ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Puzzle Batu alpinismAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Revenind la evenimentele de-tătară invazia mongolilor, şi anume 1237 - 1238 de ani, se confruntă cu o valoare justă de puzzle-uri. Mai întâi de toate, notorii "hoardă sălbatică" a acţionat cu selectivitate inexplicabile. principi Volhov (a trăit în Europa de Sud Volyn, din anumite motive nu a fost lovit, la toate. Batu jurat linişte credinţă, iar averile lor au rămas intacte. Dacă acceptaţi versiunea care invazia Batu este doar lupta Iaroslav şi Alexandra cu rivalii lor, nu este nimic surprinzător Eu nu am fost,. realizat în momentul în care, cu Jaroslaw şi Alexander glumit cu care nu a urcat pe tron, nu a încercat să devină concurenţi.
Spre deosebire de misterios pare mai alb decât povestea Kovel. Cronicari de un adevăr universal recunoscut că "a Hoardei de Batu" timp de şapte săptămâni întârziată în apropierea oraşului mici devastarea-l cu o încăpăţânare inexplicabilă. Nu oraş strategic nu au avut - şi, totuşi, "armata Ordynskoe" luni şi jumătate a fost marcarea pereţii lui ...

Aici apar întrebări:

1. De ce locuitorii de stepa ", până în momentul de învăţare să se ocupe de kamnemetami chinezi şi berbeci, în cazul de Kovel este capacitatea sa de a puţin o dată pierdut? (Aproape toate marile orase din Rusia a avut loc mai puţin de şase - şapte zile). Pentru a explica acest fenomen, versiunea clasică afirmă că Kozelsk era situat atât de convenabil pentru apărare, că toate maşinile din China au fost inutile. Poate. Dar, chiar dacă situaţia a fost şi pentru a nu elimina problema.

2. De ce, atunci când se confruntă cu o astfel de cetate de necucerit, care nu avea strategice valoarea reală, cuceritorii nu au renuntat si s-au grabit căutare de producţie mai uşor? În plus, ca prada in acest oras mic din nimic ...

Privire la aceste aspecte, istoria oficială preferă să nu răspundă. Nu versiuni. Mongol-tătară doar a luat şi a rămas la Kozelsk. A ales să şi caute logica în acţiunile lor lipsită de sens - Asia ...

hoardă Există încă o ipoteză, pe care se crede că tătarii au fost wreaking Kozelsk. Prinţul de Chernygov şi Mstislav Koźle, cincisprezece ani în urmă, în timp ce la Kalka, a luat parte la asasinarea ambasadori tătară. Şi, deşi de timp el a murit, tătarii au crezut că supuşii săi sunt "responsabilitate colectivă" pentru uciderea a ambasadorilor.

Cu toate acestea, pe Kalka luptat şi a participat la asasinarea a ambasadorilor tătară din Smolensk, Printul Mstislav-Boris Romanovich vechi. Dar niciodată nu a fost Smolensk tătară grevă. Nici 1237-1238, nici după! În principatul tătari Smolensk apar uneori, dar la foarte capitala de Smolensk nu este atacat niciodată. Pentru Kozelets păcatul merită aceeaşi pedeapsă severă, dar locuitorii din Smolensk să fie lăsat în pace, în orice viata ca acest lucru ar putea întâmpla. Fie există o tradiţie, sau nu. Fie responsabilitatea colectivă a tuturor celor care au atacat mesageri, sau ...

