ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Raţionament ecovillageAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Raţionament Ecovillage În actualele condiţii socio-economice şi de mediu de atenţie Moldova este acordată unei agriculturi eficiente şi să rezolve problema locuinţelor. Competente şi rezoluţie ştiinţa bazată pe aceste probleme se află în înţelegerea proceselor care au loc în lume în general şi în ţara noastră, în special.

Lumea plan de acţiune strategic "Ordinea de zi a secolului XXI" a fost adoptată în 1992 la Rio de Janeiro în cadrul Conferinţei internaţionale privind mediul Naţiunilor Unite. La această reuniune, şefii 179-tee de stat, inclusiv Rusia şi au fost discutate zone pentru dezvoltarea durabilă a omenirii. Comunitatea ştiinţifică din lume axat pe cele mai importante probleme cu care se confruntă omenirea, a însumat şi a formulat ideea de bază a conferinţei lor:
"Doar eforturile depuse de toate ţările din lume nu poate rezolva criza mondială a mediului şi o existenţă prosperă de pe Pamant" [1]. Practic, toate secţiunile "Agenda XXI", adresate direct sau indirect problema securităţii alimentare şi ecologice locuinţe, precum şi a situaţiei legate de dispersie a oraşelor din Ecovillage.
În ultimele două decenii în Europa de Vest şi în toate ţările urbanizat tendinţă stabilă în relocarea locuitorii din mediul urban la suburbii, care indică dorinţa oamenilor pentru stilul de viaţă ecologic. La prima vedere se pare că dezvoltarea de civilizaţie al omenirii de a asigura locuinţă confortabilă şi conservarea mediului - sunt concepte care se exclud reciproc. Cu toate acestea, omenirea în istoria dezvoltării sale a dobândit cunoştinţe atât de mult (inclusiv dezvoltarea de tehnologii eficiente şi de materiale) care acumulării lor şi utilizarea în masă în rezolvarea problemelor de cazare şi alimentare pot crea un mediu orientat şi avansează în mod constant civilizaţie [1, 3] .

Comoara principală a ţării noastre - fertilitatea solului. Este sol fertil puteţi obţine recolte mari de culturi de înaltă calitate şi să implementeze un program de securitate alimentară. Cu toate acestea, dovezi ştiinţifice recente arată că apa şi a eroziunii eoliene a terenurilor agricole şi a utilizării agricole colective în Republica Moldova predomina şi extravagant. În timp ce în zonele suburbane privat şi nu există conservarea şi îmbunătăţirea fertilităţii solului [4]. În condiţii naturale (pădure, pajişte), fertilitatea solului este în continuă creştere, ceea ce arată în mod clar ineficienţa utilizarea terenurilor în ferme krupnotovarnyh moderne. Astfel, pentru a menţine fertilitatea solului este necesar pentru a creşte numărul de parcele de teren de fezabilitate de mediu relevante ale pătrat.

Această afirmaţie se bazează pe o analiză de lucrări ştiinţifice de savanţi contemporane, astfel cum sunt definite în strategia globală a "Ordinea de zi a secolului XXI" [1] şi în colecţiile de articole ştiinţifice, monografii şi cărţi [4, 5, 6, 7, 8]. Necesitatea de a introduce sisteme de aranjament a terenurilor agricole şi agricultură, adaptate la peisajul natural, dezvoltarea unor tehnici agricole ecologice, conservarea şi restaurarea fertilităţii naturale a solurilor pe terenurile agricole [20].

Pentru a construi durabil şi productivă agrobiocenosis situat în echilibrul ecologic necesar să se creeze diversităţii biologice de peste 300 de specii de plante perene [7, 9, 11], şi aproximativ 50 - 100 de specii de plante anuale.

Un astfel de mediu corespunzătoarenumărul de plante pot fi plasate la cel puţin 1 hectar de teren. Acest eliminat complet utilizarea pesticidelor şi îngrăşămintelor, precum şi combaterea dăunătorilor şi a bolilor sunt metode biologice datorate interacţiunilor allelopathic între plante, crearea unui mediu favorabil pentru păsări şi animale [6, 12].
A dovedit că aplicarea îngrăşămintelor în sol, pesticide şi de erbicide suprima în mod semnificativ dezvoltarea microflorei solului (de 20-70%) şi sărăceşte compoziţia speciilor [6]. În această situaţie, persoana care este forţat să facă doze mari de îngrăşământ, în fiecare an, pentru ca fara ei nu mai primesc o recolta bogata. Trebuie remarcat că este microorganismele solului şi râme conversia materiei organice în humus şi produc sub formă asimilabile de nutrienţi pentru plante. Prin urmare, o persoană trebuie să trimită proceselor naturale în direcţia de creştere a activităţii biologice a solului. Fondator al ştiinţei moderne Dokuchaev sol a formulat conceptul de sol ca un organism viu complexe, sub influenţa rock mamă iniţiale, clima, topografie, timp, şi efectele biologice ale organismelor vegetale şi animale. Natura creează sol încet, cu grijă, cu calm. Pe de restaurare a solului numai 2,5 cm cu un caracter bun şi permanent să acopere vegetativă petrece până la o mie de ani. Pierde ca poate fi pentru unul sau doi ani în arătură adâncă şi de a face doze mari de îngrăşăminte.

