ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Primul avion alimentat doar cu energie solară a efectuat un zbor asupra Elveției
 

Cea de-a doua modificare a aeronavei pe energie solară, Solar Impulse, primul zbor în jurul lumii al căreia va avea loc în 2015, s-a ridicat în cer asupra Elveției, raportează BBC.
Aeronava a trecut printr-o serie de teste și studii diferite, în care practic a ajuns la viteza necesară pentru a se ridica în aer.
Prezentarea celei de-a doilea modificări de Solar Impulse a trecut la Air Base din Elveția, Payerne. La noul model inventatorii au crescut capacitatea șarjabilă a aeronavei. Anvergura aripilor constituie 72 de metri, ceea ce este comparabil cu Airbus A-380. Noul model cântărește 2,3 tone, reprezentând mai puțin de 1% din greutate A-380. Pe aripile și fuzelaj sunt instalate 17248 de panouri solare.

S-a raportat că după ce în 2015 avionul va avea zboruri de încercare, el va trebui să se îndrepte spre unul dintre orașele din Golful Persic și începe călătoria continuă de 120 de ore în jurul Pământului. În timpul turneului mondial se va face 4-5 opriri.
Aeronava creată de constructorii elvețieni Andre Borschberg și Bertrand Piccard a fost pentru prima dată prezentată publicului la sfârșitul lunii iunie 2009. Primul zbor lung al aeronavei pe energie solară a avut loc la 7 aprilie 2010. Atunci Solar Impulse a reușit să se mențină în aer aproximativ 75 de minute.

În iunie 2012, avionul a făcut primul zbor intercontinental din Elveția în Maroc, acoperind în două etape o distanță de aproximativ 2500 km.
În mai 2013 Solar Impulse a zburat non-stop 26 h, depășind un record de 1500 km.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 iunie 2014 15:39
Vizualizări: 1551

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
28
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
34
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
675
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
772