ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Remedii naturale pentru spălarea părului




 

 

Şampon din ulei de măsline:

Se amestecă într-un blender 2 linguri de ulei de măsline, 1ou, 1 lingură de suc de lămîie, 1/2 linguriţă de oţet de mere. Umeziţi părul cu apă, folosiţi amestecul ca un şampon obişnuit.

 

Şampon din muştar 

Compoziţie 1: 2 linguri de muştar uscat dizolvat într-o cantitate mică de apă fierbinte. Amestecînd constant, se adaugă 1 litru de apă fierbinte. Se spală capul cu acest compus fără a utiliza săpun. Asiguraţi-vă că aţi clătit bine părul.
Mai bine folosiţi infuzii de plante: podbal, urzica, pojarniţa, pătlagina. Se ia 4 linguri de amestec, se toarnă 2 litri de apă fiartă şi se lasă pentru 30 de minute, se strecoară.
De asemenea, este util să clătiţi părul cu compoziţia: apa + suc de lămîie / oţet de mere.

Muştarul îndepărtează perfect (absoarbe) grăsimi. Este de dorit să puneţi capul complet în apă, pentru că dacă apa numai se toarnă pe păr, muştarul nu se îndepărtează complet. În acest caz, va rămîne impresia de mătreaţă - fulgii albi de muştar nespălat. Daca părul este complet în apă şi clătit în ea, atunci totul va fi bine. Muştarul se va spăla, fără a lasă nici o urmă, nici un miros.

Pentru părul foarte murdar sau lung vă sugerăm să repetaţi procedura.

Compoziţie 2: muştarul se foloseşte mai bine, adăugînd lut, henna, tărîţe şi alte amestecuri pentru spălarea părului. De exemplu, se ia 50 de grame de lut sau hennă (oricare), se adaugă 1 linguriţă de pulbere de muştar + uleiuri esenţiale. Se diluează cu apă rece. În acest amestec muştarul „pişcă” mai puţin. Totul se aplică în mod uniform pe păr şi cap,se freacă ca şampon. Se lasă timp de 15 minute şi se spală cu apă sau un decoct de plante.

Compoziţie 3: praful de muştar uscat se dizolvă cu apă minerală pînă la consistenţa de smîntînă, se freacă în piele şi în păr, se lasă 5 minute, se clăteşte cu apă sau un decoct de plante.

Compoziţie 4: şampon mască din muştar
Se ia o lingură de pulbere de muştar, se diluează pînă la consistenţa de smîntînă cu chefir, se adaugă 1 gălbenuş de ou, 1 linguriţa de miere, 1 linguriţă de ulei de migdale, cîteva picături de ulei ylang-ylang. Acest amestec se aplică pe părul murdar şi piele, pe întreaga lungime, se masează, acoperiţi părul cu o peliculă din polietilenă şi deasupra o căciulă de lînă. Păstraţi amestecul pînă cînd îl puteţi tolera, mai bine 15-20 de minute. Apoi se clăteşte cu apă.
Clătiţi cu apă cu oţet sau cu suc de lămîie, decocturi de plante.
Efectul: stimularea foliculilor de păr, fluxul de sînge la nivelul scalpului, hrană suplimentară.

Este mai bine să obişnuiţi părul cu muştar treptat, să nu treceţi brusc la el: amestecaţi muştar şi şampon cu puţină apă şi spălaţi. Peste o lună sau două puteţi destul de uşor să treceţi la spălarea părului, fără chimie.

Dacă doriţi ca muştarul să fie mai iute (pentru a îmbunătăţi circulaţia sîngelui şi a stimula creşterea părului), lăsaţi amestecul pentru un timp. Dacă se aplică pe păr amestecul gătit imediat, acesta practic nu arde.

Veţi vedea rezultatul şi veţi rămîne plăcut : "de ce înainte nu am folosit acest muştar?"

 

Lut

Metoda 1: 2 linguri de lut (alb, galben, verde, etc.) + cîteva picături de uleiuri esenţiale.
Se clăteşte cu apă, şi pentru strălucirea părului, cu oţet: 1 lingura de oţet (de preferat din mere), puteţi adăuga şi suc de lămîie la 1 litru de apă.
Părul străluceşte mai bine decît în publicitate!

Metoda 2: 2 linguri de lut + 1 linguriţă de ulei vegetal natural nerafinat, (de susan negru, măsline, etc.).

