ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Recolte super-bogate de zmeură, coacăză, agrișe, vișine (partea 1)




Grădinar amator Mihail Rudenko din Moscova a inventat o metodă de creștere a zmeurei care permite să obțineți o roadă de 10 ori mai mare și a coacăzei - de două ori. Potrivit dlui, metoda a fost dezvoltată din totalul propriilor competențe și metodelor agricole bine-cunoscute. Creșterea productivității se realizează la tufe de zmeură în al doilea an, de coacăz – în al treilea an.
Pentru a obține randamentul de zmeură de 10 de ori mai mare, în ziua de 30 iunie a fiecărui an el rupe mugurii din partea de sus la lăstarii tineri care au crescut la o înălțime de cel puțin 30 cm. După această procedură, în toamnă de la fiecare mugur situat la baza foii vara ulterioară crește un mănunchi roditor.
La  butașii de coacăz în primăvara și vara de asemenea se rupe mugurul din partea de sus a germenului la moment când acesta a ajuns la 20 cm înălțime. Pe ramuri răsărite din acest germen în primăvara anului viitor de asemenea ar trebui să  rupeți mugurii atunci când ele vor ajunge la o lungime de 10 cm. La sfârșitul sezonului din mugurii situați la baza acestor ramuri vor răsare noi lăstari care în al treilea an după prima operație vor fi super-roditoare.
În anii următori, nu ar trebui să tăiați tufa, iar mărimea fructelor de coacăză după aceste proceduri  crește cu 1,5 ori.
Cum să creștem recolta de coacăză
Dacă pe terenul dvs. coacăzul (alb, roșu, negru)  înflorește abundent, iar apoi ovarul se năruiește, motivul ar putea fi polenizarea slabă a florilor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să luăm 1 lingură de miere naturală și să-l dizolvăm într-un litru de apă și cu această soluție să pulverizăm tufe în timpul înfloririi lor. Acest lucru atrage albinele care vor asigura respectiv o polenizare excelentă care, la rândul său, va avea un impact asupra creșterii productivității.
Această metodă poate fi utilizată și pentru alte plante.

