ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Previziuni oribil sau soare aruncă pe Pamant in intunericAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Agenţia NASA cu Academia Naţională de Ştiinţe a Statelor Unite s-au angajat pe calcule scenariu ipotetic de bombardarea cu plasmă taxe Pământului şi a emis un raport intitulat "Amenintari la adresa Space Meteo: consecinţele economice şi sociale".

Încărcaţi cu plasmă, pentru a alunga steaua noastra, paralizează toate reţelele electrice şi tot ceea ce ruleaza pe electricitate. electromagnetică catastrofe pe Pamant, fără avertisment, planeta va fi pregătită pentru un astfel de dezastru.

solare ars enorm --numitul coronal emisiilor, astfel va conduce la furtuni geomagnetice de putere fără precedent şi catastrofe globale.
semnal de alarmă de la satelit observarea Soarelui, va veni la Houston, centru de cercetare a spaţiului. La dispoziţia omenirea va fi numai câteva minute, oamenii de stiinta cred, dar toate eforturile vor fi zadarnice.
Iniţial, oamenii pot viziona lumini, ca polare, dar de multe ori mai luminos. Apoi, vor veni în jos toate transformatoare de putere.

Elementele cele mai vulnerabile - transformatoare. Ei supraîncălzi în curând şi se topesc. Potrivit experţilor, numai în SUA după 90 de secunde dupa impactul arde 300 transformatoare de bază. Şi fără putere va ramane peste 130 de milioane de oameni.

Nimeni nu moare, şi efectele de atac solare nu a fost imediată. Dar nu eliminate de apă potabilă, staţii de benzină de închidere, va înceta să funcţioneze conducte de petrol şi gaze. -Alone putere sistemele stand in spitale a lucrat timp de trei zile, apoi opri. Închideţi răcire şi produse de stocare. Ca urmare, experţii au calculat, în termen de un an, milioane de oameni mor din cauza efectelor indirecte ale paralizie a economiei.

O astfel de furtună magnetică a avut loc în 1859. Dar apoi industria de abia începe să evolueze, şi de ce lumea nu a suferit mari pierderi. Acum omenirea este mai vulnerabile. Este suficient să amintesc consecinţele unuia dintre furtuni mai slabe: în 1989, la scara mica furtuna solara cufundat în întuneric din provincia canadiană Quebec, 6 milioane de oameni au rămas fără energie electrică pentru 9 ore.

Acuzaţia de plasmă poate duce la consecinţe mai grave. Dar de ce restaurare va dura mulţi ani aşa?. Experţii NASA spun că totul în transformatoare: ele nu pot fi reparate, care le pot înlocui numai, dar la acelaşi plantele pe care acestea sunt produse, va fi paralizat. Prin urmare, procesul de recuperare va fi foarte lent.

În ceea ce priveşte probabilitatea că o astfel o furtună electromagnetică va mătura peste Pamant, apoi statistic it este posibil, şi problema nu este dacă se întâmplă sau nu, dar only, atunci când merge să se întâmple.

Efectul de furtună solară bruscă comparabile cu razboi nuclear sau colapsul un asteroid gigant pe Pamant ", - a declarat profesorul Daniel Baker (Daniel Baker), un expert în vreme spatiu de la Universitatea din Colorado (Universitatea Colorado din Boulder) si sef al SNC Comisiei, responsabil pentru elaborarea raportului .

În Este adevărat că Soarele, la care de mult ca 150 milioane km, este capabil de atât de mult rău omenirii?

"Daca are loc un eveniment care este similar cu ceea ce sa întâmplat în toamna anului 1859, atunci nu ne putem supravieţui", - spune James Green (James L. Verde), unul dintre directorii de la NASA şi un expert în magnetosfera.
La acea vreme - 150 de ani în urmă - o tânără astronomul englez Richard Carrington (Richard Carrington) a observat că lumina acoperit o mare neobişnuit de patch-uri - echipa lor a fost în mod clar vizibile chiar şi fără dispozitive optice. Si apoi, pe primele doua locuri străfulgerat mingea orbitor, care a crescut rapid. Acestea au fost atat de stralucitoare incat eclipsat strălucească soarele. După aproximativ cinci minute, bilele dispar.

