ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pojarnița – planta medicinală care ajută la 99 de maladii

În popor se spune: "Cum este imposibil să coci pâinea fără făină, așa și omul nu se poate vindecă fără pojarniță".

Din cele mai vechi timpuri această plantă medicinală unică a fost renumită pentru acțiunea sa anti-inflamatorie, analgezică, astringentă și cicatrizantă. Pojarnița este prezentă în fiecare carte despre ierburi și inclusă în seturi de ierburi împotriva diferitelor maladii. Efectul farmacologic al pojarniței este de asemenea diuretic, antiseptic, antispastic.

Pentru utilizare în scopurile medicale folosesc partea superioară a plantei (primii 15-20 cm) care conține acid ascorbic, caroten, uleiuri esențiale, taninuri și substanțe rășinoase, flavonoide. Colectarea pojarniței începe la începutul înfloririi sau atunci când mugurii doar încep să apară. Perioada eflorescenței durează din iunie până în august. Planta preferă să crească în pante uscate deschise, în stepe, la marginile pădurii și printre tufișuri.
Iarba se usucă sub o streașină sau în pod, dar în mod obligatoriu la umbră! Putem suspenda fascicule sau usca pojarnița pe un țesut sau pe carton (polietilena nu poate fi folosită!).

În Rusia au băut infuzia de pojarniță pentru a păstra sănătatea și vioiciunea, au utilizat-o pentru tămăduirea vânătăilor. Anume acesta este motivul pentru care infuzia de pojarniță este recomandată persoanelor care obosesc repede la o muncă istovitoare.

Aruncând crenguțe de pojarniță în apă, pe care o luau din surse neverificate, oamenii scăpau de eventuala îmbolnăvire de dizenterie. Pentru a elimina halitoza, se recomandă să mestecați pojarnița, dar nu mai mult de câteva minute.

Medicii moderni susțin că decocturi, infuzii și extracte de pojarniță când nimeresc în organismul uman, lansează întregul lanț de procese vitale, esențiale pentru sănătate. Unele dintre procesele nu sunt posibile fără utilizarea substanțelor conținute în pojarniță.

✔ Pojarnița vindecă durerile de cap și îmbunătățește procesele metabolice.

✔ Ceai de pojarniță regulează activitatea stomacului și a intestinelor, precum și stimulează funcția secreției interne.

Compoziția chimică a pojarniței cuprinde flavonoide, uleiuri esențiale, rășină, taninuri, alcaloizi, caroten, acid nicotinic și ascorbic, substanțe extractive amare, fitoncide, microelemente (nichel, molibden, mangan).

✔Pojarnița este un instrument ideal pentru consolidarea sistemului nervos, este un anti-depresiv natural. În situații de criză este util să beți trei-șase cești de ceai de pojarniță.

✔ La o sensibilitate la schimbările de vreme ceaiul de pojarniță va ajuta la normalizarea fluctuațiilor vegetative. La modificări ale dispoziției condiționate hormonal în timpul menopauzei, se recomandă de asemenea ceaiul de pojarniță sau dintr-un amestec în proporții egale de pojarniță și conuri de hamei. Copiilor și adulților care nu se pot concentra va ajuta ceaiul de pojarniță și melisă. Acest amestec plăcut la gust este perfect pentru micul dejun înainte de școală sau de examen.

✔ Plata de pojarniță este folosită la gastrite cronice, enterocolite, diaree funcțională, pielonefrita cronică, glomerulonefrita, cistita și inflamația prostatei, artrita și mielita.

✔ Pojarnița ajută foarte eficient la ulcer gastric și ulcer duodenal, colita ulcerativă, maladii ai ficatului și vezicii biliare (dischinezia vezicii biliare, colecistită, litiază biliară, hepatita acută și cronică).

✔ Pojarnița tratează de asemenea boli de femei: inflamația fanerelor, amenoree, menstruații grele, precum și diateza alergica la copii.

✔ Rădăcinile plantei sunt utilizate la tuberculoza oaselor și dizenterie.

✔ Pojarnița este folosită sub formă de decocturi, infuzii, tincturi în stare astenică, la nevroze și neurastenie, crampe, dureri de cap și insomnie, anemie și endocardită.

✔ Pojarnița este utilizate în dureri catarale în gât, stomatită, gingivita, boala parodontala, răni, ulcere trofice, arsuri, vaginita acută, Otita medie purulentă.

Rețete și recomandări:

• Pojarnița ajută la vânătăi, pentru acest lucru luați un fascicul de pojarniță și fierbeți în 0,5 litri de apă. După ce se răcește pe timp de noapte aplicați cârpa de bumbac curată, muiată în lichid la locul inflamat. Deasupra acoperiți cu celofan și cu eșarfă caldă. Recuperarea va veni repede.

• În amestec cu coada-șoricelului pojarnița vindecă stres, depresie și consecințele acestora. Pentru a face acest lucru, beți ceai din pojarniță cu miere.

• 1 lingură de pojarniță la o cana de apă clocotită. Infuzați o jumătate de oră, strecurați. Folosiți la stomatită, gingivită, paradentoza, faceți clătiri de gură și de gât.

• 1 lingură de plantă uscată tocată la o ceașcă de apă clocotită se fierbe timp de 15 minute la foc mic, se scurge. Acest decoct se bea câte 1/4 cana de 3 ori pe zi pentru tratarea diferitelor maladii ale tractului gastro-intestinal.

ATENȚIE! Pojarnița are contraindicații!

- Ea este contraindicată la hipertensiune și femeilor gravide.
- Ceaiul prea tare poate provoca dureri de stomac.
- Nu trebuie să folosiți pojarnița o lungă perioadă de timp, deoarece planta este ușor toxică. O folosire îndelungată poate provoca durere în ficat, urticarie și gustul urât în gură.
- Utilizarea prelungită a pojarniței crește sensibilitatea pielii umane la radiații ultraviolete.
 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 iulie 2014 9:32
Vizualizări: 71479

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
511
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
499
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
524
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
246