante intr-o afacere spontană, necontrolată, cu consecinţe trist. Conform unor estimări, până la 80 la sută din materii prime recoltate şi neconforme, este pur şi simplu eliminate sau ars. Astfel, importante plante zona prejudiciu de regiune ", - spune Iuri Korshunov.

"Astăzi nu există nici o autoritate în provincie, pentru care ar fi consacrat în dreptul dreptul de a controla colectarea de plante şi populaţii de plante. Ca rezultat, în 36 de districte obiectul sfera vegetativă la distrugere. Nicaieri nu este definit tipurile şi sumele care au permisiunea de a piesei. Acum, nu există date cu privire la resursele de plante medicinale din provincie. Nimeni nu poate spune cât de mult vă pot recolta fără a afecta natura şi mediul înconjurător ", - adauga Tatiana Zelenin.

Cetăţenii au dreptul la libertate şi liberă să rămână în păduri şi pentru propriile nevoi de recoltare şi colectare a plantelor medicinale. Această circumstanţă nu permite de a controla pe deplin toate a matriţelor în provincie, a declarat Alexei Dubrov. Ca rezultat, izolat întreprinderile mici şi mijlocii, astăzi achiziţionarea de materii prime din partea populaţiei, situaţia în general, afectează nu. "Experţii sunt de acord că, în condiţii moderne pot dezvolta serios industria farmaceutică pe baza unic, materiale ecologice prime din Teritoriul Altai: fructe, fructe de padure, plante sălbatice, fără cadru de inovare" - pune capăt Tatiana Zelenin.

Aşteptaţi de investiţii
Calitatea de reciclare necesită investiţii, care îşi pot permite întreprinderilor de mari dimensiuni, cum ar fi "Evalar", a declarat Larisa Prokopieva. Compania este un cumpărător important de plante medicinale din Altai de la furnizori la nivel local şi este angajată în auto-cultivarea de materii prime pentru nevoile lor. Acesta nu este singurul caz de astfel. Unii colecţionari încercaţi să luaţi un contract de închiriere pe termen lung a terenului în domeniile ecologic curate din regiune şi să ridice fel, necesare de plante medicinale pentru prelucrare. Dar acest lucru nu este suficient.

Experţii regret că nu sub formă de sprijin de stat în acest domeniu de activitate nu este programată. Ca parte a programului de target departamentale "Dezvoltarea Agroindustriale complexe în regiunea Altai pentru perioada de până la 2012 pentru dezvoltarea agrofarmatsevticheskoy industriei conţinea un singur element - costul de subvenţionare parte din fila de fructe, fructe de padure, arbuşti, pepiniere si grija pentru ei. "În producţia de resurse de plante medicinale nu sunt amanetat. În parte, dezvoltatorii programului poate înţelege - pentru cultivarea de plante medicinale necesită o tehnologie specială, de inginerie, experţi, - spune TatianaZelenin. Şi aceasta este o altă problemă care împiedică activitatea de investiţii în acest domeniu.

Alte dificultăţi - un moment semnificativ de grupuri de acţiune locală revine comerciale din culturi, care sunt construite din acest tip de afacere pentru agricultori. Pentru multe culturi de plante începe să cedeze cel puţin doi sau trei ani - înainte de finalizarea lor este inutil, a spus specialistul. Găsiţi Împrumuturi în condiţiile încrederii doi-trei ani se întoarce astăzi economice nerealiste.

Cu toate acestea, nu intrări pe piaţă, aşteptaţi la îndemână. În legătură cu crizele în curs de desfăşurare în cadrul economiei de aşteptat acum câteva încetinire de pe piaţă. Dar pe termen mediu este de aşteptat să crească producţia de droguri pe baza fitosyrya. Iuri Korshunov anticipează retragerea de pe piaţă a micilor producători şi lentă, creştere constantă a producţiei şi vânzărilor, datorită preţurilor tot mai mare de droguri importate, precum şi un tratament de atenţie la cumpărător al produselor naţionale.
Un alt impuls pentru dezvoltarea industriei este crearea biofarmklastera provincie. Cu toate acestea, autorităţile recunosc, pentru succesul operaţiunii sale ar trebui să se facă o mare cantitate de muncă, pentru a conecta ştiinţă, trenul personal necesar, pentru a pregăti o materie primă şi a bazei de producţie. Experienţa internaţională a demonstrat că formarea unei astfel de grup este nevoie de timp.

Se pare că în viitorul apropiat, cel puţin până când veţi obţine suficient pentru legislaţia un control eficient, materii prime medicamente din Teritoriul Altai curând vor fi distruse decât reciclate.

expert.ru

Marţi, 28 aprilie 2009
Vizualizări: 10435

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
133
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
130
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
165
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
505