Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2015/02/Bio_gaz.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Producerea energiei din biomasă își ia amploare
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Producerea energiei din biomasă își ia amploare
 

În regiunea Belgorod a fost lansat al treilea bloc al fabricii de biogaz "Luchki" ce produce energie la scară industrială. Odată cu lansarea noii unități puterea de producere a fabricii a crescut în jumătate - la 3,6 mW.

Lansarea blocului energetic a fost confirmată de către serviciul de presă al companiei "AltEnergo." Potrivit acesteia, acum "Luchki" poate produce pana la 30 milioane de kilowați-oră de energie electrică și până la 27 de mii Gcal de energie termică pe an. Punerea în funcțiune a blocului a durat circa cinci luni.

Al treilea modul al stației a fost achiziționat în proiectarea containerului și a fost complet integrat în sistemul de gestionare existent a fabricii de biogaz, astfel automatizarea completă a procesului nu necesită personal suplimentar pentru întreținerea modulului.

E de remarcat că "Luchki" este cea mai mare și singura stație de biogaz din Rusia ce producere energie electrică la scară industrială.

Context:

Instalația de biogaz este un dispozitiv care efectuează prelucrarea deșeurilor organice în biogaz și îngrășăminte organice.

Stația de biogaz prezintă un concept mai larg, aceasta include un complex de instalații inginerești, formate din dispozitive pentru prepararea materiei prime, producerea de biogaz și îngrășăminte, de curățare și de depozitare a biogazului, de producere a energiei electrice și termice.

Produsele finale a stației de biogaz reprezintă îngrășăminte organice (efluent) și biogaz, care la rândul său poate fi purificat la o stare de biometan sau servi drept materie primă pentru producerea energiei electrice și termice.

Biogazul este un amestec de gaze combustibile obținute în rezultatul descompunerii substanțelor organice ce se produce în timpul procesului microbiologic anaerob (fermentarea metanului).

Energetica alternativă de biogaz este o alternativă fiabilă și promițătoare pentru gazele naturale și energie termică centralizată.

Joi, 26 februarie 2015
Vizualizări: 1546

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
42
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
201
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
37
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
126