Noi ar trebui să menţioneze una dintre cele mai importante descoperiri ştiinţifice ale secolului XX, în domeniul agriculturii ecologice. Om de ştiinţă japonez Higa Tero creat un îngrăşământ universal microbiene sub numele de EM (eficiente microorganisme). Aceasta creşte producţia culturilor agricole, calitatea şi proprietăţile imunitar al plantelor de îmbogăţire a microflorei (în EM este de aproximativ 80 de specii de microorganisme 10 comenzi). Datorită direcţia agrochimice agriculturii lumii în ultimii 50 de ani, compoziţia microflorei solului a fost semnificativ epuizate. Prin urmare, în prezent EM incluse în programul de stat de dezvoltare agricolă în ţări precum SUA, Canada, Japonia, Franţa, Germania şi multe altele [10]. industria rusă produce EM intitulată "Baikal-1 EM.

interacţiuni Allelopathic, adică interferenţă, 300 de specii de plante perene, dintre care majoritatea sunt reprezentate de speciile sălbatice de floră locale (pin, afine, migdale stepa, paducel, cires, ienupar, stejar, mesteacan, etc - numai aproximativ 200 de specii) şi specii cultivate (meri, peri , cireşe, etc - numai aproximativ 100 de specii) fac posibilă crearea agrobiocenosis echilibrat ecologic de producţie.

Structura acestui agrobiocenosis include fructe, medicamente, tehnice şi plante ornamentale. Această diversitate de specii de plante creat pentru 30-10 de ani. Plasarea perene este după cum urmează.

De-a lungul perimetrului de teren individuale de 1 ha cultivate speculative pe trei nivele, care protejează teren de la eroziune hidraulică şi eoliană, creând un microclimat favorabil pentru întreaga parcelă. Speculative, de asemenea, este acasa, la insecte, animale şi păsări. garduri vii pe trei niveluri constau de arbori, arbuşti şi subshrubs, şi trebuie să creeze o barieră de netrecut pentru oameni şi animale. Toate zonele funcţionale de management, cum ar fi acasă, gradina, dependinte, un loc pentru casă, facilităţi de recreere, loc de joaca, iaz, şi altele trebuie să fie, de asemenea, înconjurat de garduri vii, datorită atât estetic şi motive economice, şi ecologice.

Un agrobiocenosis element important este o grădină cu pomi. Dimensiunea optimă a grădinii, care vor fi cultivate în culturi anuale si pereneculturi mixte, luând în considerare este rotaţia culturilor 10-30 hectar. Pentru a mări randamentul toate culturile înflorire în zona situată 2-3 stup sau mai bine punte. În complot, pentru a crea un climat favorabil pentru cele mai multe plante, sapat un iaz sau lac, cu o oglindă de apă 2 legătură, care este de asemenea folosit pentru familiile de înot şi de irigare a culturilor [12]. Susţinute ecosistemului iaz de apă este formată din suprafaţa de cel puţin 1,5-3 complot la o adâncime de 1,5-3 metri. În structura a site-ului, în plus faţă de cele de mai sus, include o casă cu acareturi, zona economică, zona botanice de eliminare a deşeurilor organice, un loc de odihnă.

Justificarea teoretică a bazelor de agricultura ecologica a fost inclus academicieni Dokuchaev VV, IV Miciurin, TS Maltsev, dr. Zhirmunski NM, oamenii de ştiinţă străini Rodale, R. Steiner, R., B. Mollison, A. Chadwick, M. Mittlayderom metodele de agricultură ecologică propus de practicieni bine-cunoscut agronomi Ovsinskim IE, Fokin VV, Zolotarev II G.,. Kurdyumov, NI, domnii JN Slaschininym, Igonin AM reduce semnificativ costurile de manopera ca grădină, şi în întreaga curte. Această persoană direcţionează şi controlează procese naturale, în loc de comunitate strâns unită pentru a interveni în sol, plante şi animale cu substanţe chimice şi arătură adâncă. De exemplu, atunci când oamenii de avion Fokine fizicul medie poate fi o zi să se pregătească pentru însămânţare sau plivitul 0,5 ha [5].

Producţia şi utilizarea de vermicompost privind metoda Igonina AM [13] viermi de origine locală va stimula procesul de formare a solului şi creşterea conţinutului de humus în mod natural la 2-3. Masanobu Fukuoka [7], un medic agronom, a început să dezvolte metoda de "nimic nu-a face" la ferma lui de mai târziu a influenţat foarte mult toate agricultură în Japonia. De exemplu, în livezi, în cazul în care trage în mod tradiţional în fiecare fir de iarbă, după ce a început experimentele Fukuoka scroafă iarbă.

