ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Râme şi Fabricarea vermicompostAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Râme şi Fabricarea vermicompost Habitat de viermi.
Ridicat de azot. Nevoie de foarte de azot conţinând viermi organice. În creştere de azot bogate skrost substrat şi fecunditatea de viermi avânta.

Umiditate. Mai ales condiţie importantă pentru durata de viaţă a viermilor este suficienta umiditate. constrângere Umiditate 30-35% mai mici asupra dezvoltării lor, şi umiditatea relativă 22%, aceştia mor într-o săptămână. Râme atunci când este în creştere de umiditate optim 70-85%, adică aproape de conţinutul de apă în organism a viermelui.

Aciditate. Într-un mediu cu aciditate mai jos pH = cinci sau mai sus, pH = 9, toate viermi muri în câteva săptămâni. Optimă pentru viermi este un mediu cu pH neutru = 7.

Temperatura. Ca regulă, la o temperatură de +5 ° C, viermi liber intestinului şi nu pentru hrana animalelor. Ei merg mai adânc în sol şi fluxul "în hibernare. În primăvara anului viermi urmare a 1,5-2 săptămâni înainte de dezgheţare a solului (dispariţia a stratului congelate).

Salinitate. Concentraţia de săruri de 0,5% este fatal pentru viermi. Cu toate acestea, viermi tolera concentraţiilor crescute de carbonat de calciu, carbonat de fier, sulfat de aluminiu, clorură de fer.

Fertilităţii. Fiecare indivizi maturi se afla în perioada de vară 18-24 gogoşilor, fiecare conţinând 1-21 ouă. După 2-3 săptămâni de la trapa yaiz noi indivizi, şi după alte 7-12 săptămâni, sugari "se pot produce pui. Viermi vii 10-15 ani, lungimea de zeci de centimetri. Tinerii indivizi maturi cantaresc pana la 1 an
Tehnologie Worms
În Statele Unite, ca urmare a muncii de reproducere a fost afişat vierme roşu californian. Acesta oferă o reproducere 18-26 ori în climatul local şi 500 de ori de reproducere în sere speciale, în timp ce rudele sălbatice dau 4-6 reproducere ori.

Cu toate acestea, studiul a constatat că, pentru prelucrarea industrială a deşeurilor organice orice poate fi folosit viermi derivate din populaţiile locale sălbatice.

Este foarte important, deoarece viermii sunt foarte greu să se obişnuiască cu alimente noi. Acest lucru se datorează caracteristicilor lor biologice, şi anume, că viermii sunt programate pentru a asimilarea de produse alimentare imediat după naştere, şi apoi a lua folosit la diferite produse alimentare nu pot. Prin urmare, achiziţionarea de viermi tehnologice este întotdeauna un risc pentru cumpărător. Stabilindu-substraturi noi este posibilă numai gogoşi de viermi. Incubaţie, viermi nastraivaivayutsya pentru prelucrarea acestui tip de alimente.

Prin urmare, gradinari recomanda utilizarea de viermi locale, obişnuiţi cu climatul local, pesticidelor care nu conţin nematozi ciudat.

Cele mai multe dintre viermi, realizate cu echipamente de gradina Biohumus în sol moare.

De unde puteţi obţine viermi
Uită-te viermi în grămezi gunoiul de grajd vechi, în grupuri de frunze de anul trecut. Puteţi viermi tip în sol săparea de primăvară. Există o modalitate de a atrage viermi. În patch-uri de zmeura, puteţi în pădure, să sape un şanţ la o adâncime de lame tip baionetă, cu Tuck există compostul de anul trecut, bine-umezeşte şi se acoperă cu hârtie sau pânză groasă de sac, şi a pus un panou mare pe partea de sus. 1-1,5 săptămâni mai târziu, în şanţul va râme, care pot, împreună cu materia organică colecta într-o găleată. Pentru chervyatnika - viermi cultivator au 500-1000 de persoane pe un pătrat. metru de cultivator.

