ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Praf de dinți din urzică – o metodă de periere și un remediu excelent
 

Praf de dinți din urzică se face din frunze, flori, semințe și rădăcini. Este necesar doar să  colectați frunze de urzică de trei ori în sezon. Prima colectare - în primăvară, de îndată ce apare urzica, în luna mai. Urzici de primăvară conțin vitamine pentru dinți, gingii și întregul organism. În timpul înfloririi (flori de urzică se mențin doar câteva zile!) - a doua colectare de urzici. Și a treia – atunci când pe urzici vor apărea semințele verzi. Colectați planta împreună cu flori și semințe. Toate se usucă într-un loc întunecat, apoi se măcină într-o râșniță de cafea. Pentru ușurință, înainte de măcinare eliminați toate nuiele, chiar și cele mici, deoarece acestea conțin fibre tari. Pentru prevenirea cariilor dentare și afecțiunilor gingivale este suficient să folosiți acest praf de dinți din urzică o dată într-o săptămână - două săptămâni.

Puteți adăuga rădăcini de urzici. Ele vor da compoziției o tentă de culoare galbenă și un gust mai plăcut. Praf de dinți din urzică ajută bine la sângerarea gingiilor datorită proprietăților hemostatice unice și anti-inflamatorii ale plantei.

Praf de dinți poate fi făcut cu ușurință. Vă oferim lista ierburilor:

Urzici, cardamom, coriandru, cuișoare, curcuma, scorțișoară, ghimbir, semințe de fenicul, coaja de plop, coaja de mesteacăn (gust neutru, folosim 50% din componenta), coaja de fructe de rodie (gust plăcut dulce-amărui, în afară de proprietăți foarte utile), coada șoricelului, piper negru, mușețel, cimbru, Echinacea, salvie, frunze de dafin.

Ierburile măcinate cu grijă vor peria excelent dinții. Pentru a reda amestecului final un gust nobil, puteți adăuga plante aromate, cum ar fi stevia, menta și Schisándra.

O mică recomandare: fiecare persoană poate alege un amestec individual de ierburi în conformitate cu propriile boli sau pentru prevenirea lor. Totul în organismul uman este interconectat. Boala oricărui organ afectează și dinții. De ce atunci nu putem spăla dinții anume cu iarba care poate trata organele bolnave?

Și câteva recomandări.

O soluție pentru albire și clătire din sare si bicarbonat de sodiu. Bicarbonat de sodiu normalizează aproape imediat aciditatea. Pentru mai multe informații: bicarbonat de sodiu împreună cu peroxid îndepărtează cele mai neglijate maladii ale gingiilor în doar două sau trei aplicații.

Putem peria dinții cu fructe și legume tari (mere, pere, morcovi, pătrunjel).

Bunicii noștri au periat dinții cu cenușă de lemn, cărbuni, usturoi, sare, argilă, coji de ouă sau oase măcinate, cretă, plante medicinale zdrobite.
Mestecatul gumei de conifere a fost cea mai preferată distracție a copiilor!

Mestecatul fagurilor de miere (este preferabilă mierea din scorbură) curăță perfect dinții.

Vă dorim să aveți gingiile și dinții sănătoși!

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 26 iulie 2014 12:30
Vizualizări: 2377

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
508
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
495
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
520
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
245