preţul ridicat de carne ieftine
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Adio pastorale
Cum crezi ca contribuie cel mai mult la acumularea în atmosferă de gaze cu efect de seră, care sunt considerate principala cauză a încălzirii globale? Dacă credeţi că de vină maşini sau emisiile industriale, atunci sunt greşite. Conform raportului de agricultură şi securitate alimentară, publicat în 2006, principala sursă de gaze cu efect de seră în ţară - vaci. Ei par să aibă acum, "produce" gaze cu efect de seră cu 18% mai mult decât toate vehiculele împreună.
Deşi efectivele de animale modern este responsabil pentru doar 9% din CO2 antropice, dă 65% de oxid de azot, a căror contribuţie la efectul de seră este de 265 de ori mai mare decât aceeaşi cantitate de CO2 şi 37 metan% (contribuţia acesteia din urmă de mai sus de 23 de ori). Alte probleme asociate cu creşterea animalelor moderne, includ degradarea solului, depăşiri de apă şi contaminare a apelor subterane şi rezervoare. Cum sa întâmplat că efectivele de animale, care a fost iniţial un mediu curat relativ domeniu de activitate umană (vaci mâncat iarbă, şi ei, de asemenea, fertiliza aceasta) a ajuns să reprezinte o ameninţare pentru toate creaturile vii de pe planetă?
În parte, este faptul că, în ultimii 50 de ani, consumul de carne pe cap de locuitor sa dublat. Si din moment ce populaţia în această perioadă, de asemenea, a crescut semnificativ, consumul total de carne a crescut de 5 ori. Desigur, acestea sunt medii - de fapt, în unele ţări carne, astfel cum a fost un vizitator rar la masă şi a plecat, în timp ce în altele consumul a crescut de mai multe ori. Conform previziunilor, în 2000-2050 de ani. producţia de carne la nivel mondial va creşte de la 229 la 465 milioane de tone pe an. O proporţie semnificativă din această carne este carne de vită. De exemplu, în SUA se consuma anual aproximativ 11 milioane de tone
Oricare ar fi pofte în creştere, şi pentru a realiza astfel de volume de consum al oamenilor nu ar fi reuşit dacă vaci şi alte animale, mânca, au continuat să crească în vechi, şi anume turmele care pasc pe câmpiile de inundaţii şi permiţând păsărilor să curgă în jurul yarzi. Nivelul actual al consumului de carne a fost atins datorită faptului că, în ţările industrializate a animalelor agricole, a încetat să fie trataţi ca nişte fiinţe vii, şi au fost considerate ca fiind materia primă din care a stoarce ca profitul pe cât posibil, rapid şi simplu avantajos posibil .
Fenomenului, care va fi denumit, în Europa şi în Statele Unite a fost numit fabrica «agricultura» - fabrica de tipul de animale. Caracteristici o abordare fabrica de la creşterea animalelor în Occident - o concentraţie ridicată, o mai bună exploatare şi nerespectarea totală a normelor etice de bază. Datorită acestei intensificare a producţiei de carne nu mai este un lux şi a devenit disponibil pentru majoritatea. Totuşi, carne ieftina are propriile sale, nu este măsurată prin nici o valoare în numerar. Ei rochie şi animale, şi consumatorii de carne, precum şi întreaga planeta noastră.
Carne de vită americane
Vaci în SUA atât de mult încât, dacă toate în acelaşi timp puse la câmp, la locul de aşezările umane, nu mai rămân. Dar vaci isi petrec în domeniile doar o parte a vieţii lor - de obicei câteva luni (dar uneori mai mulţi ani - noroc ca l-ar avea). Acestea au fost apoi transportate la baza îngrăşare. La baze de hrănireSituaţia a fost diferită. Este la fel de uşor şi de sarcină grea - pentru câteva luni pentru a aduce carne de vaci de starea corespunzătoare exigente gusturi. Pe baza de îngrăşare, care, uneori, se întinde de mile, vaci stau în condiţii înghesuit, o greutate corp solid, genunchi cu gunoi de grajd, şi de absorbţie a produselor alimentare foarte concentrat compus din boabe, oase şi făină de peşte şi alte organice comestibile.
