Principalele idei din cărțile despre autodezvoltare
Mulți sînt sceptici în legătură cu cărțile despre autodezvoltare și nu în zadar: apă în ele este aproape la fel ca în oceanele lumii. Vom enumera șapte teze care rezumă conținutul sutelor de publicații similare.
10% dintre aceste cărți, de regulă, constau în sfaturi practice și 90% - din argumente. De cele mai multe ori, autorul ne explică de ce ar trebui să-i urmăm sfatul.
Iată care sînt cele 10% valoroase din fiecare carte motivantă.
1. Dacă vă controlați mintea, vă controlați viața
Aceasta este baza oricărei cărți scrise vreodată despre obținerea succesului. Amintirea acestui adevăr simplu și urmarea lui nu este o sarcină ușoară, pentru că mintea noastră este instabilă. Ea este ca un copil capricios care urăște disciplina.
2. Dominați asupra gîndurilor, ca să vă puteți controla acțiunile
Să gîndești nu înseamnă să faci. Prin inactivitate, nu veți obține nimic. Nu lăsați ca gîndurile deșarte să vă ducă departe de obiectivul real. Schimbați-vă atenția asupra gîndurilor care vă încurajează să vă sculați de pe canapea și să începeți să acționați.
Nu visați. Acționați!
3. Controlul gîndurilor necesită practică zilnică
Decideți-vă singuri în ce formă va avea loc această practică. Autoinsuflarea, meditația, ținerea unui jurnal. Principalul lucru este ca pas cu pas să treceți la gîndirea pozitivă.
4. Pentru atingerea scopului, trebuie formate obiceiuri utile
Pentru a vă controla obiceiurile, trebuie să elaborați un sistem. A scăpa de 5 kilograme este scop. Consumarea a mai puțin de 1200 kcal pe zi este un sistem. Mai întîi de toate, stabiliți-vă scopul, apoi – planul pe care trebuie să-l respectați zilnic. Obiceiurile dvs. vă determină viitorul, deci este extrem de important să le analizați atent.
5. Rezultatul are nevoie de timp
Aproape nimic se va schimba cu ajutorul baghetei magice. Dar nu renunțați! Dacă veți merge în fiecare zi spre scopul fixat, atunci, într-un an, veți fi uimit de realizările personale.
6. Nu pasați vina pe ceilalți
Doar dvs. sînteți responsabil pentru propria viață. Nu putem întotdeauna să prevenim nenorocirea, dar stă în puterea noastră să determinăm cum ne va afecta. Viața de zi cu zi ne oferă multe șanse. Nu vă justificați, dar acționați.
7. Răspîndiți binele
În lume există foarte multe lucruri negative, nu favorizați și dvs. înmulțirea lor. Străduiți-vă să nu vă descărcați pe alții, chiar dacă ați avut o zi grea.