ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Proprietățile curative ale vișinelor

Ce conține vișina? Fructoză, glucoză, acidul citric și malic, săruri minerale, vitaminele A. B1, B2, C, P, PP, acid folic, caroten, substanțe tanine, pectine, cupru, ulei eteric etc.

*Vișinele sînt considerate dietetice. Contraindicațiile la consumul de vișine sînt: gastrita cu aciditate sporită, ulcer stomacal și duodenal.

* Sucul de vișină are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, iar în caz de febră – potolește setea.

* Decoctul de vișine are un efect benefic asupra sistemului nervos central.

* În cazul problemelor la coloana vertebrală, medicina recomandă consumul 1 kg de vișine pe zi, împreună cu lapte (7-8 pahare).

* Vișine sînt recomandate în cazul artritelor, bronșitei, astmului bronșic, în calitate de expectorant.

* Dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus, trebuie să mîncați înainte de masă cîteva vișine – acestea vor satura stomacul și vor conferi senzația de sațietate.

* În caz de migrenă și dureri de cap, se aplică pe frunte pulpa de vișine – durerea va dispărea în cîteva minute.

*În cazul hemoragiilor nazale, faceți sul cîteva frunze de vișin și aplicați în nare.

* În cazul hipertensiunii arteriale:

Peste 2 linguri de codițe de vișine se toarnă un pahar de apă, se fierbe, se infuzează. De bea de 3-4 ori pe zi cîte 1 lingură.

* În cazul menstruației abundente și îndelungate

Peste o lingură de codițe de vișine se toarnă un pahar de apă clocotită, se fierb 5 minute, se infuzează 1 oră, se strecoară, se bea de 3-4 ori pe zi, cîte ½, 1/3 pahare.

 

Sursa: rus-health.info

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
160
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
242
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
241
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
261