Substrat pentru viermi
Pentru a pregăti substrat pentru viermele foloseşte gunoi de grajd de bovine, porcine, păsări de curte gunoiul de grajd. Cu toate acestea, gunoiul de grajd proaspat nu este adecvat, din cauza numărului mare de amoniac şi cloruri. Gunoiului de grajd amestecat cu aceeaşi sumă (în greutate) de paie, fân, rumegus, etc

Compostul materiei organice pentru viermi produs numai in gropi sau gramezi, înălţimea 1,5-2 UIpa, dar nu în orice caz, în gropi. În organice compostabile ar trebui să fie făcute la îngrăşăminte minerale complexe la rata: 1 tona de materiale compostabile adauga 2-3 kg de superfosfat dublu, 1 kg de sulfat de potasiu (dar nu şi clorură de potasiu), 2-3 kg de sulfat de amoniu 1 kg de sulfat de magneziu, 60 g boric de acid, 3,5 kg de var sau dolomit.

Burt trebuie să fie bine umezit (60% umiditate) şi acoperă compost sau doar un strat subţire de sol 5-20 cm 30-40 cm, în vara sau iarna. Compost teanc începe să se încălzească şi după 5-7 zile, în vara temperatura ajunge la 53 ° C şi mai mare. La aceasta temperatura, distrugerea semintelor de buruieni, ouă, organismele patogene, nematode, are loc timp de 5-7 zile, şi dorinţa de substrat apare după 45-60 de zile. Principalele criterii pentru disponibilitatea de substrat - nu miros de amoniac în el.

Trebuie amintit că, în încălcare a procesului de compostare este reproducerea masa de nematozi, viermi nematozi şi chiar mănâncă, rata de reproducere este foarte mare.

Pentru a accelera de maturare recomandat de perfuzare de apă de apă substrat al composturilor finisate sau vermicompost. Burt ar trebui să fie o dată la 2-4 săptămâni este bine umezite. Compostare în zone deschise pot fi de până la o temperatură nu mai mică decât -5 ° C.

Crestere de viermi la cabana mea
Găsiţi un loc la umbra copacilor, sub un baldachin, într-un şopron în subsol, etc Într-un sertar într-o cadă veche, pur şi simplu pe teren, locul grosimea stratului de compost de 40-50 cm sub forma de paturi în vrac. Ei bine umezite. Umiditatea este suficientă în cazul în care un nodul a compostului, comprimat într-un pumn, puteţi stoarce 1-2 picături de umiditate. chervyatnika Dimensiune nu ar trebui să fie suficient de mare pentru două pătrate. metru. Umidificat substrat aproape de pînză de sac sau paie şi se lasă 5-7 ore pentru a elimina amoniac reziduală şi cristale dizolvat de îngrăşăminte.

După 5-7 zile, în centrul fiecărui metru pătrat a face o gaură în care cădea o galeata de viermi situate în substrat sale obişnuite. Suprafaţă alinia Acoperiti cu pînză de sac sau paie şi umezeşte în ziua următoare. În vreme caniculară, castraveţii de udare ca nu este apa prea rece. Viermi ar trebui sa treptat utilizate pentru alimente noi.

La o săptămână după soluţionarea o privire, du-te viermi într-un nou substrat. Daca suprafata este curat de viermi, iar acestea sunt de telefonie mobilă - Aceasta este o dovadă a bunăstării lor. Dacă lent, inactiv, nu încercaţi să se ascundă de lume - sunt semne de probleme. Încercaţi să găsiţi o populaţie de noi viermi de la un alt istochnoka şi le-a pus din nou la cultivatorului. În cazul în care viermii sunt bine, nu le hărţuiască pentru 3-4 săptămâni, doar ocazional udare temperatura apei cultivatorului.

În cadrul 12-18 săptămâni fiecare vierme stabileşte o dimensiune cocon de o jumătate de bob de orez. Fiecare Cocoon este 3-21 viermi embrionului. După 2-3 săptămâni de la coconi apar viermi nou-născuţi, doar 4-6 mm lungime, care cresc repede si pentru 10-12 săptămâni de masă uvelichivyut de la 1 la 250 la 500 mg. De obicei, viermi tinere devin maturi sexual până în octombrie. În sezonul de vară a masei totale a acestora în chervyatnike-cultivator crescut 20-50 de ori.

Pentru reproducere şi de creştere a viermilor necesită o mulţime de produse alimentare. Prin urmare, chervyatnik-cultivator trebuie să adăugaţi periodic furajere straturi de 15-20 cm la fiecare 2-3 săptămâni, începând cu prima din iunie, doar 7-8 straturi. ultimul strat va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie octombrie-începutul anului, înainte de debutul de vreme rece. Înălţimea haldei poate ajunge la 60 cm, prin urmare, pentru a menţine umiditatea corespunzătoare, ar trebui să coase până feţe cu plăci.

