Planul de fructe de la A la Z
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Cum la materialul înainte de iarna de vitaminaToamna - un moment fantastic pentru vegetarieni: despre o mulţime de, proaspete şi sănătoase alimente gustoase. Recoltate, pieţele sunt pline de legume si fructe care nu compara in calitate cu fructe de iarnă posomorâtă şi legume în supermarketuri. Cu toate acestea, abundenta de fructe vegetariene prea fericit: există o şansă de a mânca vitamine în anul următor, principalul lucru - să ştie ce cadouri de natură să atragă vitaminele necesare. Pentru a înţelege, citiţi dosarul de legume si fructe de sezon.
Pepene verde - un nativ din Africa de tropice, în cazul în care pepeni sălbatice în unele locuri, există acum. Pepeni verzi au început să revendica aride Egipt, de la inceputul secolului au venit în Europa. Rusia sa întâlnit cu o boabă gigant târziu - doar în secolul al XVI-lea: Curtea de ţarul Alexei Mihailovici pepenii verzi cultivate în sere speciale în Izmailovo, care la acel moment era încă suburbii.
Acest gigant boabe necesare pentru cei care au nevoie pentru a curăţa organismul: vitamine şi oligoelemente, abundenţa de apă şi zaharuri uşor de asimilat stabiliza metabolismul la nivelul ficatului şi a preveni formarea de pietre la vezica biliara. De aceea, nutritionistii recomanda pepeni verzi afectate de hepatita cronică şi colecistita. În plus, pepene verde este bogat în fier, aşa boabe va fi util şi mamele care alăptează - uneori sunt predispuse la anemie şi, în plus, au nevoie de mai multe lichide.
Adevărat, există pepene verde si minusuri. El nu poate fi absolut inofensiv pentru cifrele: acesta conţine fructoză în organism, se transformă în grăsime. În plus, trebuie să ne amintim că un pepene nu poate mânca, şi pentru a muta aportul zilnic de calorii atunci când pe masă pepene verde, o bucată de tort. Medicii avertizează: uşoară pierdere de greutate prin dieta numit pepene verde-aşa - este un mit. mai multe kilograme de du-te într-adevăr, pentru câteva zile: proprietăţi diuretice de vyzhmut pepene verde a apei din corp şi sare. Cu toate acestea, atât corpul şi el ar trebui să captură încă în sus, este doar demontaţi dieta pepene verde. În cazul în care se tortura cu ea prea mult timp, puteţi shlopotat ameţeală şi chiar leşin.
Vinete - legume Solanaceae de familie, a fost iniţial o reşedinţă indian. În India, vinete este cultivat în cele mai vechi timpuri, şi pe la mijlocul secolului I î.Hr. Vânătă a început să crească în China şi Asia Centrală. În timpul răspândirii datorită vinete trebuie să spun arabii - au adus vinete în Africa şi bazinul mediteranean Europene (vinete vin la noi în secolul XVII).
În cazul vinetei este de gătit în fierbinte, pe alimente conservate, precum şi fabricarea de caviar. În vinete conţine vitamine B, săruri de calciu, fosfor, fier, potasiu, si o multime de fibre, utile pentru soluţionarea intestinului. Potrivit medicilor, vinete normalizeaza metabolismul apa-sare, reducerea colesterolului din sânge (prin urmare, recomandăm ca persoanele cu risc de ateroscleroza), precum şi de potasiu îmbunătăţeşte munca muschiului cardiac.
- O dată zeificat de plante struguri, cu o istorie de mii de ani, cunoscuta inca din timpurile biblice. Proprietăţi de vindecare de must de struguri studia o ştiinţă - ampelografie. Lay-l Hippocrate şi Pliniu cel Bătrân, care, în scrierile sale a descris proprietăţi medicinale de struguri.
moderne de cercetare a confirmat faptul că strugurii sunt bogate in glucoza si fructoza, şi malic, citric şi acid tanic, potasiu, aluminiu, fier si calciu. Toate aceste substanţe sunt necesare pentru ca structura ţesuturilor, astfel încât strugurii sunt adesea recomandate pentru copii subponderali. În plus, suc de struguri, suc de fructe coapte de pădure, puteţi face împachetări, deoarece proprietăţile de must de struguri restabilirea elasticitatii pielii.
NB: diabetici cu must de struguri trebuie să se comporte mai atent, de laegaya soiurile dulci - acestea uciderea doza de glucoză. Acelaşi lucru este valabil mai multe alte fructe cu conţinut ridicat de zahăr în această listă.
