Preparăm de sine stătător un fitoşampon din ierburi şi din făină de secară
Preparăm de sine stătător un fitoşampon din ierburi şi din făină de secară
Bunicile noastre au folosit pentru spălarea părul gălbenuşuri de ouă, pâine de secară, clăteau părul cu fierturi din diferite ierburi. Prin urmare, nimeni nu era surprins sau admirat de o cosiţă sub centură, mult mai surprinzător era părul slab, lipsit de viaţă.
În timpul nostru, cu părul sănătos şi strălucitor nu se poate lăuda fiecare femeie, dar, ca şi în timpurile trecute, părul frumos şi bine îngrijit este cea mai bună podoabă a femeilor şi a bărbaţilor. Din fericire, s-au păstrat reţete pentru spălarea părului, bazate exclusiv pe ingrediente naturale. Doar pentru câteva săptămâni excludeţi impactul agresiv al cosmeticilor moderne şi folosiţi pentru spălarea părului şampoane şi măşti de păr, făcute de sine stătător, cum părul se transformă, reînvie, se opreşte căderea lui şi apare o stralucire sănătoasă.
Fitoşamponul uscat reprezintă un amestec de pulberi de o compoziţie complexă: la baza din făină de secară se adaugă ierburi lecuitoate măcinate, care au un efect curativ, muştar uscat şi praf din ghimbir. Diferenţa principală a fitoşamponului uscat de cele tradiţionale din lichid este că acesta nu face spumă, deoarece nu include substanţe sintetice de suprafaţă, care asigură o prezenţă abundentă a spumei. Datorită faptului că în fitoşamponul uscat intră pulbere de muştar, se obţine un mare efect de curăţare, pentru că muştarul emulsionează sorbenţi de piele grasă. În plus, muştarul are o acţiune bactericidă. Pudra de ghimbir în cantitate mică, are un uşor efect stimulator, crescând circulaţia sanguină la nivelul pielii. Toate componentele, completând şi sporind acţiunea reciprocă, contribuie la normalizarea activităţii glandelor sebacee, datorită acestui fapt, în cele din urmă, creşte timpul între spălarea părului. În plus, după utilizarea unui astfel de mijloc de spălare a părului, nu este nevoie să utilizaţi balsamul, acest lucru, de asemenea, vă va permite să păstraţi părul curat mai mult timp.
Pentru a pregăti fitoşamponul uscat sunt necesare următoarele componente:
- Făina de secară;
- Pudra de muştar;
- Ghimbir măcinat;
- Ierburi, care au un efect benefic asupra pielii capului şi stimulează creşterea părului: hamei, trifoi, urzica, rădăcina de lemn dulce şi muguri de mesteacăn.
Dacă nu aveţi unele plante disponibile, acestea pot fi înlocuite cu altele, alegerea este vastă: salvie, spanac, trifoi, lucerna, soia, brusture şi alte plante care sintetizează fitohormonii.
Una din cele mai importante proprietăţi ale fitohormonilor este siguranţa lor atunci când acestea intră din exterior, prin piele, ele sunt bine absorbite de către organism, însă nu se acumulează în el. Prin urmare, fitohormonii sunt utilizaţi pe scară largă în produsele cosmetice, ei activează micro-circulaţia, îmbunătăţesc tonusul pielii şi o întineresc. Acelaşi efect puternic apare şi în foliculii de par, se intensifică creşterea părului, se produce activarea şi trezirea foliculilor de păr adormite.
Pentru ca fitoşamponul să spele bine părul şi să aibă un efect terapeutic, este necesar să urmăriţi următoarele proporţii:
- 10 linguri de făină de secară
- 5 linguri de plante măcinate (1 lingură fiecare)
- 1 lingură de muştar uscat
- 0.5 lingură de pulbere de ghimbir.
Pudra pe bază de plante curăţă perfect părul.
P.S. În timpul filmărilor, modelul nu a suferit, şi a rămas foarte mulţumită de rezultat.