ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Practica iertării. De ce și cum să iertăm (+Video)
 

In acest articol vom discuta la tema resentimente și iertare din punct de vedere al psihologiei, ezoterismului și religiei, vom examina întrebări de genul "de ce să ierți" și "cum poți ierta pe cineva pentru ... ", vom însușii o practica simplă și eficientă de iertare care dă rezultate uimitoare.

De ce am nevoie de a ierta oamenilor?

O întrebare tipică care apare la o persoană normală ce se confruntă cu afirmația că ar trebui să iertăm pe alții este după cum urmează: " De ce ar trebui să iert? " Iar răspunsul este simplu: nu ești obligat să ierți pe ofensator, dar este în interesul tău.

Religiile propagă să iertăm pe alții, însă nu oferă o practică clară de iertare ușor realizată, astfel încât în ajutor vin ezoterismul și psihologia.

În primul rând trebuie să înțelegem că, dacă noi nu iertăm pe alții, păstrăm și alinăm resentimente, consolidăm sentimente ostile, acest lucru se îndreaptă în primul rând împotriva noastră.

Emoțiile negative ca un mecanism de auto-distrugere

Resentimente, furie, ură și în general orice pretenție la o altă persoană sunt emoțiile negative pe care le purtăm în noi. Oamenii de știință moderni au dovedit că astfel de emoții negative ne aduc nu numai disconfortul intern , dar de asemenea distrug fizic corpul nostru, în plus ele creează un viitor negativ, atrăgând în viața noastră o mulțime de probleme. Până când vom vedea acest mecanism de auto-distrugere, nu ne putem da seama de necesitatea de a practica iertarea.
 

Практика прощения

 

Văzând consecințele neiertării din partea altora, facem primul pas spre eliberarea din capcana emoțiilor negative, conștientizând nevoia de a face schimbare. Al doilea pas, să înțelegem cum să schimbăm rapid și eficient situația, iar al treilea, să începem să practicăm iertare. Astfel, putem schimba soarta ulterioară, scăpa de  gravitatea și efectele nocive ale emoțiilor negative și aduce în viață mai multă armonie și bucurie.

Pentru a ierta pe cineva pentru ceva, trebuie să înțelegem că "nimic în viață nu este întâmplător ", inclusiv și acțiunile altor oameni care îmi provoacă un sentiment de nedreptate și alte emoții negative. Iertând persoana care ne-a jignit, ne-a trădat, rănit sau a cauzat un necaz, ne eliberăm de relații negative cu ea.
 

În acest video care este un extras din seminarul de formare Oleg Gadețki, psiholog cunoscut, ne va explica teoria necesară pentru înțelegere și va demonstra practica iertării. 

 

Sursa

Luni, 26 mai 2014
Vizualizări: 2074

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
237
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
206
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
225
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
577