Prima centrala electrică din lume care procesează CO2 în piatră
Centrala electrică experimentală din Newcastle, Australia, va testa prima din lume tehnologie care transformă dioxidul de carbon, emis în atmosferă, în cărămizi și țiglă pentru industria de construcții.
Tehnologia de carbonizare minerală copiază și accelerează metoda naturală de reciclare a carbonului. Pentru a dezvolta metoda permanentă și inofensivă de reciclare a carbonului, Universitatea din Newcastle, gigantul chimic Orica și compania inovatoare GreenMag au cheltuit șase ani.
Acum Grupul Mineral Carbonation International ( MCi ) va investi 9 milioane de dolari în următorii patru ani pentru a construi o fabrică experimentală pe lângă Universitatea din Newcastle. Potrivit directorului executiv al Grupului, Marcus Saint John Dow, produsul solid rezultat al fabricii poate fi transformat în multe lucruri diferite, inclusiv materiale de constructii.
Caracteristica specială a proiectului este că acesta transformă permanent dioxidul de carbon în loc să-l depoziteze în sol. Compania Orica deja procesează o parte din bioxid de carbon la centrala electrică de pe insula Kuragang, iar cu câteva îmbunătățiri aceasta tehnologie poate fi preluată de orice centrală electrică din întreaga lume.
Sursa: vk.com