ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plantele vorbesc şi au constiinta?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Împărăţia de legume - este un univers, care, pentru toate lăţimea, şi include multe dintre manifestările evidente ale lumii animale. Într-adevăr, aşa cum sa demonstrat în multe studii arată că plantele sunt fericite cu ei atunci când trataţi cu dragoste, simt teama de violenţă şi de anxietate în prezenţa unor animale periculoase. În plus, în care reacţionează la emoţiile umane şi chiar comunice unul cu celălalt, dar numai în limba este incredibil de subtire, aproape eteric, care este abia acum incepem sa intelegem ...

Chiar şi în trecutul îndepărtat, strămoşii noştri ştiau, că cultivarea pământului şi cultivarea de multe fructe, flori şi legume au fost asociate cu un om "cu ei. În acest context special, şi astăzi pe baza, multe proiecte menite să creeze o dinamică şi productivă agricultură mai mult în funcţie de o serie de factori implicaţi în creşterea plantelor, cum ar fi fazele lunii timpul de însămânţare şi recoltare sau utilizarea îngrăşămintelor.

În lucrările pe biodinamice agronomice Steiner - fondator al antroposofia - Au fost studiate, pe baza actelor cu putere de spiritualitate, aceste îngrăşăminte care nu diminuează solului şi să promoveze dezvoltarea armonioasă a plantelor. Ferme în Germania, care a folosit sistemul său, au obţinut rezultate excelente în ambele termeni cantitativi şi calitativi, comparativ cu ceea ce este acum oferite pe pieţele tradiţionale.

Mulţi ştiu că-lingvistică a avut loc experimente pe animale, cu, balene, delfini şi câini, dar puţini oameni ştiu că fac acelaşi lucru cu plante. Cu bîzîit despre care am mai cred ca pe ceva fixe şi există doar pentru a ne furniza cu alimente, decorat casele noastre şi să trateze bolile noastre. Dar tine minte - este în jurul lor şi a dezvoltat cea mai mare parte întreaga istorie a oculte, familiaritatea cu care continuă să ne prezinte cu surprize.

Când întâlnirea cu aceste mistere, există mai multe probleme cheie. Ca de exemplu, dacă este sau nu constiinta plantelor, este posibil să se comunice într-un fel cu ei, sau, mai simplu, în cazul în care comunică cel puţin cu unul cu altul. Cel mai probabil, majoritatea cititorilor pentru ele însele pentru a răspunde la aceste întrebări negativ. În plus, cui îi pasă că plantele sunt fericit şi simt durerea? Şi totuşi, încă ...

"Soul" Plant

Astazi stim sigur cu ajutorul instrumentelor de ultra-sensibile - printre care un detector de minciuni (psychogalvanometer) sau de măsurare emotii (emotsionometr) - că plantele distincţia între persoanele care sunt sensibile la muzică, au o memorie, ura perceput şi dragoste. Cu alte cuvinte, au constiinta si sentimente.

Anticii a spus că au un suflet. Mag trib yaki Don Juan, atunci când de vorbă cu elevul său, Carlos Castaneda, a subliniat că el trebuie să discute cu plante, deoarece fiecare dintre ele are propria personalitate şi toate au sentimente si suflet. Şi că, la rândul lor, aceştia pot transfera lor "sentiment" persoană, astfel încât el devine capabil de a vedea, simţi şi auzi ce se referă la acesta. Don Juan, de asemenea, a susţinut că relaţia dintre plante şi de fiinţe umane este atât de puternică încât, atunci când tăia unul din ei ar trebui să-mi cer scuze şi să explice că, odată ce alte instalaţii vor putea folosi corpul ca hrană. Când Castaneda întrebat exact ceea ce spun ei, şamanul a spus că pur şi simplu să vorbesc cu ei din inima.

