ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plantele ce pot înlocui paracetamolul și ibuprofenul

Astăzi, în lume se atestă un exces al consumului de medicamente – pentru reducerea febrei, durerilor, inflamațiilor. Cele mai răspîndite sunt paracetamolul și ibuprofenul. Haideți să vedem cum pot fi înlocuite aceste preparate.

Însă toate aceste simptome indică asupra unor procese naturale de vindecare a organismului nostru

Febra, precum se știe, indică asupra reacției pozitive a sistemului imunitar în lupta contra microbilor, ce provoacă boli. Iar scăderea temperaturii corpului în aceste cazuri înseamnă nu altceva decît împiedicarea organismului să lupte.

Inflamația este o altă reacția benefică a organismului – în cazul traumelor, corpul sporește cantitatea de celule albe în sînge, care ne protejează. Reducerea inflamației prin metode chimice poate doar să diminueze problemele pe sectorul inflamat, însă nu ajută la vindecarea completă. Doar odihna, alimentarea corectă și hidratarea, folosirea unor ierburi medicinale, verificate timp de milenii, ne-ar putea ajuta să ne vindecăm.

Se știe că pentru majoritatea bolilor cel mai bun remediu este o săptămînă de odihnă. Însă cine dispune astăzi de șapte zile pentru a se odihni? Aproape nimeni nu-și poarte permite acest lux. Modelul economic ne dictează condițiile. Și noi, ca niște figuri de șah jucăm pînă la epuizare.

Însă această stare a lucrurilor poate fi schimbată, nu-i așa?

Una dintre metodele de menținere a sănătății este cunoașterea plantelor, ce ne pot ajuta. Iată doar cîteva dintre ele:

1. Ghimbirul

Un șir de studii, realizate la Universitatea din Odense, Danemarca, arată că ghimbirul are un efect antiinflamator, mai mare decît ibuprofenul, considerat unul dintre cele mai răspîndite preparate nesteroide.

Ghimbirul este un antibiotic, o substanță antiinflamatoare, calmează sistemul digestiv, este eficient împotriva grețurilor și vomei, calmează eficient durerile de cap și migrenele, stimulează sistemul imunitar, protejează de leziuni canceroase, elimină celulele canceroase în cazul cancerului ovarian, ajută la detoxificarea alimentelor, elimină durerea în caz de artrită și osteoporoză, reduce simptomele de inflamație, previne ulcerul gastric, ameliorează starea în cazul maladiilor arterei coronariene etc.

 

Растения, которые могут заменить парацетамол и ибупрофен

2. Curcuma

Curcuma este utilizată în medicină din anul 4000 și potrivit publicației „Advanced Medical” (2007), „curcuma are un mare potențial împotriva diferitor maladii, așa ca diabetul zaharat, alergile, artrita, boala Alzheimer și multor altor afecțiuni cronice”.

 

Растения, которые могут заменить парацетамол и ибупрофен

3. Scoarța de salcie

Scoarța de salcie este utilizată ca analgezic, anti-inflamator, antipiretic, anti-coagulant, calmant astringent si detoxifiant. De obicei, folosit în tratamentul migrenei și cefalee (cu anason pentru a reduce gustul amar), dureri menstruale, radiculită sciatică, fibromialgie, dureri musculare și reumatice.

Aceasta mai poate fi utilizată drept remediu natural sedativ, iar ceaiul din scoarță de salcie ameliorează somnul. În uz extern se aplică pentru tratamentul negilor și a bătăturilor, rănilor și arsurilor, infecțiilor cutanate, infecțiilor orale, durerilor de gît. Are un efect similar aspirinei, în cazul febrei gripale, fără a provoca iritarea stomacului. Sunt doar cîteva exemple de utilizare a salviei, care conține substanța activă salicilină.

 

Растения, которые могут заменить парацетамол и ибупрофен

4. Ardeiul iute

Substanțele active din ardei – capsaicină, rășină uleioasă. Are un efect analgezic puternic, deoarece inhibă eliberarea principalul neuromediator al durerii, blocând astfel transmiterea ei. Utilizarea ardeiului sporește eliberarea endorfinelor de hipofiză și hipotalamus. Este eficient în reducerea nivelului de lipide în sînge și contribuie la regenerarea țesuturilor, ameliorează activitatea stomacului, a intenstinelor și contribuie profilaxia diferitor forme de cancer. De asemenea, contribuie la reducerea greutății, deoarece accelerează metabolismul. Poate fi utilizat și extern pentru reducerea durerilor în cazul neuropatiei diabetice, osteoartrită și psoriazis.

 

Растения, которые могут заменить парацетамол и ибупрофен

 

Sursa: rodovid.me

Miercuri, 10 februarie 2016
Vizualizări: 7021

Citiţi de asemenea

Genetica undelor, care în anii din urmă a provocat numeroase dispute, este contestată în continuare de comunitatea știin...
26
Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
84
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
111
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
231