Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2011/02/fact_vodoprovodnaia_voda.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Recomandări privind îmbunătăţirea calităţii apei de la robinet
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Recomandări privind îmbunătăţirea calităţii apei de la robinetRecomandări privind îmbunătăţirea calităţii apei de la robinet


Conform rezultatelor de control, calitatea apei de la robinet poate fi îmbunătăţită.

Apă potabilă, care vine într-un apartament oraşenesc, a trecut deja etapa de epurare şi dezinfectare la staţia de epurare a apei.

Din conţinutul apei de la robinet fac parte impurităţi şi contaminanţi, care nu sunt eliminate complet la staţii de epurare a apei sau apar în apă deja în drum spre consumator.

Multe substanţe, care poluează apa, contribuie la formarea de suspensiilor tulbure, provocă un miros neplăcut, o aromă caracteristică şi pot, de asemenea, colora apa.

Cu toate acestea, prezenţa unor impurităţi nu afectează aspectul exterior al apei de la robinet.Modalităţi simple pentru a face apa de la robinet mai curată şi mai inofensivă.

  • Înainte de a utiliza apa de la robinet, deschideţi robinet şi aşteptaţi câteva minute, deoarece apa stagnează repede în conducte.
  • Lăsaţi apa într-un vas deschis pentru a volatiliza clorul rezidual.
  • Apoi, treceţi  apa prin orice filtru. Chiar şi cele mai simple filtre sunt mai bune, decât nimic. Filtrarea va elimina din apă tulburări şi unele microorganisme.


Vă recomandăm să vă instalaţi în apartamentul dvs. un sistem de epurare, care ar putea elimina contaminanţi detectate în apa de băut.


Aţi găsit în apă sedimente.

Apa tulbure  este rezultatul prezenţei în apă a impurităţilor cu  particule coloidale şi suspendate sau conţinutul de aer crescut în apă.

Particule coloidale şi suspendate sunt foarte mici: conexiuni de aluminiu şi fier, siliciu, produse deşeurilor şi produse de descompunere a plantelor şi animalelor.

Pentru purificarea apei de la aceste componente poluante se recomandă să utilizaţi o combinaţie de filtre mecanice (cu încărcare inerţială) si filtre de carbon cu încărcare de carbon activat.


Aţi găsit în apă nişte culori.

Culoarea poate fi cauzata de particule dizolvate şi suspendate de origine organică şi minerală.

Culoarea galbenă a apei - prezenţa substanţelor humice (acizi humici şi fulvo-acizi), sau conţinut ridicat de fier.

Culoarea gri de apa - conţinutul ridicat de mangan, fier.

Roşu-brun - prezenţa de fier oxidat în apă.

Pentru purificarea apei de aceste componente poluante se recomandă să folosiţi pre-epurarea cu filtru mecanic şi apoi - un filtru cu încărcare de cărbune, sau sistemul de încărcare bazat pe osmoza inversă.


Aţi găsit în apă un miros.


Mirosul de peşte sau de mucegai - prezenţa compuşilor organici cloruraţi în apă.

Mirosul de hidrogen sulfurat (mirosul de ouă stricate) – prezenţa apelor de scurgere în sistemul de alimentare cu apă sau bacteriilor, care formează hidrogen sulfurat din sulfat.

Mirosul de clor - conţinut ridicat în apă al clorului rezidual.

Mirosul de produse petroliere – produse petroliere în sistemul de alimentare cu apă.

Mirosul chimic, mirosul de fenol - poluarea apei cu fluxuri de scurgere industriali, în special, cu scurgeri de la  întreprinderi de chimie organică.

Pentru purificarea apei de aceste componente poluante se recomandă să folosiţi un filtru cu încărcare de cărbune sau sistemul de încărcare bazat pe osmoza inversă.


Ai găsit în apă un gust particular.

Gustul sărat - conţinut ridicat de sodiu şi de magneziu

Pentru purificarea apei de aceste componente poluante se  recomandă să folosiţi un sistemul de încărcare  bazat pe osmoza inversă.

Gustul metalic - conţinut ridicat de fier.

Pentru purificarea apei din fier este recomandat să folosiţi filtre pentru îndepărtarea fierului din apă.

Gust, cauzat de poluanţii organici.