O astfel de dieta nefiresc de bogat în proteine şi conţin străin la nivelul sistemului digestiv de vaci, proteine animale, crearea de mai multă presiune asupra intestine de animale şi contribuie la fermentarea rapidă cu formarea de metan în sine, aşa cum sa discutat mai sus. În plus, procesul de dezintegrare a gunoiului de grajd proteine îmbogăţit însoţită de eliberarea unor cantităţi crescute de oxid nitric.
După unele estimări, să crească de cereale pentru hrana pentru animale bovine este acum activ, 33% din terenurile arabile ale planetei. În acelaşi timp, 20% din păşuni existente, există o degradare gravă a solului din cauza la peste mananca iarba activă, compactare de copite şi a eroziunii. Se estimează că cultivarea de 1 kg de carne de vită din SUA poate dura până la 16 kg de cereale. Ce este mai puţin potrivită pentru utilizarea păşunilor şi se consumă mai multă carne, cereale nu trebuie să semene mai mult pentru oameni şi pentru animale.
O altă resursă care creşterea intensivă a animalelor consumă un ritm accelerat - este apă. Daca aveti ceva de a face pâine de grâu, este nevoie de 550 de litri, sa cresti in industria de prelucrare şi 100 de grame de carne de vită - 7000 litri (în funcţie de experţii ONU pe surse regenerabile). Despre ca oamenii de multă apă, ţinând un duş în fiecare zi, petrece şase luni.
O consecinţă importantă a faptului că animalele destinate sacrificării, concentrat pe ferme gigant, fabrici, a fost problema de transport. Pentru a efectua conturi şi hrana pentru animale pe fermă, şi păşunatul vaci pe baza de îngrăşare, şi de carne de la abatoare, fabrici de prelucrare carne. În special, 70% din totalul ajungând la carnea de vaci sacrificate în SUA pe 22 abatoare majore, în cazul în care animalele sunt adesea luate de sute de kilometri. Există o glumă sinistră, că vacile din SUA sunt hrănite în principal de petrol. Şi, într-adevăr, pentru a obţine proteine din carne de 1 caloric este necesar de a cheltui 28 calorii de combustibil (pentru comparaţie: 1 calorie de proteine vegetale este necesară doar 3,3 calorii de combustibil).
Asistent chimice
Este evident că starea de sănătate a animalelor în conţinut industriale de exprimare nu merge - înghesuit, dieta nenaturale, stresului, salubritate săraci, au supravietuit la sacrificare. Dar ar fi dificil să se ajungă dacă ajutorul de oameni nu a venit chimie. O modalitate în astfel de circumstanţe de a reduce mortalitatea la infecţii şi paraziţi este o utilizare generos de antibiotice şi pesticide, care se face complet în toate fermele industriale. În plus, SUA oficial permisiunea de a utiliza hormoni, a cărui sarcină principală - de a accelera "maturizarea" de carne, reducerea conţinutului de grăsimi şi de a oferi textura moale dorit.
Şi în alte zone ale imaginii de animale din SUA este similar. De exemplu, porcinele ţinute în ţarcuri de aproape. Aşteptare gunoi scroafelor în multe fabrici, ferme sunt plasate într-o celulă de dimensiunea de 0,6 × 2 m, în cazul în care acestea nu pot transforma chiar şi în jur, şi după naşterea puilor, inlantuiti de la podea, în poziţia culcat.
Viţeilor destinaţi pentru carne, de la naştere, este plasat într-o cuşcă, restricţionarea liberei, astfel încât este atrofie musculară, iar carnea este deosebit de textura licitaţie. Cours "Compact" în celule multiple, astfel încât acestea sunt practic imposibil să se mute.
În Europa, situaţia de animale sunt oarecum mai bune decât în SUA. De exemplu, aici este interzisă utilizarea anumitor hormoni si antibiotice, precum şi celule apropiate in viţei. Marea Britanie a refuzat să închidă celule pentru scroafe, şi în Europa continentală, acestea sunt de planificare să se retragă din uz până în 2013 ObsuzhdaetsI şi o lege pentru a mări dimensiunea de celule pentru puii de găină. Cu toate acestea, în SUA şi în Europa în producţia industrială de carne (precum lapte şi ouă), principalul rămâne acelaşi principiu - să obţină de la fiecare zonă de metrou cât mai mult posibil cu produsele ignora în totalitate pentru bunăstarea animalelor.