 

Pîine

Compoziţie 1: pîine neagră fără coji se fărîmă într-un castron, se toarnă apă fierbinte, iar apoi, cînd apa un pic se va răci, înainte de aplicare pe păr, se freacă între mîini pînă la obţinerea unei mase omogene, care apoi se freacă în păr şi se spală.
În păr nu rămîne nimic de prisos. Părul devine strălucitor, curat, frumos!

Pentru prima dată veţi avea un sentiment de cap nespălat, dar după 2-3 ori veţi simţi cum părul devine mult mai puternic, apare o strălucirea sănătoasă, în plus, părul se piaptănă perfect.

Puteţi economisi bani pentru şampon şi balsam decent, obţinînd un şampon şi un balsam natural foarte ieftin, fără chimie!

Clătiţi cu apă, acidulată cu oţet sau suc de lămîie, decocturi de plante.
Efect: Un par curat, strălucitor.

Componenţa 2: miez de pîine de secară, separat de coajă, se pune într-un castron opac, se umple cu puţină apă. Acoperiţi vasul cu un capac şi puneţi într-un loc cald unde pîinea trebuie să fie lăsată pînă la înainte de începerea fermentaţiei. Atunci cînd amestecul începe să se fermenteze , se adăuga zer – amestecul este gata pentru folosire. Trebuie să vă spălaţi părul fără săpun sau alte mijloace de spălat. Mirosul de lapte acru, care rămîne în păr după utilizarea acestei mase, poate fi eliminat prin clătirea părului cu apa, în care se adaugă un pic de muştar uscat. După aceasta părul trebuie să fie clătit din nou cu apă curată.

Compoziţie 3: se toarnă apă fiartă aburită în pîine şi se lasă pentru o zi. Înainte de utilizare, se adaugă un gălbenuş de ou şi o lingură de miere: frecaţi scalpul şi părul pe întreaga lungime,acoperiţi părul cu capă de duş sau cu un prosop încălzit (20 minute) şi apoi clătiţi. Părul se spală bine, devine, moale şi strălucitor.

Compoziţie 4: pîinea se tăiate subţire, se toarnă cu generozitate chefir şi se lasă timp de 2-3 ore ca să se ridice, apoi se pisează pînă la un maxim de omogenitate.
Separînd părul, se aplică mai mult şi mai gras! Principalul lucru – să ajungeţi pînă la rădăcini!

 

Ouă

Compoziţie 1: ouă (2 bucăţi) Se amestecă şi se adaugă cîteva picături de suc de lămîie. Amestecul este frecat în scalpul, apoi se clăteşte cu apă caldă, apoi cu rece.

Compoziţie 2: 1 gălbenuş, 2 linguri de apă, 1/2 linguriţă de ulei de camfor (pentru păr gras) sau vegetal (pentru păr uscat). Se amestecă bine şi se spală ca şampon normal. Amestecul trebuie aplicat pe părul umed. După ce se aplică, este dorit să masaţi bine capul. Spălaţi-l cu apă caldă curgătoare.

Compoziţie 3: miere + ou. La 1 ou, 1 linguriţă de miere, se freacă la rădăcini, 30 de minute este suficient, apoi se clăteşte - părul va fi ca de mătase.

 

Saponaria / Şampon Natural

30 g de rădăcini săpun (planta săpun curăţă ca şi săpunul), 30 g. de plante potrivite pentru părul dvs.(muşeţel – pentru blonde, rozmarin sau salbie - pentru părul închis la culoare, coacăza - pentru roşcaţi, lavanda - pentru par gras, nalba - pentru păr uscat, chimen - pentru toţi).

Se toarnă apă fierbinte peste rădăcinile de săpun şi se lasă timp de douăsprezece ore. Se toarnă într-o cratiţă şi se aduce la fierbere, se fierbe 15 minute, se scoate de pe foc, se adăuga plantele, pe care le-aţi preferat, se amestecă şi se trece printr-un filtru şi se toarnă în sticlă.

Spălarea părului cu decoct de Saponaria medicinală

Două pachete (200 g) de Saponaria se toarnă la doi litri de apă şi se fierbe timp de o jumătate de oră. În acest decoct părul se spală fără săpun şi şampon, se clăteşte cu apă simplă sau mai bine – cu extract de muşeţel, dacă parul este blond, şi un decoct de coajă de stejar – dacă părul este întunecat.