Faptul că Kozelsk şedea prinţ din dinastia Chernygov. Un fel cu care Alexander Nevsky Iaroslav s-au luptat ca cu unii dintre concurenţi. Acelaşi lucru se aplică la Riazan, care a ucis nu numai prinţ, dar soţia şi copilul mic. Povestea Distrugerea Ryazan Batu "este o ficţiune pur literar, precum şi acuzaţiile că prinţul de Ryazan" ucişi în Hoardei, "în timp ce soţia lui este în disperare, sa sinucis, pur şi simplu nu pot uita autentice.

hoardă Dacă Baty - "sălbatice tătarilor" dornici de pradă, nu este clar de ce trupele sa transformat brusc de la Novgorod. La un moment dat a dominat teoria că totul sa întâmplat din cauza unei dezghet timpurie, care a afectat o suprafaţă uriaşă şi transformându-le în mlaştini. Cu toate acestea, există dovezi documentare,că în secolul al XIII-lea în emisfera nordică observate doar de răcire larg răspândită că climatologii au chiar denumit "Micul Ice Age perioada. În al doilea rând, câţiva ani mai târziu, în aceeaşi lună, fratele mai mic al lui Alexandru Nevski Andrei mers imediat o mie de mile într-o grabă cu legiunea în ajutorul fratelui său. Acest lucru este posibil într-un singur caz: daca cavalerie a fost pe râurile şi lacurile îngheţate. Deci, de vreme nu are nimic de a face cu asta. "Baty" - aceasta este Alexander Nevsky, care nu a mers la Novgorod, pentru că a fost oraşul său. Cine a luat cu asalt posesiunile lor?

Kozelsk Ciudat asediu prelungit, iar persistenţa cu care "tătarii" prins oraş au primit o explicaţie rezonabilă: Nevsky a încercat să reducă numărul de rivali posibil, cum poate.

Relativ puţin din alt motiv Smolensk. Dacă Batu - străin stepa, mereu ocupat cu producţia, este clar de ce tatari nu au făcut o singură încercare să profite de Smolensk, unul din oraşele prospere şi bogaţi din Rusia. Dacă este Baty Alexander Nevsky şi refuzul său de a dobândi oraşul are un motiv bun. Smolensk, la momentul, al doilea numai la bogăţia Veliky Novgorod în anul de "invazia tătarilor, a fost un nu este o foarte uşor pradă nu numai pentru că el nu a fost atins de mai multe dispute, şi, astfel, sa consolideze rămas intacte. Smolensk a fost centrul comerţului internaţional. Oraşul are mai multe şantiere comerciale şi depozite, aparţinând comercianti numeroase străine. Atacul asupra unui astfel de centru important de comerţ internaţional ar fi vinovat pentru consecinţele rău. Împotriva lui imediat atacat nu numai comercianti acestora, precum şi guvernele străine ai căror cetăţeni şi a bunurilor lor vor inevitabil ar fi suferit în timpul atacului. Ar putea urma răzbuna împotriva comercianti ruse in strainatate - exemple abundă. Astfel de consideraţii ar putea opri popoare de stepă, Batu? Fără în orice grad. "Lumea opinie" nu este un decret. Astfel de consideraţii ar putea opri Batu Alexandra? Absolut. În final, scopul său nu a fost miniere, dar pentru a consolida puterea asupra Rusiei, care a cerut şi abilităţi de a desfăşura jocul politic complex, să ia în considerare mai mulţi factori. Alexandru nu s-ar ar pune în pericol de comerţ exterior a Rusiei.

Şi o întrebare mai "invazie": de ce cel mai mare oraş a avut loc impotriva "tătarilor" câteva zile? Ryazan a scăzut în şase zile. Aproximativ aceeaşi situaţie a fost cu alte oraşe. Între timp, nu numai Kozelsk mici a avut loc timp de şapte săptămâni, dar ca un mic Torzhok sa redus doar la a treia săptămână.

Raspunsul este simplu: Torzhok Kozelsk şi nu este afectat de conflicte interne, păstrată şi consolidată, precum şi un număr mare de persoane potrivite pentru serviciu-versa. Dar capitala la momentul "de la invazia tătarilor" au fost doar o stare foarte proastă.

hoardă În special în mod clar văzut în exemplul de la Kiev, care este "tătarii" a luat toate în câteva zile. Acest lucru este foarte ciudat - Kiev a fost una dintre cele mai mari oraşe, nu numai Rusia, ci şi în întreaga Europă, aceasta a fost comparat la Constantinopol, în el, în conformitate cu Thietmar Marzeburgskogo, un oaspete din Germania, a fost "opt pieţe şi mai mult de patru sute de biserici."