După 17 de ore de la peste noapte America a devenit a doua zi - a fost atât de uşor de la şi crimson clipeşte verdeLumini. Se părea că oraşul în flăcări. Strălucire peste capetele lor a fost observată chiar şi locuitorii din Cuba, Jamaica, Hawaii, nu înainte de a vazut nimic asemanator. Magnetometre-apoi a mers la dispoziţie de scară. Telegraph lesinat. A vehiculelor scântei, telegraf Jala şi hârtie de ardere.

Această furtună magnetică numit Carrington eveniment - în numele astronom. Ea a fost foarte puternică în trecutul apropiat. repetarea ei şi oameni de ştiinţă se tem.

eruptiile solare sunt datorate de amestecare a gazelor. Uneori, lumina le împuşcă în spaţiu. De la suprafaţă se rupă zeci de miliarde de tone de plasmă fierbinte. Aceste ciclopice cheaguri de graba spre Pământ la viteze de milioane de kilometri pe oră. Mai multe şi mai accelerat cursul. Beat presupune campul magnetic al planetei.

schimbări bruşte de câmpul electromagnetic al Pamantului sugerează un puternic curent. El a fost capabil să ardă literalmente la reţeaua electrică, nu sunt proiectate pentru astfel de sarcini.

"Nu este un alt pericol - a declarat Daniel Baker - penele de curent aşa-numitele reţele energetice. Pe continente sunt interconectate şi chiar pierderea oricărui nod o va duce la cascada de eşecuri.. De exemplu, în 2006 banale de pe o linie de putere în Germania cauzat un prejudiciu de posturi de transformare în întreaga Europă. În Franţa, cinci milioane de oameni au rămas fără energie electrică de două ore. "

NASA a prezice furtuna solara similare Carrington, toamna anului 2012, atunci când activitatea de lumina atinge un maxim. Şi se bazează pe alarma. Dar, potrivit raportului, este în măsură să prezinte doar o maşină, care este acum situat intre Soare si Pamant. Da, şi el va rupe în curând - zbor din 1997. Dar chiar dacă se va prelungi încă trei ani, după avertizare furtuna "pământenilor vor fi 15 - 45 minute pentru a pregăti.

"La acea vreme - 150 de ani - omenire a fost doar noroc, deoarece aceasta nu a atins un înalt nivel tehnologic, - spune James verde - Acum., Se întâmple aşa, pentru refacerea infrastructurii distruse ale lumii vor dura cel puţin zece ani. Şi trilioane de dolari."

Richard Carrington în 1859 ani scurt văzut clipeşte aşa-numitele alb pentru prima dată în istoria observaţiilor de soare, - director al Observatorului astronomic de la Irkutsk Universitatea de Stat, Senior Fellow la Institutul de solar-terestre Fizica SB RAS, candidate din fizică şi matematică ştiinţe Yazev Serghei - Niciodată. apoi au apărut în mod repetat - 3 - 4 ori per ciclu solar. Dar nu toată lumea a fost izbitoare în la magnetosferei terestre Cu alte cuvinte, eveniment repetiţie Carrington nu ar trebui să aşteptaţi pentru o catastrofă globală cu o sută la sută probabilitate.. "

Potrivit savant, a scris "Komsomolskaia Pravda", este ambiguă şi data de la sfârşitul lumii - mai ales atât de exacte. Expertii NASA îl asociază cu vârf al ciclului solar următoare. Şi el - noi - nu a început încă. Având în vedere că anterior nu este de peste. Aceste aceiaşi experţi au fost estimarea finalizarea acesteia în 2006. Oh anul 2009 în curte, şi ciclul continuă toate: calm Sun şi fără pată, menţinute la un nivel minim al activitatii sale.

energyland.info

Vineri, 17 aprilie 2009
Vizualizări: 1792

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
67
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
88
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
118
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
81