În aceste condiţii, producţia este complet dependentă de carja "produs chimic" - hormoni, antibiotice, pesticide, etc, deoarece toate celelalte metode de îmbunătăţire a productivităţii şi a animalelor prin menţinerea în stare bună de sănătate sunt neprofitabile.
Hormonii pe placă
În Statele Unite, în creştere vite sunt acum oficial permise şase hormoni. Acestea sunt cele trei hormoni naturali - estradiol, progesteron si testosteron, precum şi trei hormoni sintetici - zeranol (actioneaza ca un hormon sexual feminin), acetat de melengestrol (hormonul sarcinii) şi acetat de trenbolon (un hormon masculin). Toate hormoni, cu excepţia melengestrola, care a adăugat la furaje, animale injectat în ureche, în cazul în care rămân pe viaţă, până la sacrificare.
Până în 1971, Statele Unite, de asemenea, utilizate dietilstilbestrol hormon, dar când a devenit clar că acesta ar creşte riscul de apariţie a tumorilor maligne şi pot afecta negativ funcţia de reproducere a fatului (atât băieţi şi fete), ea a fost interzisă. În ceea ce priveşte hormoni folosite acum lumea a fost împărţită în două tabere. În UE şi Rusia nu au fost folosite şi să fie dăunătoare, dar în SUA crede că carnea cu hormoni poate avea nici un risc. Cine are dreptate? Nociv pentru hormonii din carne?
S-ar părea că atât de mult de orice substanţe nocive vine acum in corpurile noastre, dacă să-ţi fie frică de hormoni? Dar noi trebuie să înţelegem că hormonii naturali si sintetici, care sunt implantate animalelor de fermă, au o structură similară cu hormonul uman, şi să posede aceeaşi activitate. Prin urmare, toţi americanii, cu excepţia pentru vegetarieni, de la copilăria timpurie sunt la un fel de terapie cu hormoni. Extracte şi ruşi, Rusia a importurilor de carne din Statele Unite. Deşi, după cum sa observat deja, în Rusia, ca şi în UE, utilizarea de hormoni la bovine este interzisă, testarea nivelului de hormoni în importate din carne din străinătate sunt efectuate doar selectiv, iar acum este utilizat în creşterea animalelor, hormoni naturali sunt foarte dificil de a detecta, deoarece acestea distinge de hormoni naturali a corpului.
Desigur, cu carne în corpul uman nu primeste o multime de hormoni. Se estimează că o persoană consumă pe zi 0.5 kg de carne, devine o sumă suplimentară de până la 0,5 mg de estradiol. Deoarece toate hormoni se acumulează în grăsimi şi insuficienţă hepatică, cei care prefera carnea prajita şi a ficatului, sunt de aproximativ 2-5 ori doza mai mare de hormoni.
Pentru comparaţie: în o pastila contine aproximativ 30 de micrograme de estradiol. După cum puteţi vedea, doza de hormoni derivate din carne, de zece ori mai puţin decât terapeutice. Cu toate acestea, după cum arată studiile în ultimii ani, chiar şi o uşoară abatere de la concentraţia normală de hormoni pot afecta fiziologia organismului. Este deosebit de important să nu perturbe echilibrul hormonal în copilărie, ca şi copii sub vârsta de pubertate, concentraţiile de hormoni sexuali din organism este foarte mic (aproape zero), iar cea mai mică creştere a nivelului de hormoni este periculos. Este, de asemenea, se temeau de influenţa hormonilor asupra fătului în dezvoltare, precum şi în creştere in utero de ţesuturi şi celule este reglementată de valoarea exactă de hormoni.
În prezent, este cunoscut faptul că influenţa hormonilor cele mai critice la perioadele speciale ale dezvoltării fetale - aşa-numitele puncte-cheie, chiar şi atunci când o fluctuaţie mică a concentraţiei de hormoni poate duce la consecinţe imprevizibile. Este semnificativ faptul că toate hormoni, utilizate în creşterea animalelor, trece si prin bariera placentară şi în sânge de la făt. Dar, desigur, cel mai mare de îngrijorareyzyvaet efect carcinogen de hormoni. Este cunoscut faptul că hormonii sexuali stimula creşterea multe tipuri de celule tumorale, de exemplu, cancerul de sân la femei (estradiol) şi cancerul de prostată la bărbaţi (testosteron).
