ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Produsele utile pentru îmbunătăţirea memoriei
 

 

Funcţionarea creierului este una din sarcinile importante ale activităţii biologice a organismului nostru. Ce ne va ajuta să păstrăm o minte lucidă, o memorie bună şi o alimentaţie bună a creierului cu oxigen pentru a-şi îndeplini excelent funcţia? Desigur, somnul bun, exerciţiile fizice, tensiunea arterială normală, lipsa viciilor şi capacitatea de relaxare.

 

Fără îndoială, un rol important îl joacă alimentaţia. Ca şi orice alt organ, creierul are produsele sale utile. Primul indicator al unei funcţionări bune a creierului este memoria bună. Multe studii au determinat exact ce fel de alimente afectează starea ei.

În primul rînd, acidul folic, care reduce homocisteina în organism, conţinutul căruia în sînge, reduce proprietăţile memoriei. Produsele de bază, care conţin cantităţi crescute de acid: linte, spanac, sfeclă, mazăre verde, broccoli, fulgi de cereale şi portocale.

 

Полезные продукты для памяти 

 

Studiile importante au demonstrat că legumele verzi şi crucifere, de asemenea, contribuie la păstrarea memoriei cu vîrstă. În compoziţia acestor legume intră kvartstein şi antocianine, care afectează în mod direct stabilizarea memoriei. La legumele crucifere se referă toate tipurile de varză: varza de Bruxelles, conopida, broccoli, varza chineză, iar la legumele cu frunze verzi: sfecla, spanacul şi muştarul. Sunt bogate în antocianine şi strugurii de culoare întunecată, merele roşii şi varza, sfecla, rubarba, vinetele şi ceapa roşie, vişinele şi diverse fructe de pădure.

Kvartstein, se conţine în ceapa obişnuită şi praz, broccoli şi tomate cerise, coacăza neagră, afine, mere roşii, caise şi strugurii de culoare întunecată.

Aceste produse ecologice pot ajuta la păstrarea minţii lucide şi îmbunătăţirea memoriei.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

Miercuri, 04 iulie 2012
Vizualizări: 2793

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
138
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184