ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prejudiciul adus de narghilea 


 

 

 

Narghileaua este dăunătoare sau nu? Oare este adevărat că ea e mai puţin dăunătoare decât ţigara obişnuită? Multe întrebări se învârte în jurul cuvântului narghilea, însă deocamdată cercetătorii nu au ajuns la un numitor comun. Dar, la început să ne amintim că fumatul în general nu este inofensiv. Prin urmare, nu ar trebui să determinăm narghileaua ca un răsfăț sau o plăcere care nicidecum nu va afecta sănătatea dvs.

 

Ce se întâmplă atunci când fumăm o narghilea

Fumul de narghilea, chiar și după ce a trecut printr-un filtru de apă, conține un număr mare de monoxid de carbon, metale grele și substanțe chimice care cauzează cancer. Filtru de apă reține o parte din nicotină, dar nu garantează caracterul inofensiv al fumatului și nu împiedică apariția dependenței. Statisticile teribile și concluziile privind daunele aduse organismului de narghilea sunt aceleaşi ca şi de la fumatul țigărilor, însă deocamdată nu au speriat fanii fumatului.

De asemenea, distribuitorii de narghilea încearcă cu sârguință să risipească toate temerile și neliniștile micilor-burghezi: să nu vă fie teamă să fumaţi narghilea: apa nu permite nicotinei să treacă în organismul dvs. Însă dauna adusă de narghilea, nu constă numai în nicotină: chiar şi cea mai mică doză, care rămâne după trecerea prin apă, poate cauza deprindere.

 

Mecanismul efectului nociv al fumului de narghilea asupra organismului uman

Efectul nociv de narghilea asupra organismului creşte și în cazul utilizării incorecte şi non-conformării normelor de igienă. Prin urmare, dacă ați decis că fumatul de narghilea este mai important decât sănătatea, atunci va trebui să plătiţi pentru asta, cel puţin memoraţi regulile esenţiale de utilizare. Respectaţi-le nu numai când fumaţi la domiciliu, dar şi într-un bar de narghilea.

- Răul poate fi adus de narghilea nu numai în rezultatul procesului în sine, dar şi datorită calităţii proaste de tutun care poate întări acest efect nociv. Utilizați pentru narghilea numai tutunul special și amestecurile. Puteți crea "buchete" complexe de sine stătător, dar numai în urma consultării cu experții. La alegerea tutunului, încercați să nu faceţi economii, deoarece de calitatea lui depinde și gradul de influență asupra sănătății dvs. Tutunul, pe care îl cumpăraţi, ar trebui să fie umed, dar nu ud, la exterior să arate ca dulceaţa.

- Efectul nociv de narghilea poate fi agravat din cauza igienei precare. Încercați să curățați tubul, furtunul și vasul, cât mai des. Dacă de fumul plăcut de narghilea se bucură laolaltă mai multe persoane, nu vă leneviţi să schimbaţi muştiucul. Acest lucru vă va salva de la mici neînțelegeri și probleme, pentru că prin gură şi salivă se transmit multe maladii, începând cu răceală şi terminând cu tuberculoza. În special, de acest moment ar trebui să ţineţi seamă în barurile de narghilea, în care nu se ştie cine a fumat înaintea dvs.

- Daunele aduse de narghilea, sunt multiplicate la fumatul prin alcool. Nu turnaţi în vas băuturi alcoolice, în afară de vin, pentru a nu crește efectele nocive de narghilea și să nu vă îmbătaţi până ce nu vă vor ţine picioarele. Mai bine adăugaţi în vas lapte, suc de rodii sau picuraţi ulei de trandafir.

- Nu este cazul să turnaţi băuturi tari în narghilea, mai bine să alegeţi diferite tipuri de ceaiuri, infuzii și limonadă. În caz contrar, reacţia organismului dvs poate fi imprevizibilă. Și influența substanțelor dăunătoare asupra organismului va spori.

De asemenea, nimeni nu a anulat fumatul pasiv, aşa că mai des aerisiți încăperile în care fumaţi narghilea, pentru că anume monoxidul de carbon este deosebit de dăunător la fumatul de narghilea.

Narghileaua este dăunătoare pentru organismul dvs, aşa că cel mai bine ar fi să găsiţi o ocupaţie mai utilă. Este la fel de dăunător să vă aflaţi în apropierea unui fumător de narghilea. În timpul iernii, este mai bine să mergeți la schiuri, patinaj, snowboard, vara - la înot, picnic, pur şi simplu să faceţi o plimbare pe jos. Există mai multe oportunități interesante și utile de a petrecere timpul liber decât a sta cu o lulea în gură într-o cameră plină de fum și a vă umple cu fum și monoxid de carbon.
Primiţi plăcere de la viaţă și aveţi grijă de sănătate!

 

 

Sursa: facebook.com

 

Luni, 03 decembrie 2012
Vizualizări: 2360

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
210
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
153
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327