Pentru purificarea apei de aceste contaminanţi este recomandat să folosiţi un filtru cu încărcare de cărbune sau sistemul de încărcare bazat pe osmoza inversă.

Gust de alcalină - alcalinitatea ridicată, duritatea cu conţinutul ridicat de substanţe dizolvate.

Pentru purificarea apei de aceste componente este recomandat să folosiţi un filtru cu o încărcare de schimb de ioni sau bazat pe sistemul de încărcare bazat pe osmoza inversă.


Aţi găsit calcar în ceainic.

Calcarul indică prezenţa excesul de săruri de calciu şi de magneziu.

Pentru epurarea  apei (dedurizare), este recomandat să folosiţi un filtru cu o încărcare de schimb de ioni sau sistemul de încărcare  bazat pe osmoza inversă.


Nitraţi în apă

Sursă de nitraţi în apă - îngrăşăminte şi apele de scurgere, care nimeresc în rezervoare de pe suprafaţă şi cele subterane. Un nivel ridicat de nitraţi în apă este periculos pentru oameni, şi mai ales pentru copii. Este cunoscut faptul că în organism o parte de nitraţi se transformă într-o substanţă toxică - nitriţi.

Pentru purificarea apei de nitraţi se recomandă să folosiţi un filtru cu schimb de ioni sau sistemul de încărcare bazat pe osmoza inversă.

Trebuie de remarcat,  că filtru universal, care ar curăţa apa de toate: de la clorul din fier, organice, metale, bacterii şi ... nu există.

Pentru fiecare tip de poluare se foloseşte un anumit tip de filtru. Prin urmare, staţia de epurare optimă ar trebuie să se compune dintr-un set corespunzător de noduri, fiecare din care înlătură un anumit tip de poluare.


În orice caz, sistemul de staţii de epurare a apei, constând din mai multe serii de filtre cu încărcări diferite, asigură o epurare mai calitativă a apei, decât filtru cu acelaşi tip de încărcare.

Adesea sistemul de epurare include şi o dezinfectare a apei.


Filtrele mecanice elimină substanţele solide din apă.

În calitate de încărcare sunt folosite materiale poroase (cel mai des din ceramică).

Filtre de carbon sunt făcute pe baza carbonului activat, care este un adsorbant bun.

Filtru de carbon curăţă apa de clor rezidual, gaze dizolvate, compuşi organici, inclusiv toxine, mirosuri şi îmbunătăţeşte gustul apei.

Filtre pentru îndepărtarea fierului elimină fier şi mangan. Pentru fabricarea lor sunt folosite polimeri speciale, care accelerează  oxidarea metalului. Sedimente, obţinute în urma reacţiei,  se elimină de sistemul de filtrare.

Filtre cu sarcină de schimb de ioni
. În funcţie de tipul de încărcare de schimb de ioni, aceste filtre elimina diverse ioni din apă, inclusiv sunt eficiente pentru înmuierea şi îndepărtarea nitraţilor.

Instalaţii de epurare a apei pe bază de osmoza inversă

Sistemul de osmoza inversă include o membrana speciala prin care trece apa potabilă. Membrane reţine 95 - 99,5% din toate impurităţi.

Trebuie de amintit că, din apă sunt eliminate şi substanţe nutritive, necesare activităţii vitale a organismului. Acest lucru perturbează activitatea organismului. În primul rând, se referă la întarirea oaselor, care depinde de cantitatea de calciu din sânge.

Lipsa de oligoelemente în apă, afectează ficatul, rinichii, sistemul nervos şi imunitar. Prin urmare, în apa purificată prin osmoza inversă, va trebui să adăugaţi sărurile necesare organismului si microelemente.

Instalaţii pentru dezinfectarea apei pe bază de radiaţii ultraviolete.

Lumina ultravioletă inactivează agenţi patogeni. Aceste instalaţii sunt necesare în case de ţară şi în zonele rurale. În apartamente urbane, astfel de sisteme sunt folosite în caz de dezinfectare ineficientă de apă de la robinet în instalaţii de epurare centrale.

Folosind aceste recomandări, puteţi îmbunătăţi semnificativ calitatea apei de la robinet.

 

 

Sursa

Duminică, 13 februarie 2011
Vizualizări: 6884

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
55
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
229
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
46
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
144