Pere a fost cunoscut mai multe secole în urmă, în Persia, Grecia şi Imperiul Roman şi slavii - cel puţin din secolul al XV-lea. Adevărat, am mâncat perele prime nu necultivate din pomul bringeth nu roade bune. Astăzi, pere, în cazul în care există aproximativ 60 de specii, - una dintre cele mai populare fructe din lume, şi mai presus de toate ea este cultivat în China. Cu toate acestea, în Rusia, în toamna anului plin de pere din locaţii mai puţin îndepărtate - cum ar fi sa, de pe banda de mijloc.
Perele contin zaharuri, acizi organici, fibre, taninuri, azot şi substanţe pectice, vitaminele C, B1, P, PP, caroten, acid folic - în general, un izvor de substanţe utile. suc de pere este numit rigidizare si tonic. Sute de ani în urmă, medicii erau convinşi că perele promova vindecarea rapidă a rănilor, se reduce temperatura. Până în prezent, se consideră că gem de pere pot atenua tuse. Perele promovează, de asemenea digestia în tulburările de stomac datorita consolidarea efect. În plus, ei recomanda pentru tratarea bolilor de ficat, gastrită, colecistită, şi să facă faţă cu durere şi disconfort în intestin. Oamenii din patruzeci şi pere mananca des. Cu toate acestea, acest lucru trebuie făcut în mod corect:, pe stomacul gol sau cel puţin o jumătate de oră după masă, cu apă bea ceai sau pere nu este recomandată.
Pepene galben, cum ar fi strugurii, este menţionat în textele biblice.
Pepene domesticite iniţial în regiunea de Nord India, Iran şi Asia Centrală, în Evul Mediu a venit în Europa, unde ea a fost în Rusia. Pepene galben - este de zahăr digerabile, amidon, proteine, vitamine, fibre, pectina, acizi organici, diverse minerale, inclusiv fier si potasiu. Prin urmare, pepene este folosit în terapie nutriţionale pentru anemie, boli cardiovasculare, hepatice şi renale, precum şi gută şi reumatism. În plus, pepene galben cantităţi mari de siliciu, necesare pentru sanatatea pielii si parului si, cel mai important, pentru cortexul cerebral. Melon - tonic excelent. În est, chiar ei spun: "Melon face parul stralucitor, ochii mici, buzele dorinta proaspete, puternice, posibilitatea de executabil, dorinta de sex masculin, în timp ce femeile sunt frumoase.
Smochine, el de asemenea, figura, de asemenea, el a fig. Una dintre cele mai vechi plante cultivate. Există chiar şi o versiune care şarpele biblice ispitit pe Adam şi Eva nu este un măr, şi fig. Aceste ispitit de către, şi le poate înţelege - în cantităţi mari de substanţe nutritive: fructe proaspete conţin până la 1,3% proteine, 11,2% de zaharuri, acizi, doar 0,5%, şi de potasiu este atât de mult că el este al doilea numai la conţinutul de smochine piuliţă. Fig mânca bine, uscate sau gem. În plus, fructele sale sunt utilizate în medicină: smochine proaspete se aplică la fierbere, smochine bulion da la rece. De asemenea, - aceasta este o bună hematonic smochine.
Cârciumă în secolul al XVI-lea a venit la Lumea Veche din America. Dovlecel este util pentru persoanele care sufera de boli ale tractului gastro-intestinal. Nutriţioniştii laudă Squash chiar mai mult decât alte legume: acesta conţine potasiu şi sodiu (şi proporţia de sodiu şi de potasiu, practic, de referinţă - 1:100), calciu şi magneziu, fosfor şi cupru, şi de fier, un set de acizi organici, vitaminele C, B1 şi B2. Calorii într-o tavernă cu foarte scăzută: în 100 de grame de suc de fructe proaspete 27 calorii. Squash instantaneu preparate, foarte rar provoca alergii, usor de digerat si cu lichidul sunt retrase din organism toxinele şi excesul de colesterol.
Mai puţin o taverna, probabil, unul - e destul de fad şi îşi asumă un gust de alte produse. tocană Lui, pestisori, umplute, face clatite, ouă, şi se adaugă în toate tipurile de tocană. În ceea ce priveşte dimensiunea de legume, dovlecei mici gustoase, şi uriaşe giganti albe sunt cele mai potrivite pentru acasă-conservate infatuatimplicate în fabricatie.