Dar atunci nu este nimic ciudat în faptul că şeful indian Smohalla tribului Wanapum refuzat să mai lucreze pe teren, rostind următoarele cuvinte: "Tu cerem mine să taie iarbă şi fân şi le-a vandut pentru îmbogăţire, ca alb, dar, cum te uiţi la mine dacă am tăiat părul de pe mama sa ştiut? "El că toate fiinţele vii î.Hr.ale planetei, în diferitele sale manifestări ale vieţii sunt interdependente. Şi ceea ce este cu privire la executarea precisă a legii cauzei şi efectului atitudine rău pentru tot restul lumii este reflectată în umanitate.

Astăzi, în fiecare zi primim noi dovezi că plantele durere, bucurie si frica. Dar Paracelsus în "botanica ocultă şi alţi învăţaţi din Evul Mediu, chiar a susţinut că plantele au un suflet. Şi în plus, este greu de o naţiune care nu a făcut-o în considerare la vegetaţie, şi nu doar un motive de mediu, care sunt acum atat de la moda, ci pur şi simplu pentru că ei credeau fiecare copac, fiecare floare, fiecare organism sanctuar de plante a spiritului, o manifestare subtilă a vieţii .

Vorbind ciuperci

În unele tradiţii shamanice vorbeşte de cunoştinţe, care difuzează "forţele de ciuperci,-talofity de plante, care azi este numit de droguri magic. Cercetător american Robert Gordon Uosson mitologie, de exemplu, ne spune cum i sa permis să participe la o ceremonie în Mexic, în care permisiunea de a pune la îndoială cuvântul ciuperci sacru - teonankatl (Aztec sensul "carnea zeilor"). El a întrebat despre fiul său şi a luat prin mâncat ciuperci şamanul prime-a spus că totul este bine cu el, dar el nu a fost în cazul în care Uosson crede. Acesta a fost, de asemenea, "a spus" ca una dintre rudele lui va muri în curând. Câteva luni mai târziu sa descoperit că unul dintre fraţii săi a murit subit ceva timp în urmă. Uossonu printr-un număr de ani în urmă a fost de a participa la o ceremonie similară cu ciuperci, iar în 1958 a scris despre ea: "Când totul merge bine, ciupercile încep să vorbească şi, eventual, nu întrunesc numai întrebările ridicate, dar, de asemenea, mult mai mult" .

Aceasta nu este singura dovadă. Mazatec indieni din statul mexican Oaxaca în cererea de sud că ciuperci "vorbesc" - în acest caz, psilotsibity halucinogene - şi dacă vă întrebaţi expertul, în cazul în care sunt predictiile sale, predicţii şi imagini, apoi, probabil, ar răspunde că de ciuperci sau mai bine spune, de la spiritul de ciuperci.

Este posibil să se comunice cu plante?

Noi nu vom vorbi aici despre experimente spectaculoase, care au fost efectuate la începutul secolului XX hindus savant Chandra Bose cu privire la aparatele de invenţie, kreskografe în care a fost în măsură să demonstreze că plantele au sistem nervos similară cu cea care este în animale, şi că expunerea la undele radio a accelera creşterea acestora şi îmbunătăţeşte sănătatea ... Aceasta este o chestiune de zile trecute. Noi nu va locui pe studii americane Clive Baxter, un agent CIA, care, la sfârşitul anilor 60-IES au încercat un detector de minciuni pe plantele pentru a verifica răspunsul lor la gândurile oamenilor, deoarece experimentele sale au fost mai curând repetă de câteva ori, provocând doar o reacţie în lanţ.

