--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Problemele de mediu pot duce la conflicte militare — expertAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti.


Schimbările climatice ar putea declanşa un conflict mai mare decât Războiului Rece şi a cataliza coliziune, care va fi "fierbinţi" în fiecare sens al cuvântului, se spune în articol expert american privind schimbările climatice Conflictelor, James R. Lee (James R. Lee), publicat luni în ziarul "Washington Post".

Lucrarea a aflat de câţiva factori, care, după cum efectele schimbărilor climatice globale ar putea duce la conflicte armate.

Prima problemă ea solicită un deficit mare de apă proaspătă, teren arabil, şi de a reduce astfel numărul de culturile cultivate şi de reducere a şeptelului de bovine şi alte animale domestice.

"Acest lucru va încuraja concurenţa, şi apoi conflict cu aceste resurse, sau pentru ceea ce este rezultatul de exploatare a lor", - se spune în articol.

Al doilea factor important - creşterea nivelului mării - ameninţă modului tradiţional de viaţă şi de afaceri de sute de milioane de oameni, spun expertii.

Potrivit savant, un alt tensiune centura apare în jurul cercului polar de pe pamant. Pe termen scurt, problemele majore apar în emisfera nordică, dar mai târziu, zona din jurul Polului Sud ar putea fi, de asemenea, mai dezavantajate în termeni de siguranţă, din cauza dorinţei de ţările din regiune să dezvolte şi să includă în zona de la statutul de membru anterior acoperite de gheaţă.

"Şi dacă tensiunea centurii ecuatoriale curs de dezvoltare va include cea mai mare parte, care se luptă pentru supravieţuire, polare nouă zonă de tensiune va implica o şi dezvoltat ţările bogate, luptă pentru noi oportunităţi", - se spune în articol.

"Peste câteva următorii ani, putem vedea că încheierea de tratate şi acorduri de combatere a încălzirii globale va fi de fapt echivalentă cu semnarea tratatelor de pace sau veşnică lumi", "- conchide autorul articolului.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 13 ianuarie 2009 7:38
Vizualizări: 1988

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
297
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
301
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
104
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
247