Porumb. În propria sa ţară din America Centrală, aceasta planta a fost o dată o parte integrantă a civilizaţiilor locale: Mayas, aztecii şi incaşii au început să-l crească în continuare la 7000 ani î.Hr. Astazi, porumb - unul dintre sursa din lume majore de cereale şi făină.
În medicina populară, decoct de stigmate de porumb sunt utilizate pentru eliminarea pietrelor de la rinichi. Un porumb cum se fierbe pe cocean de porumb - este o sursa de proteine, grăsimi, carbohidraţi, şi vitamina A, B şi C, potasiu, magneziu şi fier.
Peach. În China, piersici au fost cultivate, este un simbol de longevitate şi, conform unei legende antice, o componentă necesară pentru pregătirea elixirului tineretii. Cu toate acestea, legenda nu explică care dintre piersici au în vedere: pufos sau nectarine. Cu toate acestea, proprietăţile de utile sunt aproximativ identice. La piersici coapte o mulţime de zahăr şi acizi minerali - malic, citric, tartric şi altele, precum şi de potasiu, calciu, fosfor, fier si vitaminele A, B şi C. Prin urmare, piersici recomandă celor epuizate boală şi de a merge la amendament, cei care au frecvent răceli, suferă de anemie. În plus, substanţele conţinute în piersici, un efect benefic asupra ritmului cardiac şi poate funcţiona ca un diuretic în boala piatră la rinichi.
Tomate - Unul dintre cele mai populare legume din lume. Iniţial lansat în America de Sud, în cazul în care datorită Marinarii au venit în Europa - Spania, Portugalia şi Italia. De fapt, italieni, şi ia dat numele Pomo D'Oro - «măr de aur." În primul rând, deşi a fost perceput ca o plantelor ornamentale, şi chiar zvonuri de toxicitate sale extreme. În special, atacatorii au încercat o dată să otrăvească tomate primul Preşedintele SUA, George Washington, dar nu a reuşit, şi ţăranii ruşi pentru o lungă perioadă de timp a fost numit nici unul de rosii, altele decât fructe de padure nebun. Numai după mulţi ani de prezenta de legume a câştigat o reputaţie pozitivă în ochii consumatorilor.
Sucul de roşii proaspete este prescris pentru probleme digestive, agravarea de ulcere gastrice, pietre la rinichi. tomate Sami la intarirea sistemului imunitar si incetineste procesul de imbatranire, reduce colesterolul, consolidarea vaselor de sânge. Cu toate acestea, o substanţă deosebit de valoros, care sunt bogate in rosii - este licopenul, care reduce riscul de cancer. Interesant, ca urmare a gătit conţinutul de licopen din roşiile nu este redus, dar creşte cu o treime.
Ardei dulce, de asemenea, cunoscut sub numele de legume piper aparţine culturilor noptii, şi iniţial a crescut, de asemenea, în America. Ne-am bucurat cel mai mare onoruri ardei bulgară - universal recunoscute alimente toamnă. Adăugate la salate de legume, umplute cu carne, şi geluit la lecho etc Piperul este bogat în vitamine, în special vitamina C - nu este piper mai puţin decât în citrice şi coacăză neagră. O bucată mică de ardei dulce va fi suficient pentru a satisface cerinţa de zi cu zi de acid ascorbic. Este, de altfel, că piperul nu este distrus aproape trei luni. Partea cea mai utilă de piper - tulpinii, pentru că există cele mai multe vitamine. În plus, piper, ca şi în dovleac şi morcovi, conţine caroten.
Prune. Domesticite forma în prima sa făcut în Asia Mică, nordul Iranului şi Caucaz. Prune consumate crude, uscate, le face gem, lichioruri şi vinuri. Afinele contin zaharuri, acizi organici şi minerale, vitamine şi caroten. Ei au descoperit, de asemenea, cumarine - compuşi care reduc riscul de cheaguri în vasele de sânge, de vindecare şi tromboza vaselor coronariene creste de sânge.
În plus, de scurgere - probabil cel mai faimos laxativ natural, precum şi un mijloc de îmbunătăţire a poftei de mâncare şi secreţiei gastrice. Acest nutriţionişti sfătuim să nu mănânce prune, dacă este cel puţin un pic necoapte, - utilizarea acestuia nu va fi.