Este suficient să spun că mulţi oameni au mers pe urmele lui Bose şi de Baxter şi a obţinut rezultate similare: plantele sunt fericit atunci când sunt udate, ei se tem de acţiuni agresive, arată îngrijorarea cu privire la abordarea de animale ostile - reacţionează la emoţiile noastre. Fizicianul rus Victor Adamenko bazează pe experimente Baxter a sugerat că unele plante care au fost martori silenţios de infracţiuni pot fi luate în considerare şi chiar să prezinte, o "versiune" a ceea ce sa întâmplat atunci când vă conectaţi lasă la detectorul de minciuni în timpul interogatoriului de acuzat. În practică, aceasta a testat un psihiatru Aristide X. Esser, împreună cu fizicianul Thomas Etter, el a fost interogat de o femeie în prezenţa a detectorului este conectat la filodendron, care a semnalat faptul că acuzatul este situată când răspundeţi.

Toate acestea ne conduce de a pune serios întrebarea: Sunt plante pe emoţiile umane? Adamenko a afirmat - după experimente relevante - că plantele pot răspunde la gânduri de stăpânul său, atât în prezenţa sa fizică, şi la o distanţă de până la 200 Ciometrov. În aceeaşi zonă efectuate experimentele sale, şi Paul Souvin, un electrician din New Jersey, şi a ajuns la concluzia că plantele pot răspunde la gândurile şi emoţiile de la distanta.

De asemenea, emoţiile de plante au fost studiate de către sovietici psiholog B. Puşkin la începutul anilor 70, după ce rapoartele de experimente Baxter. Puşkin hipnotizat lui Tanya student, precum şi modificările emotional pe care le-a confruntat, registru plante - muscate, care "pacientul" a fost conectat. În acest fel, acest cercetător ajuns la concluzia că plantele au memorie, registru, în celulele lor, sentimentele şi chiar gândurile persoanei conectate. Este, de asemenea observat că oamenii în timp poate stabili un contact stabil cu celulele plantelor, în rol de creierul uman.

Omul care a vorbit cu un cactus

Multe dintre experimentele nu necesită tehnologie deosebit de sofisticate, dar, totuşi, care vizează îmbunătăţirea creşterii plantelor, deşi nu sunt legate de modificările în structura sa genetică. În acest sens, trebuie să ne amintim californian Berbenka Luther, care, printre altele, a adus un nou tip de cactus fără ace ... simple conversatii. Limba a fost instrumentul său, iar plantele nu numai să-l înţeleagă, dar chiar şi ascultat. Rezultatul a fost "untia Ficus Indica" (bezygolchaty cactus) şi soiuri mutante alte plante, de exemplu, a fost plasat un dud alb - fructe de padure au fost atât de transparent prin care ai putea vedea de sămânţă în interiorul unei prune imens, foarte suculent, margarete în întregime alb şi nufărul parfumat. Metoda lui a constat în reprezentarea vizuală a ceea ce dorea, şi apoi, doar datorită "cooperarea" cu plante, au existat noi specii. Berbenk a explicat în felul acesta: "Tot timpul pe care am petrecut un experiment pentru a obţine un cactus, fără ace, şi de multe ori am vorbit cu plante pentru a crea o vibraţie de iubire".

La rândul său, psihiatru Ioan Meyes a anunţat că nu plantele răspunde numai la fapte care au raportat, dar cresterea lor pare a fi direct legate de gradul de apropiere între ele şi proprietarul plantelor. Dar toate acestea mult timp în urmă a ştiut "primitiv" popoare!

Mai mult pentru a veni în contact sau sa se impace cu plante, nu atat de necesare limbajului uman verbal, uneori destul de rugăciune şi meditaţie. Astfel, experienţa de utilizare a rugăciune a fost efectuat de către vindecători Baltimore secară. Întreaga operaţiune a fost condusă de Dr. Robert N. Miller, care a fost convins de aparatul de înregistrare său că, prin rugăciune, în mod specific la secară, aceasta a crescut cu 84 la suta mai mult decât în mod normal.

Şi acest lucru nu este instanţă doar de utilizare a rugăciune cu rezultate bune. Acelaşi lucru a făcut Rev Franklin Loehr, autor al "puterea rugăciunii şi a plantelor. Argumentele sale au fost următoarele: dacă Hristos a putut face, astfel încât smochinul sa uscat, la radacina unui blestem (Evanghelia după Marcu, II, 12-24), apoi de plată pentru unele plante rugăciune bună, puteţi mări sau micşora ei de creştere.