Cu toate acestea, aceste studii epidemiologice, în care a comparat incidenţa cancerului în rândul vegetarieni şi iubitori de carne sunt destul de contradictorii. Unele studii arată o dependenţă clară, altele - nu.
date interesante au fost obţinute de oamenii de ştiinţă de la Boston. Ei au descoperit ca riscul de tumori hormon-dependente la femei este legat direct de consumul de carne în copilărie şi adolescenţă. Dieta bazata pe carne a constat mai mult de copii, mai au la varsta adulta au dezvoltat tumori. În Statele Unite, unde nivelul de consum "hormonale" carne este cea mai mare din lume în fiecare an mor din cauza cancerului mamar de 40 mii de femei sunt diagnosticate şi 180 de mii de cazuri noi.
Antibiotice
În cazul în care hormon este utilizat numai în afara UE (cel puţin din punct de vedere), atunci antibioticele sunt folosite peste tot. Şi nu numai pentru a lupta împotriva bacteriilor. Până de curând în Europa, cum sunt antibioticele utilizate pe scară largă de promovare a creşterii de animale. Cu toate acestea, începând din 1997, au început să se retragă din uz, iar acum utilizarea lor în UE, este interzisă. Dar încă utilizate antibiotice terapeutice. Folositi-le pentru a constant şi în doze mari - sau din cauza concentraţiei mari de animale creează un risc de răspândirea rapidă a bolilor periculoase.
Antibiotice, care intră în mediu cu gunoi de grajd şi alte deşeuri, a crea condiţii pentru apariţia de mutanţi bacteriene, cu rezistenţă excepţională la ei. Am identificat linii rezistente la antibiotice de E. coli şi Salmonella, care provoca o boală gravă la om, de multe ori cu consecinţe fatale.
Există, de asemenea, un pericol constant că combinaţia de o imunitate slăbit cauzate de condiţiile stresante de animale şi de aportul constant de antibiotice, este copt pentru epidemii de boli virale, cum ar fi febră aftoasă. Două focare majore de febră aftoasă au fost raportate în Marea Britanie în 2001 şi 2007, la scurt timp dupa ce Uniunea Europeana a declarat-o zonă liberă de febră aftoasă şi a permis agricultorilor pentru a opri vaccinarea animalelor împotriva sa.
Pesticide
În cele din urmă, trebuie să se facă menţiune cu privire la pesticide - substanţe utilizate pentru combaterea dăunătorilor agricole şi paraziţi de animale. În modul industriale de producţie de carne creează toate condiţiile pentru acumularea lor în produsul final. Mai întâi de toate, care le-au stropit cu generozitate de animale pentru a face faţă cu paraziti, care, la fel ca bacteriile si virusii prefera animalele cu sisteme imunitare slabite care trăiesc în mizerie şi condiţiile de aglomerat. În plus, animalele de la ferme, fabrici, nu pasc pe iarba curată şi cereale hrănite, adesea cultivate în câmpurile din jur ferma fabrică. Aceasta este, de asemenea, de cereale obţinute cu utilizarea pesticidelor, în afară de pesticide penetrare a solului cu gunoi de grajd şi a apelor uzate, în cazul în care, din nou, se încadrează în boabe grosier.
Între timp, acum a constatat că multe pesticide sintetice sunt cancerigene, provoca defecte la naştere şi dezvoltării fetale, nervoase si boli de piele.
surse Otravit
Curăţenie grajdurile lui Augias "Heracle nu fie socotiţi în zadar pentru feat. Un număr mare de animale erbivore, colectate împreună, produce volume mari de gunoi de grajd. În cazul în care tradiţionale (extinsă), gunoi de grajd este un îngrăşământ valoros (şi în unele ţări mai mult şi combustibil), industria animale - este o problemă.
