ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Problemele autocontrolului și dezvoltării raționale. Filozofia vieții de la Ghennadii Șatov

Pe 19 septembrie, noi am venit din nou în ospeție la Ghennadii Șatov la practica respirației conștiente pe tema – oprirea timpului, pacea. Iar cei care au avut întrebări au venit mai devreme la lecția lui Ghennadii.

Dezvoltarea

Noi ne putem dezvolta în trei direcții: la nivel fizic, emoțional și intelectual. Ghennadii le-a împărțit clar. De exemplu dacă avem vreo problemă emoțională, atunci ne va ajuta o persoană care înțelege natura emoțiilor și va putea deschide latura emoțională, o va putea vedea, prelucra. Dacă avem o problemă intelectuală, legată de conștientul nostru și logică, atunci ne va ajuta ideea sau creatorul ei virtuoz. Sferele intelectuale, emoționale și fizice ale omului, nu pot fi compensate. E ca și verdele și greutatea. Cît de mult nu ați înverzi căldarea, ea nu va deveni mai ușoară. De aceea, fiecare persoană trebuie să lucreze asupra fiecărei dintre aceste trei sfere separat. Ascultînd mulți maieștri și înțelepți, Ghennadii nu a depistat la nimeni aceste stări. De aceea, el a decis să ne relateze despre asta prin experiența sa, inclusiv cea meditativă.

Dacă în procesul de dezvoltare personală nu avem un mentor serios, atunci ne putem rătăci. Noi observăm peste tot această imagine. Oamenii vin să soluționeze sarcini materiale prin intermediul magiei și farmecelor. Dar așa nu se întîmplă. Dușmănia, - vrăjitoria, lucrul cu psihologul – toate acestea constituie latura emoțională. Iar aici cît nu ai vrăji, dar banii nu vor apărea. Deoarece banii au nevoie de alte premise. Creăm premisa materială și apar resurse și rezultate materiale.

Problemele și soluționarea lor

De aceea, pentru a nu ajunge în capcana ignoranței și a relelor intenții, noi trebuie să stabilim în primul rînd natura problemei. Ea se află în baza emoționării, lipsei de idei sau a sănătății șubrede. Dacă din punct de vedere emoțional totul e calm, iar problema nu e soluționată, atunci nu au luate în calcul toate variantele, însă atragerea factorului emoțional puternic ar putea distruge acest business. Iar asta înseamnă că ceva nu a ost luat în calcul din cauza lipsei imaginației autorului. Răspunsurile corecte nu vor apărea pînă cînd dimensiunile imaginației vor rămîne aceleași. Pentru a ne putea mișca calm pe calea soluționării problemelor, noi trebuie să ne extindem imaginația pînă cînd în cadrul acesteia nu vor ajunge răspunsurile corecte. Asta poate fi o meditație, a cincea, a douăzecea și, în sfârșit, a douăzeci și una, cînd rațiunea va ajunge pînă la gîndurile necesare. Și iată că noi deja știm ce trebuie să facem pentru a nu ajunge în asemenea situație.

De ce avem nevoie de control?

Iar noi nu ne putem extinde conștiința fără concentrare. Avem nevoie de concentrarea asupra problemei. Noi putem lucra cu limitele noastre. Și fiecărei vîrste îi corespund sarcinile ei. Este perioada de construcție a materiei. Iar meditațiile aici nu se folosesc. Dacă noi îl vom ruga pe un copil de zece ani să mediteze, atunci el nu ne va înțelege. Oamenii care și-au soluționat toate problemele, au dobîndit trei aspecte ale vieții (material, emoțional, intelectual). Ei și-au realizat complet potențialul. Iar asta înseamnă că ei au o idee scopul vieții, iar ei erau gata să o realizeze, aflîndu-se în formă excelentă. Fiecare persoană va avea propriul scop. Acesta ca un germene doarme în interiorul nostru. Și atunci cănd apare, noi avem nevoie de trei poziții de bază: controlul corpului controlul emoțiilor, controlul rațiuni. Imediat. Iar dacă noi nu am avut grijă de corpul nostru, nu ne-am învățat să ne controlăm emoțiile și să ne concentrăm asupra rațiunii, atunci scopul rămîn în interior.

Exemple ale realizării complete prin autocontrol

Nivelul suprem de autocontrol, cunoscut la moment de Ghennadii Șatov, este capacitatea de a controla propriul corp și fiziologia în asemenea măsură pentru a „pleca” conștient, dar fără suicid. A părăsi corpul. Ceva de genul controlului anesteziei. Atît de mare este nivelul de concentrare și autocontrol. Iar controlul intelectual nu se vede. Pentru că acesta nu apare în vizorul nostru. Noi nu ajungem prin imaginație pînă acolo. Nu putem ajunge la acest nivel. Iar o persoană cu un nivel intelectual similar vede. Procesul de viziune este interacțiunea a două puncte. Punctul de unde vezi și ce vezi. Și nu există altă formă de viziune. Acest domeniu cu punctele poate avea dimensiuni imense sau foarte mici.

Arta autocontrolului o posedă bine actorii buni.

Măreția

Măreția este realizarea totală. Măreția se manifestă. Aceste manifestări pot fi de trei tipuri. Iarăși, ca și natura tuturor celor existente din trei componente, ca și măreția poat i materială, emoțională și intelectuală. Întreaga lume este formată din această unitate. Marea rațiune reprezintă savanți iluștri, marii sportivi și-au dezvoltat corpul iar cineva ar putea fi măreț prin inima sa, ca Iisus, de exemplu, sau ca maica Tereza.

Cu ce nu s-ar ocupa omul, la c nu ar aspira, ce nu ar face, el va avea nevoie numaidecît de trei piloni ai existenței. Aceștia vor trebui dezvoltați. Pentru om acestea sînt corpul, emoțiile și rațiunea. Acestea sînt calitățile absolute necesare. Dacă o verigă din acest lanț va fi scos, mișcarea spre atingerea scopului se va întrerupe. Iar tot ce este întrerupt ne conduce spre victorie, spre rezultat.

Controlul asupra veniturilor

Ce înseamnă banii? Banii sînt echivalentul folosului societății. Dacă nu sînteți de folos societății, ea nu vă ajută. Dacă sînteți cu adevărat utili, atunci sînteți remunerat sistematic. Munca noastră este o ilustrație a utilității noastre. Ea ne oferă prosperitate. Cu cît avem mai puține datorii, cu atît sîntem mai liberi. Banii de oferă libertate. Aceasta se întîmplă pentru că noi ne-am restituit datoria față de societate.

Oprirea timpului

Natura timpului constă în schimbări. Dacă nu există schimbări, atunci timpul nu curge. De asemenea, ideea are nevoie de verificare în timp. Dacă nu există timp, atunci ideea e ca o picătură. De aceea, noi trebuie să studiem timpul și metodele interne de influență asupra lui. Noi am testat timpul „la gust”, acționînd asupra lui, cu ajutorul practicii respirației conștiente. Această practică a fost desfășurată de Ghennadii Șatov, iar o parte din ea a devenit călătoria în timp. Toți, care au venit în acea seară, a văzut imagini în imaginația lor, iar aceste imagini se mișcau cu viteză prin timp, ce se deosebește de timpul fizic real.

Anna Kunț

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 22 septembrie 2017 10:43
Vizualizări: 1839

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
327