ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile curative ale păsturii

Produsele apicole sînt produse indispensabile ale vieții omului. Cînd vorbim despre produse apicole, ne gîndim, în primul rînd, la miere. Între timp, păstura este o substanță foarte nutritivă, în care lipsesc alergenii. De aceea, spre deosebire de miere. Păstura atrage oamenii ce sînt supuși reacțiilor alergice.

În esență, păstrura este un fel de polen, adus de albine după colectarea lui de pe flori sau plante. Albinele aduc polenul, apoi îl depozitează în celule, turnînd deasupra miere.

Păstura mai este numită și pîinea albinelor. De menționat că păstura, de regulă, nu are o componență uniformă. Componența păsturii depinde de materialul d bază – florile de pe care albinele harnice culeg miere.

Potrivit savanților, păstura se asimilează 100% de către organismul uman. 100 g de păstură conține de cîteva ori mai multe vitamine. Păstura conține exclusiv vitaminele A și E. De aceea, ținînd cont de acest produs al apiculturii, trebuie de ținut cont de cantitatea păsturii pentru fiecare persoană în parte.

Păstura este considerată un anabolizant natural, contribuie la sporirea masei musculare, ajută la restabilirea puterilor după traume sau operații. Datorită calităților sale unice, păstura este indicată în tratamentul gastritei, ulcerului stomacal și a duodenului. De asemenea, se indică în cazul afecțiunilor ficatului, pancreasului, are efecte benefice în cazul efectelor anemiei, ea sporește conținutul de hemoglobină.

Potasiul și magneziul ce se conțin în păstura de albine. Ameliorează activitatea mușchiului cordului, ajută la aritmie.

Păstura este un remediu de profilaxie excelent de combatere a ictusului și infarctului. „Pâinea albinelor” ajută la eliminarea colesterolului din organismul uman. De asemenea păstura are un rol de antidepresiv, reduce nivelul de acid uric în sînge. Ajută la tratamentul bolilor glandei tiroide.

 

Sursa: rus-health.info

Joi, 23 iunie 2016
Vizualizări: 1540

Citiţi de asemenea

Unii consilieri ai Consiliului Municipal deseori lansează declarații critice, fără a avea cea mai vagă idee despre subie...
72
După ce ieri a fost stopată activitatea uzinei de sortare a deșeurilor municipale a companiei ABS SRL, astăzi consilieri...
54
ABS Recycling Moldova este unicul proiect de sortare a deșeurilor din țara noastră. Acesta, însă, își va sista activitat...
110
«Noua paradigmă științifică: modele posibile ale viitorului Rusiei și a lumii globale» - așa se numește studiul efectuat...
124