ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Principii de alimentaţie sănătoasă şi trecerea la ea




 

 

Principiile de alimentaţie sănătoasă şi trecerea la ea sunt pentru toţi similare, doar prezența "circumstanțelor agravante" necesită mai multă atenţie. Însă, să nu anticipăm lucrurile.

 

De obicei, când o persoană doreşte să scape de gastrită şi inflamaţia intestinului gros (în special, diviziuni ale colonul sigmoid), în astfel de cazuri, sunt sfătuiţi întotdeauna să se consulte cu specialiştii, dar acele sfaturi pe care le dau în policlinicile noastre, îmi provoacă șoc. Probabil, sfaturile mele, de asemenea, îi va tulbura şi pe ei. Pur şi simplu, sunt două abordări diferite: alegeţi ce vă este mai aproape: să trataţi maladiile (și să trăiţi în dependența constantă de acest tratament) sau să vă însănătoşiţi (la început, aveţi nevoie de o mai mare conștientizare și de eforturi, însă rezultatul va fi diferit!). Deși, desigur, este necesar să luaţi în seamă tipul de gastrită - cu aciditate ridicată sau scăzută - și trebuie să fiţi atenţi cu produsele care consolidează această tendință. Este suficient doar să ascultați instinctele dvs. De exemplu, laptele reduce aciditatea, uneori se întâmplă că, dimpotrivă, alcalinitatea este prea puternică și atunci doriţi să consumaţi ceva acru pentru a obţine un echilibru (altfel, veţi avea arsuri la stomac).

Dacă consumaţi ceva dăunător pentru tractul digestiv, acest lucru devine clar aproape imediat după apariţia simptomelor negative, cum ar fi arsurile la stomac sau dureri, gaze, constipaţie sau diaree, etc. Deci, dacă mâncaţi un produs interzis și după el vă simţiţi bine, înseamnă că acest produs nu este atât de nociv. Cu această metodă puteţi testa diferite produse pentru a include în dieta dvs mai multe alimente sănătoase, care sunt interzise. Pe de altă parte, acest principiu funcţionează cel mai bine în organismele sănătoase, de exemplu, doar acum pot vedea că de la produsele lactate curge nasul și dacă el curge tot timpul, este greu de înţeles de la ce apare guturaiul! Prin urmare la faza inițială, în afară de senzații, ascultaţi activ vocea rațiunii.

Pot spune cu certitudine la 100% că trebuie să renunțaţi la carne și o mulțime de proteine şi grăsimi de origine animalieră. Peștele, de asemenea, este destul de nociv, dar dacă să alegeți, treceţi mai bine mai întâi la el. Consumul constant al cărnii creează în stomac și intestin patogeni şi zgurificări: carnea se digeră și se excretă foarte lent, putrezeşte în intestin, otrăvind tot organismul. Carnea nu are fibre care scapă intestinului de tot gunoiul. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, dar la maladiile sistemului digestiv, în special. Toţi oamenii care s-au recuperat de cancer vorbesc despre importanța nutriției, în special, despre refuzul la carne în favoarea legumelor, fructelor şi verdeţurilor!

În afară de alimentaţie, trebuie să înţelegeţi neapărat, care gânduri și acțiuni cauzează maladii. De exemplu, ulcerul şi gastrita sunt frecvente la persoanele care sunt predispuse să fie nervoase, emoţionate, să simtă frica, să fie implicaţi activ în "auto-critică", etc. La acest subiect puteţi citi, de exemplu, V. Sinelnikova "Îndrăgeşte boala ta". Poate credeți că toate acestea ajută ca funia pe spânzurat, dar eu sunt pe deplin convinsă că gândurile modelează viețile noastre destul de concret, din cauza gândului putem muri într-o clipă şi de asemenea, ne vindeca – acest lucru se întâmplă cu toţii zilnic, pur şi simplu, puţini dintre noi îi atrag atenţie.