De operare în aceeaşi direcţie ca preot, William Rauscher, preşedinte al Societăţii de limitele spirituale în New Jersey, a folosit o alternativă uşor: în loc de a citi o rugăciune de plante, el le stropiti cu apa sfintita. Aspersor în exces de şase ani, pentru a scăpa de apa sa plantaţie de trestie de zahăr pentru botez, el a realizat ceea ce au crescut la 50 de centimetri mai mare decât celelalte stuf în districtul, adăpate cu apă curată. De asemenea, el crede că energia poate trece prin mila, rugăciuni şi mâinilor.
Autentificare în legătură cu devaşi

În ceea ce priveşte meditaţia, experimentul mai puţin cunoscute agronomice a fost efectuat din 1962 soţia Eileen şi Peter Caddy şi prietena lor Dorothy Maclean de pe coasta de nord a Scoţiei, unde a construi o comunitate Findgorna a lua contact cu SOU naturale de energieschnostyami, pe care au identificat ca devs, şi a colaborat cu ei de mai mulţi ani.

Caddy de la început a lucrat cu culturi de legume, dar care nu au obţinut rezultate încurajatoare, a fost posibil să se prevadă ca urmare a faptului că au stabilit în, Golful Moray, un teren complet neglijate, care este suflat cu regularitate de către un vânt puternic. Dar în ciuda acestui fapt, au decis sa practici de meditaţie în timpul meu liber şi să producă gânduri pozitive.

Şi o dată McLean primit un mesaj ciudat mentală, presupune că de la un înger care ia spus ei ceva în legătură cu forţele naturii şi băuturi spirtoase, care, aşa cum sa spus, noi trebuie să lucreze împreună şi să stabilească relaţii armonioase. În timpul unei astfel de sesiuni de chat au, ele însele s-au identificat ca îngerii: "Trebuie sa ne recunoasca, creaturi ale lumii" devs "şi să coopereze cu noi." Deşi membrii comunităţii de cercetare a recunoscut că nu poate fi vazut fizic, cu toate acestea, ei au susţinut că le simt ca "domeniul" sau "maestrii de energie."

Şi imediat după care grădini şi livezi au început să înflorească. În cazul în care a fost Heath, a crescut de 65 tipuri de legume, 21 fructe copac şi un număr mare de plante medicinale.

Când au început să vorbească public despre experimentele lor şi contactele cu aceşti îngeri, sau devaşi în viaţa lor de zi cu zi, în jurul lor au început să adune oameni interesati profesezi idei similare. Până la începutul anului 70 de IES al comunităţii (chiar şi atunci fondul) a ajuns la 300 de oameni. Şi oricine care ar dori să le aud, au spus că un miracol este necesar să muncească din greu, să depună eforturi pentru gânduri pozitive şi în mod constant să comunice cu arhetipal (componentele specifice) de către fiecare de specii de plante pentru a afla modul în care fiecare dintre ele pentru a manipula. Acum, Fundatia Findhorn include 1402 de rezidenţi permanenţi şi oferă tuturor membrilor unui program de dezvoltare spirituală.

Ştiu Dorothy Maclean stânga Findhorn în 1973 şi de mai mulţi ani mai târziu a publicat lucrarea "Joaca cântec de îngeri", care descrie experienţele sale cu aceste creaturi. Iată o recomandare de carte: "gândirea Start despre spiritele naturii, mai mare, spiritele luminoase şi încearcă să se armonizeze cu ei. Este necesar să se atragă atenţia lor. Ei simt fericit când cineva din rasa umană se străduieşte să-i ajute. Acest lucru - primul pas. "

Dialogul verde

Este puţin probabil ca creaturi, cum ar fi plante, toate de care rămân în linişte pe motiv de creştere a acesteia, au propriile lor de comunicare unii cu alţii, şi acest lucru fără mediere de formă, culoare sau miros!

