ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Publicitate verde: a fost odată…




 

 

World Wildlife Fund înțelege perfect că educația ecologică este necesară de la o vîrsta frageda, deoarece oamenii cu o gîndire echilibrată, o percep "fără tragere de inimă" și cu reticență. De fapt, oare nu poveștile ne învață să procedăm aşa cum o persoană modernă și conștientă nu ar trebui să facă? 

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

Pe postere totul este diferit: Jack, încăpățânat ca un activist adevărat, s-a legat de vrejul de fasole, deși în povestea originală băiatul l-a tăiat pentru a supăra uriaşul. Și Scufiţa Roşie, evident, apără lupul! „Cele mai bune personaje - pentru final", - convinge publicul mic sloganul posterelor.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

Agenția rusă "Michelle Moore" a creat o serie de postere sociale ("Robinet", "Rulou" și "Hârtie") pentru a fi distribuite în birouri, în scopul de a încuraja angajații să aibă grijă de resursele planetei. "Trei sferturi din suprafaţa Pământului sunt acoperite de apa, însă din toată această cantitatea, apa dulce constituie doar 2,5%. Astăzi, 80 de țări suferă din cauza penuriei de apă. Nu lăsați robinetul deschis fără necesitate! Din robinetul deschis complet, la fiecare minut se scurg în canalizare 15 litri de apă. Utilizarea necontrolată a apei ucide Pămîntul".

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

"Aproape 20 kg de diverse resurse, inclusiv lemnul, sunt cheltuite pentru fabricarea unui rulou de prosoape de hâîtie sau hîrtie igienică. În spatele lor stau defrișările, distrugerea plămânilor planetei și migrația animalelor. Dacă nu vom înceta să tratăm planeta noastră într-un mod absurd, ucigător, atunci o vom pierde".

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

"Hîrtia este unul din componentele principale ale gunoiului de birou. Pentru producerea unui pachet de hârtie sunt necesare aproximativ 100 kg de diverse resurse (substanțe chimice, apă, combustibil și lemn). "Un astfel de lucru mic, cum ar fi o hîrtiuţă mototolită, pare a fi neînsemnată, dar costă foarte scump planetei”.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

"Orice am face, nu le putem întoarce înapoi", - spune inscripţia de pe aceste postere creative consacrate protecției rinocerilor. Aceste animale sunt în pericol de dispariție şi dacă noi toţi cu eforturi comune nu vom avea grijă de supraviețuirea lor, le vom pierde pentru totdeauna. Şi nici girafa, nici zebra, nici antilopa cu cornul fals nu le pot înlocui.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

Sediul WWF din Turcia, protestează vehement împotriva produselor modificate genetic, după simplele experimente realizate pe rozătoare, oamenii de ştiinţă au fost nevoiţi să recunoască prejudiciul adus de OMG.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

În contrast cu ananasul violet, o păstaie de mazăre de culoare verde ar părea destul de decentă, dacă produsele după forma lor nu ar semăna cu grenade: oricum, consecințele utilizării lor nu sunt mai bune.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

"Natura nu poate fi reciclată",- anunţă „posterele de gunoi” de la WWF. Despre ce ne relatează această publicitate? Desigur, despre un supra-volum de deşeuri, pe care le produce omenirea fără a se deranja mai întîi să găsească un mod sigur de reciclare!

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

Materialele plastice și diverse produse chimice aruncate poluează mediul înconjurător, afectând în mod negativ animalele și păsările. Deci, din nou, totul se rezumă la trei reguli de bază: redu deșeurile, reciclează sau reutilizează lucrurile vechi.

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

La prima vedere, în faţa noastră se înalţă un perete de beton acoperit cu găuri de gloanţe. Însă, dacă ne vom uita mai atent, fiecare gaură este un buştean lăsat după un copac tăiat. În această campanie publicitară de la WWF, creată de agenţia franceza Publicis Conseil, sunt citate date statistice triste: în fiecare săptămână sunt tăiate 250000 ha de pădure tropicală. Omul simplu poate contribui la conservarea pădurilor, cumpărînd produse din lemn cu marca "FSC".

 

Зелёная реклама: однажды в сказке… 

 

Agenţia de publicitate Kitcatt Nohr din Londra, a creat acest poster la comanda WWF: Tăierea ilegală a copacilor distruge nu numai copacii. Copacul - coroana, rădăcina, scoarța şi fructele – servesc ca locul de adăpost și de hrană pentru animale, păsări, reptile şi insecte – şi este la fel de necesar pentru viața umană. Dacă un copac menţine o mulțime de vietăţi, imaginați-vă cît de multe sunt într-o pădure întreagă?

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 09 noiembrie 2012 11:00
Vizualizări: 4547

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
162
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322