Şampon lichid:

- 1 lingură de pulbere de Saponaria;
- un pumn de orice plante care sunt utilizate în uleiuri pentru păr;
- un pahar de apă clocotită.

Se toarnă apă în amestec. Se răceşte, se filtrează şi se foloseşte ca un şampon normal.

 

Şampon pentru toate tipurile de păr

Compoziţie: 30 g de rădăcină de plantă săpun, 350 ml de apă pură, 1 linguriţă de ulei (la alegerea dvs.), 15-60 de picături de ulei esenţial (la alegerea dvs.).

Rădăcina mărunţită de ierburi specificate de săpun se umple cu cantitatea de apă indicată, se aduce la fierbere, apoi se fierbe timp de 10 minute la un foc mic. După răcire, lichidul se filtrează şi se toarnă într-o sticlă cu un capac etanş. La conţinut se adăugă uleiuri şi se mestecă. Şamponul este gata pentru utilizare şi poate fi păstrat în frigider timp de o săptămînă. După spălarea părului cu şampon, părul se clăteşte cu grijă cu apă cu oţet şi extracte din plante. Pentru părul foarte gras, cantitatea de ulei se reduce sau nu se foloseşte deloc.

 

Soda

Un şampon inofensiv din bicarbonat de sodiu (reţeta Gildei Clark).

O lingură de bicarbonat de sodiu se toarnă într-un pahar de apă foarte fierbinte. Se amestecă pînă la dizolvarea completă.Apoi soluţia se distribuie prin păr (se aplică). Părul se clăteşte bine.
Pentru a da strălucire părului dvs., înmuiaţi lămîia în apă fierbinte, se trece prin păr, apăsînd cum se cade.

 

Henna

Luaţi un pachet de hennă, încălziţi chefir (mai mare de 1%, se poate zer) într-un vas emailat, practic pînă la fierbere (numai să nu obţineţi brînză de vaci), se adaugă henna, se lasă timp de 5-10 minute şi se aplică pe păr timp de 3 - 5 ore . Puteţi adăuga un gălbenuş de ou. Cine nu vrea să aibă părul roşu, ar putea folosi o henna incoloră. Doar clătiţi cu apă.

 

Produse lactate

Cel mai simplu mod – muiaţi părul cu chefir sau lapte acru, şi apoi clătiţi cu apă caldă. Părul se curăţa de grăsime şi de murdărie, devine moale, tare.

Pentru cei care se plîng că după spălarea cu săpun scalpul „arde” , suferă de mîncărime şi pielea se strînge, spălaţi capul cu lapte acru (metodă veche rusă). Părul este umezit şi frecat uşor cu lapte, se îmbracă o căciuliţă încălzită (utilizată şi în saune), şi după o jumătate de oră se spală capul cu apă caldă. Se consideră că laptele acru întăreşte rădăcina părului şi hrăneşte părul, prin urmare ar trebui să fie spălat cel puţin o dată pe lună. Cine face acest lucru, de obicei, este nespus de mulţumit de părul lui, deoarece părul devine puternic şi strălucitor ca după şampoane scumpe.

Părul poate rămînea frumos, dacă o dată pe săptămînă se spală cu zer. După spălare, clătiţi bine părul cu apă caldă.

 

Spălarea părului cu lapte acru

Un vechi remediu popular pentru spălarea părului este laptele acru. Din cele mai vechi timpuri, multe popoarele din Asia Centrală au utilizat pentru acest scop produsele lactate. Şi acum se spală capul cu iaurt, chefir, zer. Produsele lactate creează un film de grăsime care protejează părul de la dăunarea cu o soluţie alcalină, formată prin dizolvarea săpunului în apă. Cum se spală părul cu iaurt? muiaţi capul cu iaurt, apoi acoperiţi cu un film de plastic şi deasupra - cu un prosop. După 25-30 de minute, părul se spală în spuma săpunului pentru copii sau de lanolină (muştar), se clăteşte bine cu apă caldă, iar apoi - cu apă acidulată (1 lămîie, 1 lingură de oţet la 2 litri de apă).

O altă metodă: drojdia de bere se amestecă cu chefir şi se încălzeşte într-o baie de apă. Obţineţi un amestec gelatinos care poate fi aplicat pe păr timp de o oră, apoi se clăteşte. Părul va fi curăţat.

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 06 martie 2012 12:30
Vizualizări: 18406

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
115
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
236
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
365
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
448