Rădăcina miraculoasă
Ghimbirul posedă o combinaţie unică de gust şi de proprietăţi medicinale – astfel de combinaţii nu se găsesc nici în orice alte condimente. Judecaţi şi singuri.
- În rădăcină de ghimbir sunt de la 1 la 3% de uleiurile esenţiale.
- Ghimbirul conţine vitaminele C, A, B1, B2, precum şi, calciu zinc, potasiu, sodiu, fier şi multe aminoacizi: triptofan, lizina, treonina, fenilalanina, metionina şi valina.
- Rădăcina de ghimber: subţiază sângele, îmbunătăţeşte alimentarea cu oxigen a creierului şi reduce tensiunea arterială;
- ajută la eliminarea toxinelor şi normalizarea proceselor metabolice;
- îmbunătăţeşte imunitatea, reduce inflamaţia şi este un remediu preventiv excelent împotriva răcelilor;
- reduce colesterolul "rău" din sânge, stimulează digestia;
- este eficient pentru prevenirea cancerului de proprietăţi anticancerigene şi anti-inflamatorii;
- ucide microbi şi creste rezistenţa organismului.
- Ghimbirul este un toner natural: ceai cu ghimbir scuteşte organismul de oboseală, moliciune şi iritabilitate.
Sursa: vegopolis.ru