ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile uimitoare ale boabelor încolțit

1. Mugurii de hrișcă

În mugurii de HRIȘCĂ se găsesc proteine, carbohidrați, mult magneziu, fosfor, zinc, cobalt, mangan, precum și calciu, fier, cupru, bor, iod, nichel, vitaminele B1, B2, B3 și rutin (vitamina antisclerotică). Ele cresc nivelul hemoglobinei, întăresc pereții vaselor de sânge, reduc permeabilitatea și fragilitatea capilarelor, previn hemoragia în retina ochiului. Sunt indicate în cazul bolilor coronariene și hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat, anemiei și stresurilor cronice, în tratamentul bronșitei și amigdalitei.

2. Mugurii de dovleac

Mugurii de DOVLEAC conțin proteine de înaltă calitate, grăsimi, magneziu, fosfor, fier, cupru, cobalt, vitaminele B1, C, E și caroten. Sunt deosebit de bogați în zinc (necesar pentru funcționarea normală a creierului). Influentează benefic sistemul reproducător, îmbunătățesc funcționarea tractului urinar, oferă suport excelent pentru glanda prostatică. Sunt deosebit de utili bărbaților după vârsta de 45 de ani pentru prevenirea și tratamentul prostatitei.

 3. Mugurii de floarea-soarelui

Mugurii de FLOAREA-SOARELUI conțin proteine și grăsimi de înaltă calitate, lecitină, o cantitate mare de magneziu, calciu, fier, precum și iod, mangan, cupru, fluor, cobalt, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, E, F, biotină și caroten. Normalizează echilibrul acido-bazic al organismului, întăresc sistemul nervos, contribuie la menținerea unei bune vederi și îmbunătățesc starea pielii.

 4. Mugurii de susan

Mugurii de SUSAN sunt bogați în proteine și grăsimi de înaltă calitate. Conțin mai mult calciu decât orice alt aliment, precum și magneziu, potasiu, fier, fosfor, vitaminele din grupul B și caroten. Întăresc scheletul, dinții și unghiile, contribuind la prevenirea osteoporozei. Sunt indicați în caz de scădere a vederii și fracturi, fiind deosebit de utili copiilor în perioada schimbării dinților și creșterii intense, precum și femeilor după vârsta de 45 de ani.

5. Mugurii de grâu și secară

Mugurii de GRÂU ȘI SECARĂ conțin proteine, carbohidrați, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, calciu, zinc, fier, seleniu, cupru, vanadiu și altele, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, E, F și biotină. Ele contribuie la funcționarea normală a creierului și inimii, stimulează activitatea tractului gastrointestinal, ameliorează consecințele stresului și îmbunătățesc starea pielii și a părului.

6. Mugurii de linte

Mugurii de LINTE conțin proteine de înaltă calitate, o cantitate mare de calciu, fosfor, magneziu, zinc, fier, seleniu, precum și cupru, vitaminele E, F, B1, B3, B6 și B9. Prin conținutul lor de vitamina C, depășesc majoritatea produselor (în timpul germinării semințelor leguminoase, cantitatea acestuia crește de 600 de ori), fiind astfel un excelent mijloc de prevenire a răcelilor în perioada toamnă-iarnă. Ele contribuie la formarea sângelui, accelerează procesele de vindecare. Sunt deosebit de utile copiilor și adulților slăbiți și bolnavi frecvent, în caz de anemie și pierderi de sânge, pentru prevenirea bronșitei și pneumoniei, după angine și răceli.

7. Mugurii de mazăre

Mugurii de NĂUT conțin proteine și grăsimi de înaltă calitate, fibre, o cantitate mare de calciu, precum și magneziu, potasiu, vitaminele A și C. Au un conținut caloric scăzut și o valoare nutritivă ridicată.

8. Mugurii de fasole

Mugurii de FASOLE conțin o cantitate mare de proteine ușor digerabile, carbohidrați, grăsimi, mult potasiu, fosfor, cupru și zinc, vitaminele din grupul B și vitamina C. Au efecte hipoglicemiante, diuretice și antimicrobiene. Sunt recomandați în caz de gastrită cu aciditate scăzută, ateroscleroză și tulburări de ritm cardiac.

9. Mugurii de armurariu

Mugurii de ARMURARIU au o putere curativă deosebită și un spectru larg de acțiune. Conțin vitaminele A, D, E, K, F, flavonoide, diferite microelemente, inclusiv seleniu și zinc. Ele cresc formarea și eliminarea bilei, îmbunătățesc proprietățile protectoare ale ficatului împotriva infecțiilor și intoxicațiilor. Sunt indicate în cazul bolilor acute și cronice ale ficatului, inflamației splinei și a căilor biliare, litiazei biliare, hemoroizilor, colitelor, reduc reacțiile alergice.

10. Mugurii de soia

Mugurii de SOIA conțin proteine și grăsimi de înaltă calitate, fibre, lecitină, o cantitate mare de calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc, seleniu, precum și fosfor, mangan, fluor, cupru, cobalt, vitaminele C, B1, B2, B3 și caroten. Ele conțin toate aminoacizii necesari omului. Normalizează metabolismul, elimină excesul de colesterol, contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare și la normalizarea funcției ficatului, îmbunătățesc funcțiile creierului, încetinesc îmbătrânirea pancreasului, reduc iritabilitatea nervoasă și oboseala, îmbunătățesc somnul. Sunt deosebit de utile copiilor, persoanelor în vârstă, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, persoanelor cu muncă intelectuală și fizică intensă.

11. Mugurii de in

Mugurii de IN conțin o cantitate mare de ulei, caroten, carbohidrați și mucilagii. Sunt cea mai bogată sursă de acizi grași valoroși (linoleic și linolenic). Au efecte emoliente și protectoare în cazul proceselor inflamatorii și ulcerative ale mucoaselor tractului gastrointestinal. Acționează ca un laxativ ușor și reduc nivelul de colesterol.

Concluzie

Includerea mugurilor în dieta zilnică este un element necesar al unui stil de viață sănătos pentru fiecare persoană. Medicii elvețieni au început de ceva timp să recomande pacienților lor între 50 și 100 de grame de boabe germinate pe zi. Ei susțin că, în acest fel, organismul este întinerit, starea generală se îmbunătățește și se previn răcelile. Acest lucru se explică prin faptul că, având un conținut caloric scăzut, boabele germinate au o valoare energetică ridicată. De asemenea, acestea au proprietăți antioxidante, care încetinesc procesele de îmbătrânire.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 20 iunie 2024 14:51
Vizualizări: 265

Citiţi de asemenea

Globalizarea este unul dintre cele mai discutate procese din lumea contemporană. Ea este văzută ca un pas inevitabil spr...
126
Organizatorii popularului concurs de fotografii umoristice cu animale Nikon Comedy Wildlife Photography Awards au închei...
144
Pe 6 iunie 2023, omul de știință rus Mihail Iurievici Pavlov a susținut teza de doctorat în care a demonstrat importanța...
94
Din vremuri străvechi, în sate, mai ales înconjurate de păduri rare, feriga era folosită pentru conservarea recoltei, ca...
76