Un pionier al organice grădinărit JA Rodale o dată auzit că moartea plantei mama afectează germeni, şi a decis să-l verificaţi la ferma lui din Pennsylvania. El a distrus varza planta-mamă, trage o varza, iar apoi a ars şi îngropat în pământ rămâne. Apoi a fost descoperit că moartea este traumatizat cumva muguri, şi sunt începând din momentul în încetat să crească în mod corespunzător. A fost telepatie sau unele necunoscute altă parte, să ne unui mecanism pentru transferul de informaţii?

O parte din puzzle-ului a fost rezolvată nu este un botanist, un zoolog din Africa de Sud, Van Halen. Prin experimente cu girafe si antilope, el a ajuns la concluzia că unele plante pentru a partaja informaţii cu ajutorul substanţelor chimice. De exemplu, el a arătat că salcam folosite de etilenă (CH2) pentru comunicare vitale: atunci când pentru a avertiza de apropierea unui animal periculos. Hulen constatat că girafa este foarte pretentios la mâncare (mănâncă doar frunze izolate una de alta şi salcâmi altele), precum şi antilope mănâncă salcâm pe toate la rând şi mor mai des. Concluzie: Acest copac produce etilenă în aer să-i spun fraţii lor asupra pericolului din apropiere. Şi frunze de plante evitat este de a face un începuttanin otravă yvat - care ar distruge ficatul de rumegătoare.

Deci, fiţi atenţi, pentru că nu sunt ca plantele, animalele periculoase (ca să nu vorbim de "instalaţie de-pradă") şi pentru fiinţele umane.

Muzica si dans

Este acum este nici un secret că plantele simt muzica şi că, dacă sunt dezamăgiţi de rock piercing-ul, până la punctul în care acestea sunt dând frunze departe de sursa de sunet, muzică clasică, care vă ajută să crească mai bine. Când a fost deschis, pe domenii de porumb din Canada au stabilit vorbitori de difuzare în zilele de primăvară de muzică clasică: rezultatul a fost creşterea evidentă a dimensiunii cocean la 20 la 100 la sută.

clarificarea suplimentară a acestui studiu problemă americanii Dorothy Retallek şi Francis F. Brom, efectuat de la începutul anilor 60-e. Mai recent, un inginer Dan Carlson a inventat un sistem de "Sonic Bloom", care este o combinaţie de sunete de inalta frecventa, are un impact pozitiv asupra creşterii economice şi de maturare a legumelor. Potrivit Carlson, sunetele de găuri mici deschise pe suprafaţa frunzelor, care să permită plantelor mai uşor absorbi nutrienti. Inventor Marcel Vogel, la rândul său, a arătat modul în care un grup de plante a răspuns cu vibratii ritmice de a difuza de asteptare Manuel de Falla "Nopţi în grădinile Spaniei".

Dar acest fenomen - bilaterale. Plante place muzica buna, si doar astfel încât să poată produce sunete care sunt transformate în mod corespunzător, oamenii distinse. Se numeşte "muzica botanice", şi a deschis primul efect este american John Cage în 1975, transformând semnalele slabe electrice emise de ace de cactus uscat în deşert. Mai târziu, el a comparat aceste sunete cu piese muzicale de alte plante.

În plus, plantele sunt sensibile nu doar la muzică, dar şi la efectele de dans. Stella Ponnia, medicii asistent indian Singh (succesorul lucrări Chandra Bose), în fiecare dimineaţă, a efectuat un dans indian în faţa Calendula. Ca rezultat, plantele cultivate cu 60 la sută mai mare decât în grupul de control.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 21 mai 2008 9:54
Vizualizări: 7654

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
491
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
484
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
650
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
287