Proprietățile terapeutice ale șofranului
Sofranul este o planta originara din zona Marii Mediterane, din care se extrage cel mai scump condiment din lume.
Contine carotenoizi, ulei volatil, protocrocina, o substanta de natura glicozidica, ce are proprietatea de a intensifica senzatiile euforice. Acest condiment are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antispasmotice, stomahice, antitusive, analgezice si anticancerigene. Sofranul are o culoare si o aroma inconfundabile si este benefic impotriva bolilor de inima, a anemiilor si depresiilor.
Sofranul, de asemenea, ajuta la imbunatatirea vederii si reprezinta un aliat puternic impotriva degenerescentei maculare, cea mai intalnita cauza a orbirii manifestata in special la persoanele trecute de varsta a doua. Totodata, sofranul poate fi folosit pentru tratarea si vindecarea ranilor, dar si pentru stimularea circulatiei sangelui. Este un remediu eficient si pentru echimoze, conjunctivite si dureri dentare.
Sursa: ecomagazin.ro