Declin rapid de la Kiev a fost atât de misterioasă, care a fost născocit poveşti despre asediul de la Kiev la 93 de zile. De fapt, nu este. Nouăzeci şi trei zile - de data aceasta nu între începutul şi sfârşitul de asalt, şi prima apariţie a "tătarilor" de ratificare şi de captare de la Kiev. La început a apărut zidurile de la Kiev "Batu guvernator" Mengat şi a încercat să convingă prinţ al Kievului de predare a oraşului, fără o luptă, dar trimişii lui Kievites ucis, iar el sa retras. Şi trei luni mai târziu a venit "Baty. Şi câteva zile el a luat în oraş. Acesta este intervalul dintre aceste evenimente şi sunt numite "lung asediu."

De ce Kievul a căzut atât de repede? Thietmar Marzeburgsky arl în Kiev, în secolul XI. când oraşul, "mama de oraşe din Rusia, nu a intrat încă o perioadă de dispute princiare. Batu a venit un pic mai târziu. Şi asta este ceea ce sa întâmplat în acest timp: 1169 - Andrew Bogoliubsky, domn al Suzdal, a luat orasul de pe 8 mai. Doi câştigători ai zilei sale jefuit. Cronica Hypation: "... au jefuit aceleaşi două zile, întregului oraş, şi nu a existat nici o mila pentru nimeni: nici biserica, nici ţărani, nici toţi cei care au legat. Şi erau vaietele mare de locuitori, Kiev acestora, precum şi tristeţea, şi durerea nemângâiat ... . Aceasta nu este "rău Tatarova" este creştini rus ... Next - 1174 captura Kiev Jaroslav Lutsky. Lui aruncă Roman Rostislavich. În acelaşi an, Jaroslav întoarce. Pentru a-l atac Svetoslav Olgovich, unităţi de stocare şi aderenţi jafuri Iaroslav. Toate aceste probleme nu au dus la jafuri pe scară largă şi distrugere, după cum v1169 oras, dar fără a incendiilor, revolte şi ucideri nu sunt eludate. În 1204 la Kiev a coborât de la Rurik Rostislavich Polovtsian armată şi, în termeni moderni, a oferit candidatura lui fără opoziţie. Când oamenii din Kiev a refuzat, a început asaltul. Laurentiana Cronica: "A face un mare rău în teren Rusă, ceva timp, deoarece botezul de la Kiev călugări şi. Călugăriţe ani respectabil tocat sus, şi preoţii din vechea şi orbi şi şchiopi, şi uscat în lucrările - toate tocate în sus, şi alţi călugări şi călugăriţe, şi preoţii şi soţia preotului, şi Kiev cu copiii şi pe fiicele lor în creşterea completa ... " Vă puteţi imagina ce se întâmplă în oraş, când a fost de ardere de la un capăt la altul.

hoardă La Kiev adversităţii nu se termină. Rurik şedea încă pe tron de la Kiev, dar apoi într-una din campaniile sale militare prins Prinţul Roman şi tuns cu forţa un călugăr. Dar, un an mai târziu, când Roman a fost ucis, agitat Rurik asamblate echipa din nou după luptă şi jafuri, se aşeză la Kiev. Mai mult ca o încăierare publicării acerbă şi aglomerat. Rurik în mod repetat, lovituri cu piciorul de la Kiev prinţi terenuri Seversk, el a lins rănile, reuneste puterea si este din nou sub zidurile de la Kiev, a luat în oraş, urmărit, el se întoarce ... Ambele părţi au devastat complet terenuri de duşmanii lor şi răzbune pe orăşenii, probabil, deja complet osatanevshim de incertitudine astfel de viaţă. În cele din urmă, la Kiev (nu fără violenţă, desigur), intră în posesia Vsevolod Cuib Mare, dar în 1212 un al doilea expulza el prin forţă prinţi Smolensk şi pune pe masă Mstislav Romanovici.
"Tătarii" a venit să strice oraşului jumătate de distrus, în cazul în care pereţii încalcă căscat şi de a proteja aceste ziduri a fost extrem de dificil, deoarece oamenii nu înţeles. Mai mult, Kievul a fost aruncat de Prince Michael - abia auzit de abordare a "tătarilor", el sa grăbit să scape. Au auzit de "orfane" tabelul de la Kiev galloped Daniel Galitsky, pus acolo un Dmitri milenară şi a plecat. Warriors, de altfel, nu a părăsit. Asta e Dmitri, un om de la Kiev, un nou brand, condus de apărare rupte, pustii oraş, în cazul în care pereţii nu au fost soldaţi profesionişti, dar oamenii obişnuiţi.