Este important! Doar noi suntem responsabil pentru toate acţiunile, îmbunătățirile, vindecările sau deteriorările! Ascultaţi toate sfaturile, căutaţi cunoştinţe despre maladiile dvs, nu puneţi eşecurile pe seama altcuiva (inclusiv medicii), încercați cu atenție, asculta-ţi organismul şi sufletul dvs fără a merge la extreme, nu vă faceţi griji – şi totul va fi bine. (Și pe mine ascultaţi-mă cu atenție, eu nu sunt un mare expert în nutriție și în special în maladii, sunt doar un practician, deşi destul de reușit).

 

Principii de trecere la o alimentaţie corectă:

  • Dieta complet vegetariană (fără carne, pește, abuz de ouă și lapte);
  • Cât mai multe legume, fructe şi verdeţuri, deoarece ele se digeră ușor, curăță organismul de toxine, dau toate vitaminele şi mineralele necesare (alegeţi cele care nu produc un disconfort, uneori, încercaţi să introduceţi în dieta alimente care anterior "nu au mers", astfel lista bucatelor acceptabile se va extinde);
  • Mâncaţi cât mai multe legume şi verdeţuri crude.
  • Beţi mai multă apă! Se poate în formă de ceaiuri și sucuri, dar totuși lichidul adevărat util este apa simplă, fără impurități. Sunt gata să scriu o odă apei, dar mă voi limita cu oda organismului nostru care poate supraviețui în cele mai dure condiţii, inclusiv în lipsa aparent, constantă a apei curate!
  • Renunţaţi la alimente într-adevăr nocive cum ar fi zahăr, făina albă, drojdie, toate tipurile de maioneză și de ketchup, desigur, alcool și alimente care conțin aditivii E. Citiți cu atenție toate componenţele, urmăriți termenul de valabilitate: la început se pare că nu este real să cumperi la magazin măcar ceva fără acești aditivi, dar treptat te obişnuieşti și reise că nu este prea dificil. De fapt, datorită acestui lucru pe masa noastră sunt acum mai multe legume, cereale şi fructe uscate, decât înainte.
  • Dacă este posibil, renunţaţi la semifabricate, înlocuindu-le cu propriile conserve sau pur și simplu cu gătitul bucatelor de la zero – acestea pot fi , de asemenea, preparate foarte rapid şi sunt mult mai gustoase!
  • Treceţi la moduri mai sănătoase de preparare: cât mai puțin posibil de prăjit. În schimb, puteți fierbe, coace, găti la aburi sau pur şi simplu face cocktailuri în blender, cum ar fi verdeţuri sau să nu gătiţi deloc și să mâncaţi alimente crude.
  • Înlocuiţi produsele dăunătoare cu cele utile. De exemplu, înlocuiți zahărul sau fructoza cu mierea; sarea – cu sare de mare sau condimente; făina albă – cu făina de secară sau făina măcinată măşcat; pâinea cu drojdie – cu pâinea dospită; oțetul de masă - cu cidru de mere, carnea – cu leguminoase (mazăre, fasole, linte, năut, boabe mungo – sunt mai multe decât folosim și toate delicioase), nuci, uleiuri vegetale, apropo, uleiurile sunt mai multe decât uleiul de floarea-soarelui și uleiul de măsline (de exemplu, ne place uleiul de muștar, dovleac, susan, seminţe de struguri, etc.).

 

Cred că pentru început este destul! Este foarte posibil ca unele sfaturi vă vor părea prea complexe sau nu veţi dori să le urmăriţi (să renunţi la obiceiuri nu este niciodată ușor, însă nu este un motiv de a nu face nimic)! Faceţi câte ceva, începeţi treptat, totul în același timp, oricum nu se va primi!

Fiţi sănătoşi!

 

Autor:  Eroşina Irina 

 

 

Sursa: my-zozh.ru

 

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
86
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
83
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
185
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
174