Produsele alimentare care nu îndeplinesc cerinţele
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Mai mult de jumătate din probe alimentare luate epidemiologi nu îndeplinesc cerinţele Sanepida.Fiţi atenţi la ceea ce mancam. În scopul de a ajunge la medic cu dureri în abdomen şi febră mare, epidemiologi ne sfătui să fie atenţi atunci când cumpără produse alimentare perisabile.
De perioada de vară în oraş doar pentru o zi creşte numărul mare de terase, cafenele şi bistrouri. masă plăcută în aer curat. Dar nu în condiţii de siguranţă pentru sănătatea. În vara anului, atunci când produsele se deterioreze rapid în special, pranzul sau cina în oraş poate ajunge în cel mai bun caz de atacuri acute de diaree.
La riscul de alimente stricate intoxicaţii şi cei care le cumpără, în locuri care nu sunt destinate pentru depozitare. Epidemiologii ne-au avertizat să fie atenţi atunci când cumpără carne, peşte, produse lactate şi dulciuri.
- Cele mai periculoase alimente în vara sunt salate, care sunt preparate cu maioneză şi sosuri. preparate culinare ca de exemplu: mâncăruri din peşte, produse de patiserie, prăjituri şi produse de patiserie, dacă acestea nu sunt calitativ fierte - şef subliniază alimentar Igienă, Medicină Preventivă, Chişinău Ludmila Antosii.
Potrivit datelor prezentate astazi la Centrul de Medicină Preventivă, în luna mai a acestui an, în municipiul Chişinău înregistrate pe săptămână până la 110 de cazuri de intoxicaţie acută. Comparativ cu anul trecut, nivelul acestora a crescut cu 9%. Centrul a confirmat faptul că 83% dintre infecţii intestinale sunt transmise prin alimente, un alt 17 la sută nu ar putea ajunge în organism prin alimente. Împreună cu specialistul de agenţie, am încercat să verifice cât de pregătită pentru sezonul de vară magazine metropolitane.
După un control în magazin, sa stabilit că el este în stare proastă, compatibilitatea de depozitare a alimentelor nu este respectată, frigidere nu sunt de lucru.
- Vom face un ordin de interzicere a vânzării, de suspendare a activităţilor de această facilitate pentru reparaţii la magazine de îmbunătăţire în conformitate cu cerinţele - a spus şeful Departamentului de igienă alimentară, Centrul de Medicină Preventivă, Chişinău Ludmila Antosii.
Pe parcursul a 4 luni ale acestui an pentru legislaţiei non-sanitare, societatile comerciale, a fost impusă 271 amenzi administrative şi mai mult de 100 de companii şi nu mai activă. sancţiuni administrative intervalul 120 - 400 de unităţi convenţionale.
MARINA PYNZARU, samur Vitaly
Pe materiale de "Astăzi, în Republica Moldova"