Este interesant faptul că Dmitri capturat răniţi, nu a fost nici executat, nici torturat. Dimpotrivă, în deplin acord scrie unele cronicari, "Baty" a adus milenară a persoanei sale, şi Dmytro participat la o campanie de "tătari" în Europa. Ca şi cum nu sa întâmplat nimic, i sa oferit un nou serviciu - şi Dmitry acceptat-o.

Prin urmare, concluzia este evidentă, "invazia Batu" surprinzator coincide cu vârf de gestionare a crizei politice acute şi violent în Rusia. La începutul secolului al XIII-lea principatelor fragmentarea au ajuns la un grad extrem. Aceasta este cauzată de faptul că, în Rusia, în termeni moderni, nu a fost supraproducţie de prinţi. Oferta depăşeşte cererea - prinţi prea multe, iar locurile lor nu au fost suficiente. Apar "tătarii" şi sugerează comanda! În anii precedenţi "invazia tătarilor, Rusia împotmolit în războaie interminabile, nelinişte, mizerie sângeroase. Odată cu apariţia tătarilor se schimbă foarte dramatic: domniilorRând, printre numeroşi principi ruşi, unul devine un senior, a primit eticheta pe aşa-numitele "Grand Principatului. Pentru cei care încearcă să se opună unei astfel de ordine de lucruri şi de modă veche pentru a dezlănţui un război sângeros, cu regularitate surprinzătoare şi misterioasă, cade "Hoardei de" cavalerie.
Nu este nevoie de a inventa nimic şi trageţi urechile lui. O introducere detaliată a activităţilor "Hoardei" în Rusia conduce la concluzia: "Ordyntsi nu face alte lucruri în afară de ordinea de sprijin în Rusia. Din nou, aceasta este o situaţie unică: tătarii se comporte numai în Rusia. În alte ţări, ele nu-i pasă, pentru menţinerea şi crearea unui sistem armonios al domniei mare.

Unul are numai să recunoască faptul că Rusia şi Hoarda - la fel ca toate dintre ele dispar ciudăţenie, ilogice, de neînţeles. Totul se încadrează într-un sistem coerent: "hoardă" - doar armata de prinţii Vladimir-Suzdal, prin forţă a introdus în Rusia nedivizată. Din 1328, atunci când autoritatea unic asupra Rusia a luat Ivan Kalita - şi înainte de război, cu Mamai raiduri tătară în Rusia au fost înregistrate.

Vitaly Erofeev.
Ziarul Echo Tavria

Sursa: sword.org.ua

ABONAȚI-VĂ
Joi, 27 noiembrie 2008 9:47
Vizualizări: 4155

Citiţi de asemenea

Hipertensiunea și ateroscleroza sînt cele două cauze principale care duc la afectarea circulației cerebrale.Încălcarea...
0
Într-o școală din Moscova un băiat a încetat să meargă la lecții. Nu merge o săptămână, două... Leova nu avea telefon, i...
513
Aceste plante nu sînt greu de plantat în propria grădină și chiar acasă pe pervazul ferestrei, dar vor fi de neprețuit...
940
Timp de multe secole, mierea a fost renumită printre oameni pentru proprietățile sale vindecătoare. Același lucru se p...
531