ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pulbere pentru dinți în condiții de casă


În zilele noastre, există tot mai multe informații că substanțele chimice de uz casnic sînt periculoase pentru sănătate. Să nu mai vorbim de detergenți și de multe alte produse care, fără îndoială, ușurează viața noastră de zi cu zi. Pasta de dinți, de asemenea, nu este atît de simplă precum pare. Pentru a vă păstra dantura, folosiți prafuri naturale care oferă nutriție gingiilor, curățare moale și albire sigură.

Compoziția pulberii pentru dinți:

3 linguri de bicarbonat de sodiu

1 lingură de sare fină (puteți folosi sare de mare, este mai bogată în minerale)

1 linguriță de argilă (se vînd în farmacii) 

3-8 picături de uleiuri esențiale (cuișoare, arbore de ceai - au un efect ferm și liniștitor asupra gingiilor, puteți adăuga menta ca aromă)

Se amestecă totul bine-pulberea pentru dinți este gata.

Acest praf nu doar curăță foarte bine dinții, îi lustruiește, dar are și un efect de întărire asupra gingiilor, dinților. După mai multe utilizări, sîngerarea gingiilor va dispărea, dinții nu se vor mai clătina. Nu există practic nici o reacție alergică la această pastă.

Pulberea de dinți poate fi făcută cu ușurință și din plante. Vom enumera doar cîteva plante pentru pulberea de dinți:

Urzică, cardamom, coriandru, cuișoare, turmeric, scorțișoară, ghimbir, semințe de mărar, coajă de aspen, coajă de mesteacăn (gust neutru, luăm mai mult de 50% ca componentă ușoară), coajă de fructe de rodie (gust plăcut acru-amar, proprietăți foarte utile), piper negru, mușețel, cimbru, echinaceea, salvie, frunze de dafin.

În primul rînd, trebuie să uscați totul bine. Apoi măcinați cît mai fin într-o rîșniță de cafea. Praful măcinat cu grijă din orice plantă vă va curăța perfect dinții. Pentru a da amestecului final un gust nobil, se recomandă adăugarea la amestecul final a unor ierburi de gust, cum ar fi mentă și lemongrass.

Alegeți orice plante și faceți un amestec plăcut la degust. Încercați să experimentați și să obțineți nu numai un amestec plăcut și parfumat, ci și un amestec care este util pentru gingiile și dinții dvs., o pulbere naturală pentru dinți.

Miercuri, 04 august 2021
Vizualizări: 199

Citiţi de asemenea

1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
127
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
135
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
61
Al doilea an trăim în condițiile pandemiei mondiale, sub povara căreia realitatea cotidiană, care părea cea mai rezisten...
112