Dovleac sa născut în Lumea Nouă, şi a fost iniţial la locuitorii pre-columbiană America de mâncau seminţe de dovleac, şi myakopepene galben-lea a fost în onoarea numai după ce planta este domesticite. Apoi, cu un dovleac intalnit europeni - dovleci indieni a adus, printre alte cadouri, colonisti Europene în Ziua Recunostintei. În Biblie, apropo, are propria versiune de origine a dovleac: Exista o legenda care Dumnezeu a crescut un dovleac în doar o noapte, astfel încât umbra lui a acoperit soarele proorocului Iona. Oricum, dovleac a intrat în dieta de multe ţări, deşi, probabil, în Rusia, acest vegetale nu poate fi numit public favorit. Dar în zadar: în trupul său a antioxidanţi, şi beta-caroten, care corpul nostru se transforma in vitamina A. seminte de bostan conţin minerale utile, un număr mare de grasimi "bune", şi de fier, fosfor, zinc şi vitamine.
Un dovleac pot fi puse în prime în salate, precum şi bucătar, pestisori, tocană, coapte, marinate, umplute, puse în plăcinte. Cei care încearcă să piardă în greutate, preparate de dovleac sunt deosebit de bun: un dovleac este unul dintre cele mai nutritive şi, în acelaşi legume cu conţinut caloric scăzut. Cu toate acestea, pentru a avea cazul ei, trebuie să înţelegeţi unele subtilităţi - ei bine, de exemplu, să înveţe să se distingă de vară din dovleac de iarnă. Vara squash moale, şi iarna, pe de o puternică dimpotrivă, în interior şi exterior foarte puternic. Pumpkins poate ajunge la dimensiuni gigantice cu adevărat - în 2005, fermierul american Larry Cecon rasă gigant de cântărire 660 de lire sterline plus. Dar un astfel de cumpărător dovleac mare la nimic: fructe, cu o greutate mai dulce 2-3 kg. medicina tradiţională tibetană foloseste de dovleac într-un aliment de sănătate pentru ficat, rinichi si inima, tratamentul gastritei, ulcerului şi bolilor duoden. pastă de dovleac poate îmbunătăţi metabolismul şi pentru a produce efect anti-inflamator (apropo, asa ca poate fi folosit în măşti frumusete de casa). Dovleac numit produsele alimentare de sănătate, pentru că nu irită ţesutul rinichi. femeile insarcinate nota: carnea de dovleac este, de asemenea antiemetice pentru femeile gravide.
Curmal japonez a început iniţial cultivat în China, unde fructele sale este încă unul din simbolurile de victorie. În Europa, precum si multe alte fructe şi legume, luat în epoca Discovery si a devenit rapid populare: de la deserturi ei pregătite, fierte gem şi chiar bere şi vin. Avem un curmal japonez şi un nume diferit, latină, - diospyros, care se traduce ca "hrana zeilor". Noi vedem o multime de soiuri de curmal japonez, diferite in forma (rotunde, aplatizate sau unghiulare), culoare (de la galben pal până la maro), dimensiuni (de la 50 de grame la un kilogram).
Comoara principal al persimmons, în afară de zaharuri, fier, magneziu şi potasiu - este o cantitate mare de iod, necesare pentru prevenirea cancerului de sân. Persimmons au tendinţa de a mânca la fel ca şi faptul că, în aşteptare, până când devine moale şi pierde vâscozitatea şi astringenţă neplăcute. Pentru a face acest lucru, curmal japonez stand cu răbdare pe pervazul, precum şi bateriile, în speranţa că aceasta va fi gata în curând. Unii, cu toate acestea, se bucură de o metodă complet diferite: curmal japonez congelate şi jura că, după decongelare gura nu mai leagă.
Apple - poate că acesta este numărul unu de fructe. Cel puţin, în funcţie de teste psihologice, majoritatea oamenilor de la cuvintele "imagina unele fructe", pictat în imaginaţia doar mere. Stim toate miturile antice despre modul în care zeiţa Athena, Artemis şi Afrodita abia a început lupta din cauza măr de aur cu inscripţia "frumos". Toată lumea ştie legenda biblică despre mere si sarpele. La urma urmei, toată lumea ştie că un măr pe zi înlocuieşte dentist, deoarece, "obtachivaya" şi întărirea gingiilor de mere, ne scuti astfel el însuşi dintr-o serie de probleme dentare. Şi, recent, oamenii de ştiinţă austrieci au arătat că mere pot reduce riscul de boli cardiovasculare, astm şi diabet zaharat. Merele sunt antioxidanti multe, aşa că nu le-a numit deşeurilor simboluri ale tinereţea şi frumuseţea - antioxidanti se luptă cu îmbătrânirea celulelor.
Lady Antops
chaskor.ru