ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Remedii naturale, simple şi eficiente împotriva arsurilor solare

Iaurt. Zeamă de lămîie. Bicarbonat de sodiu. Ulei de gălbenele. Ulei de nucă. Argilă verde. Roşie. Miere de albine. Ceai verde. Sînt cîteva soluţii naturale care ne pot ajuta să tratăm pielea arsă de soare.

Iaurtul are calitatea de a calma simptomele de arsură şi de a răcori zona afectată de ultraviolete. Aplicaţi iaurtul circa un sfert de oră, după care spălaţi zona cu apă călduţă.

Compresele cu zeamă de lămîie diluată în apă rece răcoresc şi decontaminează pielea arsă. Bicarbonatul de sodiu este numit în aceste cazuri, “pompierul”. Pentru a atenua senzaţia de arsură, diluaţi o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 mililitri de apă rece şi aplicaţi comprese pe piele.

Uleiul de gălbenele contribuie la hidratarea pielii arse şi refacerea acesteia. De altfel, sînt recunoscute proprietăţile uleiului de gălbenele de cicatrizare indicat mai ales persoanelor cu piele sensibilă.

Uleiul de nucă este indicat pentru masarea delicată a zonei afectate.

Pasta obţinută din argilă verde dizolvată în apă se aplică pe pielea arsă pentru a stopa inflamarea şi a facilita cicatrizarea. După două ore, îndepărtaţi pasta cu apă călduţă.

Roşiile sînt foarte bogate în vitamina A care este esenţială pentru refacerea pielii arse. Şi pentru aceasta ţine aproximativ o jumătate de oră pe pielea arsă cîteva felii de roşie.

Pentru hidratare şi calmare este indicată mierea. În plus, mierea împiedică exfolierea pielii şi revitalizează ţesuturile distruse de razele ultraviolete.

Aloe vera deţine titlul de remediu natural de excelenţă indicat contra arsurilor, iritaţiilor şi leziunilor superficiale ale pielii. Deoarece hidratează, cicatrizează şi pătrunde în profunzimea straturilor epidermei. Dacă aveţi o plantă aloe vera, rupeţi o bucată dintr-o frunză şi puneţi pe piele gelul incolor care se scurge din aceasta. Dacă nu aveţi această posibilitate, în magazine tip plafar sau bio găsiţi produse din aloe vera. Pentru zonele sensibile, cum ar fi pleoapele, remediul ideal, consacrat este ceaiul verde. Două săculeţe cu ceai verde, înmuiate în apă foarte rece, le puneţi pe pleoape.

Acestea sînt remedii naturale, ieftine şi, în majoritatea cazurilor, eficiente. Evident, prevenţia rămîne soluţia cea mai bună, mai ales în cazul copiilor şi al vîrstnicilor. Şi nu uitaţi ceea ce medicii dermatologi repetă întruna: arsurile solare avute în copilărie măresc foarte mult riscul de cancer al pielii diagnosticat mai tîrziu, la adult.

De asemenea, foarte important este să ştim că aceste remedii dau rezultate în cazurile de arsuri uşoare. În schimb, persoanele cu arsuri severe asociate cu insolaţie trebuie să consulte de urgenţă medicul specialist, să se prezinte la unitatea de primiri urgenţă a unui spital sau să apeleze serviciul de ambulanţă.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 26 iulie 2015 15:00
Vizualizări: 1613

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
326