ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Prințul William cere Chinei să boicoteze comerțul cu fildeș

Prințul William al Marii Britanii, ducele de Cambridge, a lansat un apel direct poporului chinez să boicoteze fildeșul și alte produse derivate de la animalele sălbatice cu câteva ore înaintea vizitei de stat efectuată de președintele chizez, Xi Jinping, în Regatul Unit.

Într-un discurs transmis de către televiziunea de stat chineză, William a spus că elefanții, rinocerii și alte specii amenințate cu dispariția vor fi extincte înainte ca fiica sa, de exemplu, să împlinească 25 de ani, dacă statul chinez nu va înceta să accepte comerțul cu acest tip de animale. „Cornul de rinocer nu poate vindeca cancerul”, a adăugat el.

Acesta a reamintit faptul că și familia regală poartă o vină la situația creată deoarece strămoșii săi au colecționat astfel de trofee, dar că amenințările de extincție a speciilor obligă la schimbarea tradițiilor.

La începutul lunii iunie 2015, în cadrul unui eveniment din Beijing, diplomaţii străini au asistat la distrugerea simbolică a 662 de kilograme de fildeş confiscat. „Vom controla într-un mod strict prelucrarea şi comercializarea fildeşului, până când, în final, acestea vor fi oprite”, a declarat Zhao Shucong, şeful Administraţiei Silviculturii de Stat din China.

Este prima dată când China s-a angajat să elimine progresiv industria sa internă, legală, de fildeş. Lo Sze Pin, CEO al diviziei WWF din China, salută hotărârea guvernului chinez de a reduce cererea pentru cea mai mare piaţă de fildeş traficat din lume. El crede că această decizie va avea un impact profund asupra conservării elefanţilor sălbatici şi a traficului de fildeş.

Peter Knights, directorul executiv al grupului anti-trafic WildAid, a spus că anunţul e semnificativ, dar că el aşteaptă totuşi să vadă dacă angajamentul va fi şi pus în aplicare. China nu a stabilit un interval de timp pentru eliminarea treptată a acestei industrii. „În studiul nostru recent, 95% dintre chinezii intervievaţi au sprijinit interzicerea totală a vânzărilor de fildeş. Acesta ar fi următorul pas logic pentru China, precum şi cea mai mare măsură unică pentru reducerea braconajului în Africa”, a spus Knights.

Reducerea cererii de fildeș în China este văzută ca esenţială pentru oprirea pierderii ultimilor elefanţi africani din cauza braconajului. Dar progresul a fost lent. De la interdicţia comerţului internaţional cu fildeş din 1989 şi până acum, China a confiscat aproximativ 40 de tone de fildeş.

 

Sursa: green-report.ro

Duminică, 25 octombrie 2015
Vizualizări: 1005

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
86
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
52
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1038
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
285