ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Povestea stranie a lui Benjamin Button sau cum să întoarcem timpul înapoi




 

Să examinăm cazuri reale de întinerire înregistrate documentar. Un caz remarcabil a avut loc în Japonia, la începutul anilor 90 ai secolului trecut.

 

O japoneză, Say Senagon de 75 de ani a început brusc să întinerească!
Doamna Say Senagon, din orasul japonez Fukuoka, ajungând la 75 de ani, a simțit schimbări inexplicabile în organismul său. În primul rând, a dispărut părul cărunt, care a recăpătat fostul său luciu şi culoarea neagră. Apoi au început să o doară gingiile, astfel încât nu mai putea purta proteza dentară. Dentistul i-a spus că la ea cresc dinţi noi.

Apoi, au urmat alte metamorfoze fantastice. Ridurile au început să dispară şi doi ani mai târziu, prietenii lui Say Senagon, nu o recunoşteau în stradă, deoarece a întinerit cu vreo douăzeci de ani. Un an mai târziu, s-a restabilit ciclul menstrual.

Femeia japoneză a divorțat de soţul ei îmbătrânit de care se plictisise timp de cincizeci de ani de căsătorie și s-a căsătorit cu un funcționar de bancă, Tikatomo de 40 de ani, care considera că soţia sa arată nu mai mult de 30 de ani. La o lună după nuntă, Say a născut un fiu.

Știrea privind întinerirea miraculoasă a spulberat toate insulele din Japonia. Nimeni nu putea crede că femeia a reușit să-și recâștige frumuseţea şi prospeţimea, fără a recurge la ajutorul chirurgilor. Soțiile politicienilor, bancherilor şi actriţele celebre au necăjit-o pe Say, cu rugămintea de a vinde secretul tinereții pentru orice sumă de bani. Fiecare pas al ei a fost urmărit de detectivi particulari. Era controlat totul. Ce mănâncă Say, cât doarme, ce sport face, ce produse cosmetice foloseşte.

În cele din urmă, oamenii de ştiinţă s-au interesat de fenomenul lui Say Senagon și au invitat-o să se examineze la Institutul de Gerontologie. Analizele și testarea genetică au arătat că cele întâmplate cu Say, sunt procese naturale proprii organismului uman. Gerontologii au descoperit o genă care contribuie la formarea celulelor şi poate distruge celulele bătrâne şi moarte. Ei au avut o bănuială că oncogena, care în anumite circumstanțe cauzează divizarea celulară rapidă și necontrolată şi duce la boli maligne, nu este nimic altceva decât gena "tinereţii", numai "înnebunită", care distruge nu doar celulele bolnave, ci şi cele sănătoase. Prin urmare, îmbătrânirea este un proces nefiresc pentru organismul uman, în interiorul căruia a fost pus inițial întregul sistem și program de protecție împotriva morţii iminente. Cercetătorii de azi îşi pun scopul de a trezi rezervele "latente" dintr-o stare de odihnă și a le forţa să funcţioneze în mod activ.

Chinezul Jiang Kanchgen, care locuieşte acum în Rusia, a descoperit că fără a interveni în sistemul genetic al organismului uman, schimbând doar câmpul biologic, este posibil de a influența comportamentul fundamental al organismului. Acest lucru subminează foarte mult teoria privind programarea genetică a îmbătrânirii.

Cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 256 ani.
În 1933 necrologuri publicate în Time Magazine şi New York Times, au raportat că la vârsta de 256 ani a murit Li Ching-Yun, care a îngropat 23 de neveste şi a crescut 180 urmaşi.

Secretul tinereții lui Li Ching-Yuen, constă în faptul că el întotdeauna a păstrat liniştea sufletească, iar dieta lui se compunea din orez și vin.

La vârsta de 256 ani, Lee arăta destul de viguros ca un bărbat tipic de 60 de ani. Potrivit lui Li însuși, el s-a născut în 1736 și a trăit 197 de ani. Cu toate acestea, în 1930 un profesor și decan al Universității Minkuo, Wu Chung-shin, a găsit înregistrări care confirmau că Li s-a născut în 1677 și că guvernul Imperial chinez l-a felicitat cu aniversarea de 150 de ani şi 200 de ani.
Este posibil că Li, a uitat ziua sa de naștere.

Astfel de cazuri sunt o mulţime. Există o speranță că omenirea va descoperi odată secretul tinereţii veşnice.

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 19 aprilie 2013 14:00
Vizualizări: 4420

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325