Putem îmbunătăți în mod semnificativ regimul de apă - aer în sol pentru a obține randamente mai mari prin altă metodă mult mai simplă și mai ieftină. Sub tufa de coacăz sau agriș se face înclinat o gaură puțin mai adânc decât sistemul de rădăcină (cu un furtun cu apă sub presiune sau un burghiu de un diametru mic  sau un o daltă), se introduce o bucată de țeavă (sau de furtun de irigare). Deasupra  furtunului atașați un rezervor de apă, care ar trebuie să picure în mod constant câte 1-2 litri pe zi, în funcție de vreme. Putem crește recolta de câteva ori. Astfel, greutatea unui dovleac cultivat în acest fel, în 1999, a depășit 40 kg.
Oare este posibil să înmulțim rapid coacăzul?
Toamna, îngrijind tufele de coacăz negru, trebuie să selectăm ramurile și să tăiem butașii lungi de 20 cm, aceștia sunt plantați la o adâncime de aproximativ 15 cm, în brazdele de sol nisipos, bine prelucrat și fertilizat (aproximativ 80 de butași la 1 metru), îngropați în pământ, pe suprafață lăsând doar doi muguri. Apoi se face o carcasă din șipci. Primăvara, de îndată ce se topește zăpada,carcasa se acoperă bine cu două straturi de folie. Butașii sunt udați des. La începutul lunii iunie în seara sau în timpul zilei pe vreme noroasă butașii se sapă. Cei care au rădăcinile dezvoltate, sunt plantați pe un pat, la o distanță de 25 cm unul de altul. În timpul verii  se face plivitul, afânarea solului și se adaugă îngrășământ (dacă este posibil băligar lichid). Când butașii ajung la 20 cm, pentru apariția ramurilor se rupe partea de sus. În septembrie pentru o mai bună maturizare a blaturilor din lemn sunt ciupite părțile de sus ale tuturor lăstarilor. Butașii, plantați în toamnă într-un loc constant, în anul următor rodesc.
Cum putem obține două roade de zmeură intr-un an?
Pentru acest lucru sunt necesare soiuri remontante (septembrie, Lyulin , heriteidj), având capacitatea de a produce fructe pe vârfurile lăstarilor de un an. Pentru a obține a doua recoltă, pe teritoriul zmeurișului din aceste soiuri formați un spalier orizontal, adică toamna îndoiți lăstarii perpendicular de axă la o înălțime de 30-40 cm de la suprafața solului. În următoarea primăvară lăstarii și germenii de rezervă  sunt lăsați să crească pe verticală. În acest caz puteți colecta prima recoltă de la lăstarii de doi ani, fixați pe un spalier orizontal, în luna iulie, iar a doua recoltă - în septembrie, de la vârfurile lăstarilor de un an.
Cum putem obține o recoltă triplă a zmeurei
Dacă nu ați obținut nimic, din supărare  tăiați tufele nenorocite (toamna). Dar în anul viitor lăstarii supraviețuiți vor da o super-recoltă de fructe!
Tufa de zmeură are doar lăstari de două vârste: din anul curent și din anul trecut. Împărțiți terenul de zmeuriș în două părți egale, distanțate una de cealaltă cu cel puțin 2 metri. Pe de o parte a plantație veți crește doar lăstarii roditori, iar butașii de rezervă transplantați pe alt teren.
Transplantarea zmeurei poate fi  în cuiburi sau în rânduri. A doua metodă este de preferință, deoarece plantele au mai bune condiții pentru dezvoltare și iluminat. În ambele cazuri numărul de plante pe un metru nu ar trebui să depășească zece la număr. Legarea plantelor roditoare este de o importanță exclusivă! Pe lângă legare bilaterală lăstarii pot fi fixați de al treilea fir întins mai sus, în mod direct între bare. Acest lucru se face dacă pe un metru sunt lăsați nu 10, ci 12-13 lăstari. Mugurii la lăstarii în exces, pe fiecare metru câte doi sau trei lăstari, fixați de sârma de mijloc, rupem imediat. Prin această tehnică prevenim îndesarea părții inferioare și sporim ramificarea părții superioare a lăstarilor unde există condiții mai bune pentru dezvoltare. Nu trebuie să vă neliniștiți din cauza faptului că vârfurile lăstarilor vor atârnă în afara sârmei cu 30-40 cm. Așa și ar trebui să fie : în sol cu tufe roditoare nu ar trebui să pătrundă razele soarelui. Umbra este importantă ca un mijloc de inhibare a buruienilor. Dar pentru împiedică creșterea buruienilor, este necesar de 2-3 ori pe sezon să acoperiți solul între lăstari cu un astfel de strat (nu mai gros de 3 cm). Prin urmare, solul va fi întotdeauna afânat, moderat umed și plin de dioxid de carbon  valoros pentru plante. Numai în solul afânat se trezesc așa numiții muguri de rezervă ai plantelor. Combaterea dăunătorilor și controlul asupra bolilor sunt efectuate în termenele obișnuite cu produse chimice acceptate. Udați zmeura  cu băligar lichid  sau soluție organico - minerală. După coacerea fructelor lăstarii roditori  își finisează ciclul lor de viață și se usuc. Tăiați-le. Pe o plantație fără buruieni, bine luminată, toate substanțele nutritive din sol sunt folosite de lăstarii de rezervă. Iar lăstarii de substituire, crescuți în altă parte a zmeurișului, sunt deja plini de forță vitală și gata să rodească în anul următor.
 

Как получать суперурожаи малины, смородины, крыжовника, вишни

Как получать суперурожаи малины, смородины, крыжовника, вишни

Как получать суперурожаи малины, смородины, крыжовника, вишни

Как получать суперурожаи малины, смородины, крыжовника, вишни

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 24 ianuarie 2014 9:23
Vizualizări: 12343

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325