Acum, în efectivele de animale din SUA produc de 130 de ori mai multe deşeuri decât întreaga populaţie. De obicei, gunoiul de grajd şi alte deşeuri de la ferme, fabrici sunt colectate în containere speciale, care sunt prevăzute în partea de jos de material impermeabil. SGLla pauze sale frecvente, şi în timpul inundaţiilor de primăvară gunoiul de grajd se în apele subterane şi râuri, şi de acolo - în ocean. compuşi de azot care intră în apă, să contribuie la creşterea rapidă a algelor, consuma intens de oxigen şi de a facilita crearea de marea "zone moarte" in ocean, unde toţi peştii mor.
De exemplu, în vara anului 1999 în Golful Mexic, care se varsă în fluviul Mississippi a fost contaminate cu deşeuri de la sute de ferme, fabrici, creand o zona de "mort" suprafaţă de aproape 18 de mii km2. Multe din râuri în imediata vecinătate a fermelor zootehnice mari şi îngrăşare baze din SUA, peştii sunt frecvent observate încălcări ale reproducerii şi hermafroditismul (prezenţa simptomelor de ambele sexe) Cazurile şi. Bolilor umane provocate de apa de la robinet poluate. În acele state în care cel mai activ implicate în creşterea vitelor şi a porcilor, oamenii recomanda o perioada de inundaţii de primăvară nu bea apă de la robinet. Din păcate, peşte şi animalele sălbatice să urmeze acest avertisment nu pot.
Am nevoie pentru a "prinde din urmă şi ajunge" Vestul?
În măsura în care cererea pentru carnea creşte, există şi speranţă mai puţin că efectivele de animale va reveni la bun vechi, aproape de ori pastorale. Dar tendinţele pozitive sunt încă respectate. Atât SUA cât şi în Europa, un număr tot mai mare de oameni care le pasă, ce substanţe chimice sunt conţinute în produsele alimentare şi impactul lor asupra sănătăţii.
În multe ţări, câştigurile de creştere a tăriei vegetarianismul aşa-numitul mediu, care constă în faptul că oamenii refuză să consumului de produse din carne în semn de protest faţă de creşterea animalelor industriale. Grupate şi mişcări, activiştii de mediu sunt vegetarieni educaţie, zhivopisuya consumatorilor ororile de animale industriale, explicând ceea ce afecta mediul cauzează ferma fabrică.
Raportul medicilor de a vegetarianismului în ultimele decenii sa schimbat. nutritionistii americani au recomandat vegetarianismul ca tip de produse alimentare mai sănătoase. Pentru cei care nu pot renunta la carne, dar nu vrea să consume produse de ferme, fabrici, vanzarile au fost deja produse alternative din carne de animale crescute în ferme mici, fără hormoni, antibiotice şi celule de aproape.
Dar, în Rusia totul este diferit. Aşa cum lumea descoperă că vegetarianismul nu este doar benefic pentru sănătate, dar, de asemenea, este ecologic şi economic mai justificată decât consumul de carne, ruşii sunt încercarea de a creşte consumul de carne. Pentru a răspunde cererii crescânde, carnea importată din străinătate, în special din SUA, Canada, Argentina, Brazilia şi Australia - ţări în care utilizarea hormonilor legitimat, şi aproape toate efectivele de animale industrializate ea. În acelaşi timp, solicită mai tare sunet pentru a "învăţa din Occident şi intensificat animale domestice.
Într-adevăr, toate condiţiile pentru trecerea la şinele de greu de animale industriale în Rusia acolo, inclusiv cel mai important - dorinţa de a consuma cantitati tot mai mare de produse de origine animală, fără gândire despre cum ea a ieşit. Producţia de lapte şi ouă în Rusia au fost mult timp în curs de desfăşurare pentru tipul fabrica (cuvântul "păsări de curte" sunt familiarizaţi cu toate din copilărie), nu au decât limitează şi mai mult animalele şi strângeţi condiţii pentru existenţa lor. Producţia de pui broiler, a tras în el însuşi până la "standardele occidentale", iar parametrii de compactare, iar intensitatea de exploatare. Deci, este foarte posibil ca producţia de carne va depăşi în curând Rusia şi ajunge Vest. Întrebare - la ce pret?
vegetarian.ru