Viermii sunt plasate în cultivator în principal în partea superioară ", grosimea stratului de alimente" de aproximativ 20 de cm, în acest strat este scos şi Utilizare pentru soluţionarea noul partid de substrat. Straturile de jos sunt slab populate, şi reprezintă Biohumus sau chervekompost. Acesta este un produs pentru care cultiva viermi. El cernută, dacă este necesar - uscate şi plasate înambalaj convenabil, sau a face paturi. Privind utilizarea bigumusa discutate în Biohumus secţiune. În timpul sezonului de vară la 1 pătrat. chervyatnika metru prelucrate mai mult de 1 tona de compost de 50% umiditate şi se transformă din vermicompost aproximativ 500 kg 50% umiditate şi 60-10 kg de biomasă de viermi vii.

Pregătirea de viermi pentru iarnă
La sfarsitul lunii noiembrie octombrie-începutul anului, în partea de sus, bogat populata de viermi de paturi, cultivator este transferat la suprafaţa zonei învecinate şi închis cu un strat de compost în 40-50 cm decora pereţii camerelor. Acest patch-cultivator trebuie să fie bine protejate de rozătoare ochiurilor de plasă de metal sau molid sucursale. Cultivator de vechi cu viermi pot vărsat apă din fântână, care a îngheţat, ceea ce face inaccesibile rozătoarelor.

La o temperatura de 6 ° C opri hrana viermilor, 4 ° C cu tractului digestiv gratuite şi se încadrează într-o stare de animaţie suspendată. Cu debut de vreme rece sunt îngheţate, dar nu este periculos pentru ei. Odată cu venirea primăverii viermi devină activi şi au nevoie de alimente, deci substratul trebuie să fie pregătite în toamna. viermi cultivate sunt foarte dependente de persoană, şi în lipsa de hrană pentru animale mor în linişte.

Conditii de viermi în grădină conservarea solului
Duşmani de viermi. Nu râme au mulţi duşmani. Cele mai periculoase dintre aceste aluniţe, shrews, şobolani, păsări, râioase, broaşte. Mole - unul dintre cei mai mari inamici periculoase de râme, distrugand o multime de viermi, prada paturi. Utilizaţi împotriva lui krotolovki. Printre duşmanii mai mic de râme pot fi numite centipedes, molii, furnici. Furnicile - concurenţi pentru produse alimentare pot fi tratate pur şi simplu săpat cuibul cu ouă. Centipedes aruncaţi pur şi simplu, de când te văd.

Principalul duşman al râmelor - un om înţelept. acţiuni nejustificate şi persoană pesticidelor se poate distruge viermi şi de a distruge fertilitatea solului. Procedaţi după cum urmează:
• Minimizare utilizarea substanţelor chimice toxice, viermii sunt foarte sensibile la acestea;
• utilizarea pentru saparea nu este o lopată, o furcă. viermi redus sunt ucişi cu o lopată;
• compactarea solului distruge viermi, solul ar trebui să fie liber.
• reacţie a solului ar trebui să fie un pH neutru = 7. Pentru a neutraliza aciditatea ar trebui să facă făină de dolomită, creta, pentru a elimina excesul de alcalinitate - Gips;
• concentraţia de săruri solubile nu ar trebui să fie mai mult de 0,5%. alcalino-Ash - caustice, deci utilizaţi-l cu atenţie, cu apă din abundenţă.
• necesitatea de a menţine o umiditate a solului suficient de ridicat. Viermii nu se tem de inundaţii.
grad ridicat de umiditate este condiţie atât de importantă încât, chiar şi la paturi mitlayderovskih, în cazul în care concentraţia introdusă în centrul creste de îngrăşăminte minerale este destul de mare, si practic nici o materie organică este introdus, râme reproduce atât de bine încât barele de protecţie pe marginile de paturi, perforate nurcilor lor ca strecurătoare Doneţ. Aparent, la paturi mitlayderovskih reproducere viermi favoarea număr mare de excreţiile rădăcină de plante şi microorganisme un sol corespunzător de mare de fond la umiditatea solului suficient de ridicat.

în materialele de text sunt utilizate broşuri AM Igonina "Cum să îmbunătăţească fertilitatea solului, în zeci de ori cu ajutorul râmelor"
Luni, 15 ianuarie 2007
Vizualizări: 8274

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
49
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
215
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
43
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
136