Psiholog suedez: Trebuie să oprim încercările de a educa copii unisex

/ Vizionări: 3568

дети нейтрального полаIn Suedia a izbucnit un nou scandal în legătură cu tendința de a-i educa pe copiii preșcolari din grădiniță ca fiind ființe "unisex". Totul porneşte de la ideea că autorităţile şi societatea nu ar trebui să tolereze nici un fel de distincţii între sexe, să îi înţeleagă pe cei care nu au o identitate sexuală clară şi să accepte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Ceea ce doresc însă astăzi activiştii „genului neutru” este o societate care şterge complet rolurile tradiţionale femeie – bărbat şi stereotipurile lumeşti în modul cel mai profund. De la inventarea, la mijlocul anilor '60, a pronumelui neutru „hen”, care înlocuieşte „el” şi „ea”, s-a ajuns în zilele noastre la controlul jocurilor stereotipe dintre copii în grădiniţe şi numele unisex.

Cunoscutul psiholog Alf Svensson a făcut o declarație în ziarul Aftonbladet, numind această poziție fundamentalistă și a cerut educatorilor să lase jucăriile și obiceiurile băieților și fetelor în pace și să oprească persecutarea lui Martin Ingvar, profesor de neuropsihologie, care s-a aventurat să atragă atenția asupra problemei.

Potrivit lui Svensson, comportamentul viitorilor bărbați și femei nu este determinat de societate, iar căutarea genului "neutru" este o violență împotriva naturii, un experiment cu consecințe periculoase în primul rînd pentru copii: cei mici pot fi afectaţi în plan psihologic şi social, devenind confuzi la sugestia că ar exista un al treilea gen „intermediar” într-un moment în care mintea descoperă lumea şi trupurile se dezvoltă.

Articolul lui Svensson a fost diseminat în sute de mii de exemplare în rețelele sociale și a adunat peste o mie de comentarii. Psihologul însuși este conștient de faptul că un asemenea demers înseamnă pentru el izolarea, dar el a ajuns la 69 ani și nu este prea îngrijorat.