O cultură permanentă, este tot mai răspândit în întreaga lume a fost fondata de B. Mollison [9]. Permaculture - un sistem de proiectare, al căror scop este de a organiza spatiul ocupat de oameni, pe baza de modele ecologice. Pentru a face acest lucru, permaculture a studiat modul în care plantele, animalele, solurile, topografie, climă, şi clădiri, infrastructură pentru a crea o utilizare a terenului rezonabil în oraş şi sat. La momentul actual, există ekodereven multe bazate pe principiile permaculture, acestea includ: Crystal Waters (Australia), Scoala Naturii (Danemarca), Gaia posedă (Norvegia) şi altele. Până la începutul anului al treilea mileniu, lumea a fost formată mai mult de 40 000 ekodereven, aduce oamenii impreuna pentru a rezolva problemele personale şi globale de mediu [16].

Construirea de locuinte ecologice este îndreptat spre utilizarea de materiale de constructii locale (lemn, paie, sol, piatra, caramida), în loc de structuri din beton armat. Există o experienţă pozitivă în construcţia de locuinţe de paie în districtul Petrikov din Belarus, unde a construit destul de cald si confortabil acasă. Progresele în construcţii gruntoblochnogo permite rapid si ieftin să-ţi iei blocuri de construcţie proprie în aproape orice sol cu adaos minim de ciment [17]. Deci, Moscova este acum produsă prin formarea unui set de MN-05 (valoare 650 dolari), prin care până la trei săptămâni poate fi o mulţime pe teren propriu pentru a produce materiale de construcţie pentru case. Costul de o cărămidă în 5-10 ori mai mici decât cuptor de caramida tradiţionale.

În ultimele decenii, Moldova, Rusia şi alte ţări, există o tendinţă negativă la stingerea a satelor. Cauzele proishodyaschegdespre văzut, după cum urmează: incapacitatea de a construi o relaţie corectă economică, lipsa de perspective pentru dezvoltarea în continuare a viziunii este parcelele prea mic de uz casnic (sau împărţit în mai multe părţi) pentru a crea un agrobiocenosis echilibrat ecologic şi de cunoaştere a pochvouluchshayuschih moderne tehnici agricole şi, prin urmare, munca fizică grea, în pământ. Soluţia constă în combinarea realizările de oraşe şi sate, precum şi alocarea de parcele de teren de un hectar, în mărime şi tuturor celor veniţi, şi numărul lor este în continuă creştere. Aceasta zona va fi pentru familia casele strămoşesc, în cazul în care părinţii lasă copiilor lor economie de auto-suficiente. Acest fapt creează premise pentru revigorarea satelor.

Renasterea din agricultură şi construcţii mediu - renaşterea satului moldovenesc şi de a deveni agriculturii ţării. Şi că ar trebui să reunească guvernul şi poporul.

«Organizaţia de mediu Radacinile»


Referinte:
[1] Ordinea de zi 21. Strategiei globale de dezvoltare durabilă. Rio de Janeiro, 1992 ..
[3] Ogo I., Makarova, ON, ES Dubynina; Ecodom în Siberia. Literatura de specialitate, design original, recomandări de specialitate. Novosibirsk, 2000.
[4] Tyuryukanov AN, doctorat, cum se spune şi să păstreze solului tăcut. M., 1990.
[5] VV Fokin, la sol cu stiinta. Din experienta de 7 ani de grădinărit non-tradiţionale. 2003.
[6] Zhirmunski NM, doctorat, Grădină fără chimicale. M., 2001.
[7] M. Fukuoka, o revoluţie de paie (130K). Per. din limba engleză., M., 1995.
[8] P. Whitefield, permaculture - Ce este? (470K). Traducere din limba engleza., Sankt Petersburg, 1993.
[9] B. Mollison, Introducere în permaculture. Traducere din limba engleza., Minsk, 2003.
[10] Shablin PA, eficiente Microorganisme - speranţă pentru planetă. M., 2000.
[11] Kurdyumov, NI, Grădină Smart. Smart gradina. Sovetskaya Kuban, 2000.
[12] Nemov EM, doctorat, Design un complot grădină. (72k). M., 2001.
[13] Igonin AM, Cum de a îmbunătăţi fertilitatea solului în zeci de ori cu ajutorul râme. (10k), MA, 1995
[14] Slaschinin Y., Wise agricultură. M., 2002.
[15] Morgun FT, teren fără un plug. (44K). Harkov. Prapor, 1981.
[16] R. Gilman, Ecovillage şi aşezări durabile. Per. din limba engleză., M., 2000.
[17] A. Dudkin, materiale de constructii, cu propriile mâini. Novokuznetsk, 2002.
[18] Mazurkiewicz, VN, Conf. univ. Departamentul Naţional Politehnic Academiei, de la grădinărit colectivă la aşezările de mediu. Minsk, 2001.
[19] Levshunov G., raţiunea ştiinţific pentru 1 hectar, om de ştiinţă de hartie agronom de la Gomel, www.anastasia.ru/article104.html.
[20] Doctrina de mediu din Federaţia Rusă, Ordonanţa Guvernului Federaţiei Ruse din 31 august 2002 № 1225-p

Marţi, 06 februarie 2007
Vizualizări: 6876

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
64
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
292
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111