Puterea vitală a verdeții
Majoritatea oamenilor nu percep verdeața drept o mîncare separată, considerînd că verdeața este mîncarea exclusivă pentru iepuri. Însă puțini dintre ei cunosc valoarea nutritivă a verdeții și că aceasta depășește de cîteva ori valoarea nutritivă a diferitor rădăcini și legume.
Pentru om, rădăcinile sînt mai gustoase decît vîrfurile, deoarece conțin mai mult zahăr, amidon și apă. Verdeața e săracă în aceste componente, de aceea, nivelul de calorii nu depășește 30 kcal la 1 kg, fapt ce face verdeața un produs indispensabil în cazul respectării unei diete alimentare. Mai mult, verdeața este foarte bogată în vitamine și minerale, ce îi conferă un gust specific.
Prin verdeață noi deseori subînțelegem așa-zisa iarbă: salata, pătrunjelul, mărarul, ceapa verde și alte tipuri de verdeață – busuiocul, măcrișul, rucola, spanacul, frunze de muștar, mangold, coriandru și multe altele.
Noi considerăm verdeața doar un supliment pentru bucatele principale. În zadar. Verdeața conține foarte multe substanțe, necesare pentru funcționarea normală a organismului.
Verdeața trebuie să devină un fel separat de mîncare, prezent permanent pe masa noastră. Verdeața conține fibre, ce ameliorează activitatea intestinelor și contribuie la curățirea lui. Fibrele absorb ca buretele rămășițele de alimente nefermentate, iar stimulînd contracția intestinului, le elimină din organism.
Anume datorită aceste capacități puternice a verdeții de a purifica organismul, consumînd-o veți putea reduce conținutul toxinelor, care se acumulează, ținînd cont de situația ecologică.
Însă trebuie să înțelegem că pentru curățarea organismului trebuie să consumăm zilnic cel puțin 200 g de verdeața curată și proaspătă, un perioadă îndelungată de timp.
Sursa: vedamost.info