ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Recomandări pentru a reduce nivelul de radiaţii de la telefoane mobile



Recomandări pentru a reduce nivelul de radiaţii de la telefoane mobile

 

Telefoanele mobile răspîndesc radiaţia electromagnetică la transmiterea de mesaje vocale şi de text, prin urmare, avînd un impact negativ asupra destinatarului şi expeditorului. Riscul pentru sănătatea umană de la aceste dispozitive până în prezent nu a fost confirmat, dar rezultatele studiilor (deşi nu a toate) cu implicarea utilizatorilor frecvenţi de telefoane mobile demonstrează un risc crescut de dezvoltare a cancerului de creier, glandelor salivare şi cavităţii bucale, precum şi tulburări de comportament la copii.

Organizaţia publică non-profit privind protecţia sănătăţii umane şi a mediului, - EWG (Environmental Working Group), statul Washington, SUA, a elaborat linii directoare pentru a reduce radiaţiile de la telefoanele mobile, ale căror principale dispoziţii sunt:


1. Cumpăraţi telefoane cu un nivel scăzut de radiaţii.

Asiguraţi-vă că modelul dvs. de telefon mobil / smartphone este în lista de telefoane cu un nivel scăzut de radiaţii, conform studiului EWG (vezi http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Safer-Phone). În caz contrar, EWG recomandă să schimbaţi modelul de aparat.


2. Utilizaţi o garnitură sau difuzor.

Căştile distribuie radiaţii electromagnetice într-o măsură mult mai mică în comparaţie cu telefonul, aşa că acordaţi prioritate la setul cu cască, fie fără fir sau cu fir (opinia experţilor, ce este mai sigur pentru sănătate, s-au divizat) (vezi http://www.ewg.org/cellphoneradiation/Get-a-Headset). Unele tipuri de set cu cască fără fir raspandesc în mod constant un nivel scăzut de radiaţii, de aceea este recomandat să o luaţi atunci cînd nu vorbiţi la telefon. Utilizarea difuzorului de asemenea, reduce efectele de radiaţii pentru cap.


3. Ascultaţi mai mult şi vorbiţi mai puţin.

Telefonul dvs. răspândeşte radiaţii, atunci când vorbiţi sau scrieţi, dar nu atunci când Dvs primiţi mesajul. Ascultaţi mai mult şi vorbiţi mai puţin - aceasta va ajuta la reducerea nivelului de radiaţii.


4. Ţineţi telefonul mai departe de corp.

Vorbind la telefon (folosind o cască sau difuzor), ţineţi-l departe de Dvs, nu lîngă ureche, nu-l purtaţi în buzunar sau la curea, deoarece ţesuturile moi ale corpului absorb radiaţia.


5. Mai des scrieţi mesaje, vorbiţi mai puţin.

La trimiterea mesajului telefonul cheltuie mai puţină energie (şi, astfel, este mai mic nivelul de radiaţii), decât în timpul conversaţiei. Şi, spre deosebire de când ţineţi telefonul la ureche în timp ce vorbiţi, scrierea mesajelor nu expune capul Dvs la radiaţii.


6. Semnal slab - nu utilizaţi telefonul.

În cazul în care indicatorul de semnal de antenă este scăzut, înseamnă că telefonul răspândeşte mai multă radiaţie. Utilizaţi telefonul numai atunci când semnalul este bun.


7. Limitaţi timpul de utilizare a telefonului de către copii.

Creierul copiilor mici absoarbe radiaţia de două ori mai multă de la telefon, comparativ cu adulţii. EWG şi organizaţiile ocrotirii sănătăţii cel puţin în 6 ţări recomandă limitarea folosirii telefoanelor de către copii, cu excepţia situaţiilor de urgenţă.

 

8. Renunţaţi la aşa-numiţi adaptări de protecţie.

Astfel de dispozitive de protecţie împotriva radiaţiilor, ca un capac  pe antenă şi acoperire pentru tastatură, reduc calitatea comunicării, ca rezultat telefonul transmite semnalul cu o capacitate mai mare, răspândind radiaţii în creştere.


EWG avertizează că folosirea telefonului mobil timp de 10 ani şi mai mult afectează iremediabil sănătatea umană. Organizaţia speră că în viitorul apropiat, Guvernul Statelor Unite va obliga producătorii de telefoane mobile de a produce produsele lor cu etichete care vor indica ce nivel de radiaţii distribuie telefon.

 

 

Sursa: therapia.ua

ABONAȚI-VĂ
Joi, 21 iulie 2011 9:36
Vizualizări: 7245

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325